Tesla Artık AVM Showroomlarında Araba Satmayacak! Tesla, AVM Showroomlarını daha ucuz perakende satış noktaları ile tasarruf etmek İçin terk ediyor. Tesla’dan ne bekleyeceğimizi bildiğimizi düşündüğümüzde, elektrikli otomobil üreticisi işleri değiştiriyor. Durdurulan modellerden yükseltilmiş fiyatlara ve garanti değişikliklerine kadar, Elon Musk, beğenseniz de beğenmeseniz de her zaman bir sürpriz için güvenilebilir. Örneğin, yakında bir alışveriş merkezi showroomunu ziyaret etmeyi planlıyorsanız, kendinizi hazırlayın. Çünkü şirketin yeni bir perakende stratejisi nedeniyle artık orada bir Tesla bayisi bulamayabilirsiniz.

Tesla’nın Süper Kısa Tarihi

Tesla, başından beri otomobil üretimi, satışı ve mülkiyeti normlarına meydan okudu. Yenilikçi otomobil şirketi bunu çevreyi, ekonomiyi ve Tesla sürücülerini korumak için yaptığını açıkladı. Buy Auto Insurance, Tesla Motors’un otomotiv endüstrisini büyük oranda etkilediğini ve değiştirdiğini söylüyor.

Tesla Artık AVM Showroomlarında Araba Satmayacak!

Tesla Motors’un hikayesi, Silikon Vadisi’ndeki birkaç mühendisin tamamen elektrikli bir spor araba yapmak isteyen bir şirket kurduğu 2003 yılına kadar uzanıyor. Proje için sağlanan fonların çoğu, PayPal’ın kurucu ortağı ve bir girişimci olan Elon Musk’tan geldi. Daha sonra, Musk dümeni ele geçirdiğinde Tesla, benzin fiyatlarının çok yüksek olduğu ve diğer otomobil üreticilerinin bocaladığı bir zamanda kâr etti. Bugün, Palo Alto merkezli ekip, 2021 Model 3 de dahil olmak üzere bir dizi tamamen elektrikli otomobil üretiyor.

Tesla’nın Yıllar İçindeki Perakende Stratejileri

Tesla’nın perakende stratejisi, deneme yanılma yoluyla ve şu anda işe yarayan her şeyle gelişiyor gibi görünüyor. 21. yüzyıl otomobil üreticisi, franchise bayi iş modeline hiçbir zaman bağlı kalmadı. Ancak Tesla’nın sahibi olduğu ve işlettiği özel showroom’ları her zaman sürdürdü.

Aslında, Tesla ilk arabalarını satışa sunduğunda, şirket bunu bir aracı olmadan yaptı. Şirket, satış görevlileri tarafından tanıtılan bayilik test sürüşleri sunmak istemedi. Bunun yerine, potansiyel alıcıların bir Tesla hakkında bilgi edinebileceği bir alan yarattı. Bu sebeple marka insanların aslında bir Tesla satın alamayacağı lüks perakende merkezlerine ve üst düzey alışveriş merkezlerine Tesla Mağazaları kurdu. Bununla birlikte, alıcılar telefonlarında bir Tesla’yı nasıl sipariş edeceklerine dair talimatlar alabilirler.

Tesla Artık AVM Showroomlarında Araba Satmayacak!

The Newswheel’in haberine göre Musk, ABD otomobil endüstrisinin “100 yılı aşkın bir süredir aynı şekilde araba sattığını” belirtti. Ardından Tesla Mağazalarının tipik olarak bir franchise bayisinden araba satın alanlardan tamamen farklı bir demografiye hitap ettiğini açıkladı.

2019’un başlarında Musk ve şirket, Tesla’nın fiziksel lokasyonlarını kapatacağını açıkladı. Ve yalnızca internet satışlarına odaklanacağını duyurduklarında işleri değiştirdi. Bu duyurudan sonra Tesla, Mart ayına kadar alışveriş merkezlerinin %10’unu gerçekten kapattı. Daha sonra, otomobil üreticisi birkaç “yüksek görünürlük” mağazasını yeniden açacaklarını söyleyince şirket stratejisini yeniden değiştirdi. Tesla ayrıca, söz konusu vitrinlerin korunmasının dünya çapında otomobil fiyatlarında %3’lük bir artışa neden olacağını da açıkladı.

Markanın 2020 Stratejisi

2020’de Tesla, şirket birkaç yeni gerçek zamanlı Tesla Mağazası açtığında başka bir stratejiye geçti. Teslarati’ye göre, Temmuz 2021’de Tesla, alışveriş merkezlerinde bulunan çoğu Tesla Mağazasında kiralamaların süresinin dolmasına izin verdi. Ve çoğunlukla çevrimiçi satışları teşvik edeceklerini söyledikleri uzun yıllar içinde üçüncü satış stratejisi değişikliğini duyurdu.

Pahalı alışveriş merkezi kiralamalarından uzaklaşmak Tesla’ya bir miktar kira tasarrufu sağlayabilir. Ancak tesislerinde Tesla Mağazası olmasına güvenen alışveriş merkezi sahiplerine hiçbir şey yardımcı olmaz. Aslında, Tesla’yı kiracı olarak kaybetmek bazı AVM’ler için kötü olabilir. CNBC, Arizona’daki Scottsdale Fashion Square, New Jersey, Paramus’taki Garden State Plaza ve Hawaii, Honolulu’daki Ala Moana Alışveriş Merkezi gibi lüks alışveriş merkezlerinde finansal sıkıntılara neden olabilir, diyor.

Bugün Bir Tesla Nereden Alınır?

Tesla müşterileri şimdiye kadar değişikliklere alıştı. Bu nedenle bir varlık olarak kesinlikle çevrimiçi araba satın almaya yaklaşan hareket bir sorun olmamalı. Her geçen gün daha fazla Tesla Mağazası kapandı. Böyle oldukça, Tesla bir uygulamayla veya web sitesinde araba sipariş etmeyi her zamankinden daha kolay hale getiriyor.

Tesla, vitrin alışverişi yapanları ve ciddi araba alıcılarını çevrimiçi hesap oluşturmaya teşvik ediyor. Bu sayede müşteriler özel seçenekleri seçmekten teslimatı almaya kadar her şeyi kolaylaştıran bir süreci takip ediyor. Şu anda, düzenleyici kısıtlamalar nedeniyle Tesla teslimatı tüm eyaletlerde ve ülkelerde mevcut olmayabilir. Yakınınızda hala açık bir Tesla Mağazası varsa, onlar tamamen kapanmadan önce oraya gitmek isteyebilirsiniz.

İkinci El Elektrikli Araba İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here