2022 Mercedes-Benz S-Serisi; Motor, İç Mekan ve Özellikler… 2022 Mercedes-Benz S-sınıfı, ultra zenginler için kişisel bir limuzin olduğu kadar şirketin en son teknolojisinin hareketli bir vitrini. Sadece Mercedes’in ikonik sedanı değil. En iyi malzemelerle kaplı bir iç mekana sahip olmakla birlikte, gösterge panelinde devasa OLED ekranların yanı sıra, artırılmış gerçeklik ile 3D özellikli bir ekran ve navigasyona sahiptir. Standart dört tekerlekten çekiş ile birlikte S-sınıfı’nın zahmetsiz hızlanması 429 beygirlik sıralı altı silindirli (S500) veya 496 beygirlik V-8’den (S580) gelir. Her iki modeli de sürmek heyecanla ilgili değil, izolasyon ve rahatlama ile ilgili, bu yüzden en iyi koltuklar arkada. Yine de, bu devasa araba, özellikle isteğe bağlı arka aks yönlendirmesiyle, virajlarda ve trafikte şaşırtıcı derecede çeviktir. Durum ne olursa olsun, 2022 Mercedes-Benz S-Serisi yükselmeye devam ediyor.

2022 S-sınıfı serisine bir takım yeni eklemeler yapıldı. En önemlisi, şirketin E-Aktif Vücut Kontrolü (E-Active Body Control) artık mevcut. Bu tamamen aktif süspansiyon sistemi, sürüş kalitesini ve araç dengesini en üst düzeye çıkarmak için her bir tekerlek için sönümleme ve seviye kontrolünü otomatik olarak ayarlar. Ayrıca, dokunmatik ekrana veya dokunmatik yüzeye yönelik el hareketlerinin yanı sıra jestleri de tanır.

2022 Mercedes-Benz S-Serisi

Dahası istenen içeriği vurgulayan veya etkinleştiren yeni MBUX Interior Assist de mevcut. Sistem ayrıca sürücü ve ön koltuktaki yolcu arasındaki farkı anlayabilir ve bireysel tercihleri ​​saklayabilir. S-sınıfı da yeni renklerle geliyor: Metalik Deniz Mavisi, Kalahari Altın, Manufaktur Kaşmir Beyaz Mango ve Manufaktur Selenite Gri Mango. Orta konsol şimdi metalik siyah ve gümüş renklerinde veya siyah noktalı çizgilerle sunuluyor.

2022 Mercedes-Benz S-Serisi;

Motor, Şanzıman ve Performans

Mercedes, sedanı S500’de 429 hp turboşarjlı 3.0 litre sıralı altı silindirli motorla veya S580’de 496 hp çift turbo 4.0 litre V-8 ile sunuyor. Her iki güç aktarma organı da 48 voltluk bir hibrit sistemle (EQ Boost olarak adlandırılır) destekleniyor. Ve dokuz vitesli otomatik şanzıman ve 4Matic dört tekerlekten çekiş ile eşleşiyor. Ayrıca yaklaşık 96 km tamamen elektrikli menzile sahip olduğu söylenen bir plug-in hibrit model de olacak. Her model bir havalı süspansiyona sahip olsa da, E-Active Body Control, aracı virajlara zarif bir şekilde yatıran bir “eğri” işlevine sahiptir. Büyük gövdeli Merc’in dar alanlarda manevra yapması şaşırtıcı derecede kolay.

2022 Mercedes-Benz S-Serisi

Yakıt Ekonomisi

Altı silindirli S500, şehirde 21 mpg ve otoyolda 30 mpg olarak derecelendirilmiştir. V-8 ile çalışan S580’e geçmek, bu tahminleri 16 mpg şehir ve 25 otoyola düşürür. S sınıfının yakıt ekonomisi hakkında daha fazla bilgi için EPA’nın web sitesini ziyaret edin.

