2021 Mazda MX-5 Miata; Performans, İç Mekan, Fiyat… 2021 Mazda MX-5 Miata’ya hayran kalmamak elde değil. Birçoğumuzun çok küçük yaşlardan itibaren hayallerimizi süsleyen arabaları var. Mazda Miata hem bunlardan biri hem de mükemmel bir spor otomobil. Bu araç, rakiplerinin ham gücünü karşılamayabilir. Ancak dinamik yol tutuşu ve mükemmel yakıt ekonomisini animasyonlu bir motorla harmanlaması sayesinde sınıfındaki en yüksek performans puanına sahip olduğunu iddia ediyor. Bu araba ile ilgili her şey harika değil: Miata’nın kabini dar ve bagajı piyasadaki en küçük yeni arabalar arasında yer alıyor.

MX-5 Miata Performansı

MX-5 Miata Motoru, bir turboşarjdan yoksun olabilir. Ancak bu Miata’nın heyecan verici bir performans sergilemesini engellemez. Motoru, bu hafif arabanın yoldan aşağı inmesine yardımcı olmak için yeterli güç sağlar. Ayrıca düz şanzımanın kaygan çalışması da sürüş keyfini artırır.

Mazda Miata Güç Aktarma Organı/Performans Seçenekleri:

Motor: 2.0 litrelik dört silindirli, 181 beygir gücü ve 151 pound-feet tork; 26.580 dolardan başlıyor.
Aktarma organları: Arkadan çekişli.
Şanzıman: Standart altı ileri manuel; mevcut altı ileri otomatik.

2021 Mazda MX-5 Miata; Performans, İç Mekan, Fiyat

2021 Mazda MX-5 Miata Gerçekten O Kadar İyi mi?

Yeni Miata, modern otomotiv dünyasının trendlerini neredeyse tamamen aştı. Ayrıca sofistike, heyecan verici, uygun fiyatlı ve güvenilir bir spor otomobil yaptı.

MX-5’in belirleyici özelliklerinden biri ile eşleştirilmiş 181 beygirlik 2.0 litrelik, dört silindirli, nefis bir hevesli motorla geliyor. 2021 Mazda’nızda önermediğimiz, altı vitesli otomatik şanzıman seçebilirsiniz. Veya bir manuel araba istiyorsanız altı ileri manuel şanzımanı seçebilirsiniz.

Miatalar Bir Köşeyi Nasıl Geçeceğini Biliyor

En büyük yeteneği olmadan Miata’nın büyüklüğünden bahsedemezsiniz; üstün kullanım. Miata köşeleri mükemmel bir şekilde kıvrılarak geçer. Miata her zaman jet uçağı benzeri manevra kabiliyeti ile bilinir. Yine de, bir Mazda Miata, köşeleri daha da sert bir şekilde geçmek için süspansiyonu ve şasiyi iyileştirmeye devam ediyor.

2021 Mazda MX-5 Miata İç Mekan: İki Kişilik Rahat

MX-5 Miata Kargo Alanı

Bu Mazda 0,13 metre küplük bir bagaja sahip. Bu, bir bavul veya birkaç alışveriş çantası için yeterlidir. Ancak diğer spor arabalara, üstü açılır arabalara ve coupe’lere kıyasla küçüktür.

MX-5 Miata Koltuğu Kaç Kişiye Çıkarır?

Mazda MX-5 Miata iki kişiliktir. Kumaş döşeme standarttır, ancak Grand Touring döşemesini alarak deriye yükseltebilirsiniz. Diğer yükseltmeler arasında ısıtmalı koltuklar ve Recaro spor destekli koltuklar yer alıyor.

2021 Mazda MX-5 Miata; Performans, İç Mekan, Fiyat

Yeterli baş ve bacak mesafesi var. Ancak özellikle uzun boylu insanlar için diz ve omuz mesafesi yetersiz. Aracın kısa olması nedeniyle araca girmek veya çıkmak zor olabilir. Standart Miata’da yumuşak bir tavan bulunurken, Miata RF coupe, elektrikli açılır kapanır bir sert tavana sahiptir.

MX-5 Miata ve Çocuk Oto Koltukları

Çoğu roadster gibi Miata’da LATCH konektörü yoktur. Ayrıca herhangi bir aracın ön koltuğuna çocuk koltuğu takılmasını önermiyoruz.

MX-5 Miata İç Mekan Kalitesi

Minimalizm, MX-5 Miata’nın kabinini en iyi şekilde tanımlar. Aracın ağırlığını düşük tutmak mümkün olduğunca basit tutulmuştur. Takma ve çıkarma iyi ve her şey iyi yapılmış, ancak çok sayıda sert plastik var.

MX-5 Miata Bilgi-Eğlence, Bluetooth ve Navigasyon

Mazda Connect bilgi-eğlence sistemi karışık bir çantadır. Dokunmatik ekran düzenli ve basit bir menü düzenine sahip. Ayrıca iklim ayarları için üç kadran vardır. Ancak, güneş ışığının neden olduğu parlama, ekranın okunmasını zorlaştırabilir. Ve yalnızca araç durduğunda dokunmatik özelliği vardır. Sürüş sırasında, bunun yerine sistemi bir düğme ile çalıştırırsınız.

Standart bilgi-eğlence özellikleri: 7 inç dokunmatik ekran, Bluetooth, iki USB bağlantı noktası, HD Radyo ve altı hoparlörlü stereo.
Mevcut bilgi-eğlence özellikleri: Apple CarPlay, Android Auto, dokuz hoparlörlü Bose stereo, uydu radyosu ve navigasyon sistemi.
Ek standart özellikler: Basmalı düğmeyle çalıştırma ve yakın anahtarsız giriş.

2021 Mazda MX-5 Miata Güvenli mi?

Mazda Miata 2015’te Euro NCAP ile saygın bir dört yıldız derecesi aldı. Ancak 2021 MX-5 henüz NHTSA ve IIHS tarafından derecelendirilmedi.

Bununla birlikte, ucuz küçük spor araba, bir dizi güvenlik özelliği ile birlikte gelir. Bir spor araba olabilir, ancak Miata standart olarak çift hava yastığı, yan hava yastıkları ve yan kapı kirişleri ile birlikte gelir. Teknolojik olarak konuşursak, MX-5, Akıllı Şehir Fren Desteği, arka çapraz trafik uyarısı, şeritten ayrılma uyarısı ve bir arka görüş kamerası ile standart olarak gelir. Daha yüksek trimleri seçmek, trafik işareti tanıma ve kör nokta izlemeyi ekleyecektir.

2021 Mazda MX-5 Miata’nın Fiyatı Ne Kadar?

Bu, Miata’nın en çekici yönlerinden biridir. Yepyeni, 2021 modeli 26.830 dolardan başlıyor ve 31.770 dolara kadar çıkıyor. Bunun anlamı, altı haneli Porche’yi (nasıl yarışacağınızı biliyorsanız) fiyatın dörtte birinden daha azına yenebileceğinizdir.

İkinci El Mazda İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here