Yeni Ford Fiesta’da Neler Değişti?

0
3929

Küçük sınıfta rekabet oldukça zor, Ford’un sevilen modeli Fiesta yenilenerek rakiplerinin karşısında duruyor. Yeni Ford Fiesta’da Neler Değişti?

Yeni Ford Fiesta’da Neler Değişti?

Ford Fiesta’nın 7. nesli 2017 yılında ortaya çıktı. Ardından 2020 yılında hafif hibrit adı verilen Ecoboost motor ve birçok güvenlik donanımı eklendi. 2022 model için makyaj aşamasından geçirilen Fiesta’da birçok yenilik mevcut. Ön tampon yenilenerek daha modern bir tasarıma kavuştu. Tampon üzerinde bulunan ızgara Ford amblemini ön plana çıkaracak şekilde tasarlanmış. Halojen far kullanımını bırakan Fiesta’da Led farlar tüm donanım paketlerinde bulunuyor. Opsiyon olarak ise Matrix Led teknolojisine sahip parlamayan uzun far alınabiliyor. 17 ve 18 inç jant ebatlarına sahip 7 farklı jant modeli, 2 farklı renk ile tercih edilebiliyor.

Aracın arka bölümüne geçildiğinde pek bir değişiklik yok. Arka stop lambalarının etrafındaki siyah çerçeve, araca spor bir hava katmış. Ayrıca stop lambaları isteğe bağlı olarak Led özelliğe sahip olabiliyor.  Active modeli diğer donanım paketlerinden farklı olarak daha sert tasarım çizgilerine sahip. Parlak siyah renge sahip üst ızgarası, araca crossover görünüm kazandırıyor.

Aracın kabin bölümünde bulunan 12.3 inç boyutundaki dijital gösterge panelinin tasarımı sürüş modlarına göre değişebiliyor. Sürüş modları demişken; standart Fiesta’da bulunan Normal, Spor ve ECO modları dışında Active versiyonda Trail ve Slippery. ST versiyonda Track modu bulunuyor.

8 inç boyutundaki SYNC 3 multimedya ekranında; navigasyon, sesli komutlar, Apple Carplay, Android Auto bulunuyor. Araçta kullanılan FordPass Connect modemi ile araç verilerine kolay bir şekilde ulaşılabiliyor. Ayrıca uzaktan kilitleme, kilit açma, çalıştırma gibi birçok olanak da mevcut. Makyaj ile birlikte gelen donanımlardan biri de akıllı telefonlar için kablosuz şarj bölümünün eklenmesi. Müzik tutkunlarını da unutmayan Ford, isteğe bağlı olarak 10 hoparlöre sahip B&O ses sistemini de sunmuştur.

Otoyollarda bulunan “Girilmez” işaretlerinin tespit edilmesi için yanlış yön uyarısı eklenerek güvenlik donanımı açısından da güncelleştirilen Fiesta’da Dur kalk özelliğe sahip adaptif cruise control, çapraz trafik uyarılı kör nokta bilgi sistemi, şerit takip sistemi, aktif park yardımı gibi birçok güvenlik donanımı mevcut.

yeni ford fiesta'da

Ford Fiesta ST

Bu sınıfta güçlü bir otomobil almak isteyen sürücülerin öncelikle merak ettiği konu aracın performansı ve sürüş dinamikleridir. Yeni Fiesta ST güçlendirilmiş motoru, yere yakın gövdesi ve geliştirilmiş ağırlık dağılımıyla oldukça etkileyici bir performans sunuyor. Güçlü yol tutuşu sayesinde keskin virajlarda bile savrulmadan yoluna devam ediyor. Launch control özelliği bulunan Yeni Fiesta ST kayıpsız ve güçlü kalkış deneyimi yaşamanızı sağlıyor.

1.5 litrelik üç silindirli turbo beslemeli motoru 200 PS güç ve 320 NM tork üretiyor. 0-100 km hızlanmasını 6,5 saniyede tamamlayan Yeni Ford Fiesta ST 2022 maksimum 235 km hıza ulaşıyor. Etkileyici performans değerlerine sahip olan otomobil rakiplerini oldukça zora sokacak gibi görünüyor.

Yeni Ford Fiesta ST İç Yaşam Alanı ve Konfor

Ford Fiesta ST
Yeni Ford Fiesta’da Neler Değişti?

Yeni Ford Fiesta ST önceki nesillerine göre çok daha modern ve teknolojik iç yaşam alanıyla öne çıkıyor. Sportif çizgilerin teknolojik donanımlarla uyum içerisinde harmanlandığı iç mekan tasarımı keyifli bir sürüşün ilk işaretlerini veriyor. ST logolu altı düzleştirilmiş direksiyon oldukça etkileyici görünüyor. İç mekanda kullanılan Piano Black ve karbon detaylar oldukça sportif bir görüntü sunuyor. Önceki nesillerde görmeye alıştığımız Recaro koltuklar bu araçta yer almıyor. Ford tarafından geliştirilen ısıtma özelliği bulunan özel sportif koltuklar Yeni Ford Fiesta ST 2022’yi çok daha konforlu hale getiriyor.

yeni ford fiesta'da

Ford Fiesta 1.0 Litrelik EcoBoost İle Başlıyor

Fiesta’nın diğer versiyonlarında motor seçenekleri 1.0 litre EcoBoost 100 HP ile başlıyor. Ardından hafif hibrit teknolojisine sahip 1.0 litrelik EcoBoost hibrit 125 HP’lik ve 155 HP’lik olarak 2 farklı güç seçeneği ile geliyor. 125 HP’lik versiyon manuel ve 7 ileri çift kavramalı otomatik şanzıman ile tercih edilebilirken 155 HP’lik versiyon sadece manuel şanzıman ile tercih edilebiliyor.

2.El Ford Fiesta İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here