2022 Mercedes-Benz S-Serisi

İç Mekan, Konfor ve Kargo

İçeride, S-sınıfı ekranlara öncelik veriyor. Sedanda dev bir orta dokunmatik ekran ve 12,3 inç dijital gösterge kümesi dahil olmak üzere beş adede kadar ekran mevcuttur. İkincisi, üç boyutlu bir etki yaratmak için diğer teknolojilerle uyum içinde çalışır. Ancak neyse ki ekranların geleneksel bir görünüme sahip olmasını tercih ederseniz kapatılabilir. Ayrıca, artırılmış gerçeklikte navigasyon yönlerini gösterecek gelişmiş bir baş üstü ekranı da var. Temel olarak, oklar, sözde sürücüye daha iyi yardımcı olmak için gerçek zamanlı olarak hareket eder ve döner.

2022 Mercedes-Benz S-Serisi

Yapı kalitesi ve kabin malzemeleri Mercedes’in lüks standartlarına uygundur. Ayrıca sedan tüm yolcular, özellikle de arkada oturanlar için limuzin benzeri bir konaklama sağlar. Yeni modelin arka koltuk alanı biraz artırılmış baş ve diz mesafesi sunar. Ve ayrıca masaj fonksiyonlarına ve kapsamlı ısıtma elemanlarına sahip elektrikli ayarlanabilen yatar koltuklarla donatılabilir. Fiziksel olarak şımartılmanın yanı sıra, arkadakiler, ön koltuk arkalıklarına iki adet 11,6 inçlik ekran ekleyebilir. Bu ekranlar isteğe bağlı arka koltuk eğlence sistemi ve interaktif LED iç aydınlatma ile zihinsel olarak mevcuttur.

Bilgi-eğlence ve Bağlantı

Son teknoloji bilgi-eğlence sistemi, modern lüks otomobillerin ayırt edici özelliği haline geldi. Mercedes, en yeni ve en iyi arayüzü ile bunu başarıyor. Sedan’ın orta konsolu, portre tarzında oturan 12.8 inçlik büyük bir OLED dokunmatik ekran tarafından yönetiliyor. Ancak herhangi bir dokunmatik yüzey veya döner kontrolörle gelmiyor. Bununla birlikte, Mercedes’in MBUX yazılımının gelişmiş sesli komut işlevleri mevcuttur. Ayrıca bu teknoloji yüz tanıma ve parmak izi tarama dahil akıllı telefon benzeri özelliklere sahip gelişmiş bir sürümüyle geliyor. Elbette kablosuz Apple CarPlay ve Android Auto gibi popüler özellikler ve kablosuz şarj standarttır. S sınıfı sedan ayrıca standart bir Burmester 3D ses sistemine sahiptir. Ancak daha güçlü bir Burmester 4D stereo da mevcuttur.

Güvenlik ve Sürücü Yardımı Özellikleri

Her dört kapılı S-sınıfı, kendini park etme ve hatta olası bir çarpışmayı algıladığında yolcuları korumak için önleyici tedbirler alma yeteneği de dahil olmak üzere bir dizi standart sürücü yardım teknolojisi ile birlikte gelir. Sedan ayrıca, arka koltuk hava yastıkları sunar. Ve bir çarpışma sırasında hasarın şiddetini azaltmak için aracı yukarı kaldıracak aktif bir süspansiyon gibi yenilikçi özelliklerle birlikte sunuluyor. S-sınıfı çarpışma testi sonuçları hakkında daha fazla bilgi için Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi (NHTSA) ve Karayolu Güvenliği Sigorta Enstitüsü (IIHS) web sitelerini ziyaret edin. Temel güvenlik özellikleri şunları içerir:

  • Standart ön çarpışma uyarısı ve otomatik acil frenleme
  • Standart şeritten ayrılma uyarısı ve şeritte kalma yardımı
  • Dur-kalk teknolojisine sahip standart uyarlanabilir hız sabitleyici

İkinci El Mercedes-Benz S Sınıfı İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here