Ford Fiesta Kronik Sorunları Nelerdir?

0
7006

Ülkemizde orta sınıf hatchback araba denilince ilk akla gelen modellerden biri olan Fiesta, Ford markasının uzun yıllardan beri ürettiği ve geliştirdiği bir modeldir.  Bu kadar tutulan bir araç olmasına rağmen üretildiği ilk yıldan itibaren farklı kasalarda farklı kronik sorunları bulunmaktadır. Mühendisler her geçen yıl bu sorunlara çözüm bulmaya çalışsa da tam anlamıyla kusursuz bir araç üretmek neredeyse imkansızdır. Peki Fiesta’nın kronik sorunları nelerdir? Bu kronik sorunların çözümleri var mıdır? Yazımızın devamında bu ve bunun gibi sorulara cevap verdik.

İlk Fiesta 1976 yılında üretilmiştir. O yıldan günümüze toplamda ortalama 12 milyondan fazla Fiesta satılmıştır. Fiesta ilk başta Bobcat adıyla piyasaya sürülecekti. Henry Ford II’nin onayıyla Bobcat, ortalama 4 sene üzerinde düşünülerek geliştirildi.

  1. 1976-1983 arası “1.Nesil”
  2. 1983-1989 yılları arasında “2. Nesil”
  3. 1989-1997 yılları arasında “3. Nesil”
  4. 1995-2002 arasında “4. Nesil”
  5. 2002-2008 arasında “5. Nesil”
  6. 2008’den sonra “6. Nesil” olmak üzere toplamda 6 farklı kasası bulunmaktadır.

ford fiesta marka arac

1- Arka Silecek Motoru

Ford Fiesta’nın özellikle MK4 ve MK5 kasalarında arka silecek motoru kolayca arıza yapabilmektedir. Çok büyük bir problem olarak gözükmese de silecek motorunu bulmak biraz zor. Çıkma parçacılardan bile tedarik etmenin oldukça zor olduğu motoru ancak yurt dışından satın alabilirsiniz.

ford fiesta marka otomobil

2- Direksiyon Mafsal Problemi

Ford Fiesta’larda bulunan diğer bir kronik problem ise özellikle 2009-2014 yılları arasında üretilmiş olan kasalarda bulunan direksiyon mafsal problemidir. Bu sorunun çözümü tam olarak yapılamamaktadır. Yetkili servise gidildiğinde bir takım işlemlerle bu probleme çözümler bulunsa da bu sorun daha sonradan tekrar meydana gelebilmektedir. Bu kasalarda direksiyonu sağa sola çevirerek ya da çukur gibi yerlerden geçerken gelen tıkırtı sesi veya titreme bu sorunun var olduğunu göstermektedir. Tam anlamıyla çözümü ise direksiyon mafsalının değiştirilmesidir.

3- Yağ Kaçağı

Ford Fiesta’nın bazı kasalarında anormal ve çeşitli nedenlerden dolayı yağ kaçakları meydana gelebilmektedir. Bu yağ kaçakları genellikle aynı nedenlerden dolayı meydana gelmektedir. Ford Fiesta satın almadan önce aracın yağ kaçırıp kaçırmadığını kontrol edebilirsiniz. Yağ kaçağı varsa bu sizin için kötüye işarettir. Ancak gerekli kontroller sağlandıktan sonra yağ kaçağının nedeni tespit edilip, gerekli çözümler uygulanabilmektedir.

2022 model Fiesta

4- Klima

Ford Fiesta kronik sorunlar listemizde 4. sırada klima teli kopması arızasıdır. Fiesta’da klimanın manuel olduğu kasa tiplerinde aracı satın almadan önce klimanın manuel tuşunu çevirerek kontrol etmek gerekmektedir. Satın almadan önce aracın klimasının tuşunu sağa sola çevirmeniz gerekmektedir. Ardından klimadan hava gelip gelmediğini kontrol etmek kronik sorunlu bir aracı satın almanızı engelleyebilir. Bu sorunun çözümü ise klima telinin değiştirilmesidir.

5- Titreme Sorunu

Ford Fiesta’nın bazı manuel modellerinde kalkış esnasında titremeler meydana gelmektedir. Bu titremeler ayrıca 3. vitese geçerken de görülebilmektedir. Bu sorunun birkaç farklı nedeni bulunmaktadır. Eğer böyle bir sorunla karşılaşıyorsanız en yakın servise gidip sorunun nedenini öğrenebilir ardından aracınızı tamir ettirebilirsiniz.

2020 model ford fiesta

6- Boğuk Sesli Motor Çalışması

2011 yılı Ford Fiesta modellerinde karşımıza çıkan bir kronik sorun ise hava 15 derecenin altındayken aracı çalıştırmak istediğimizde boğuk sesli motor çalışmasıdır. Ayrıca bazı durumlarda marş almama ile karşılaşılabilmektedir.

fiesta marka otomobil

7- Motor Soğukken Aracın Rölantide Stop Etmesi

Ford Fiesta Kronik Sorunları listemizin 7. sırasında bir stop arızası bulunmaktadır. Motor tam anlamıyla ısınmadan rölantide stop etmesi gerçekten sürücülerin karşılaşmak istemediği bir sorundur. Bu sorunun çözümü ise aracın motoru tam anlamıyla ısınmadan aracı kullanmamaya başlamaktır. Gerekirse araç çalıştırıldıktan sonra birkaç dakika beklenmeli daha sonra yola çıkılmalıdır.

Toparlamak gerekirse Fiesta almak isteyen biri farklı kasa tiplerinde farklı kronik sorunlarla karşılaşabilir. Ancak bu kronik sorunların neredeyse hepsinin bir çözümü vardır. Fiesta almadan önce yukarıda yazdığımız Ford Fiesta kronik sorunları listesine tekrar bir göz atıp alacağınız araçta bu arızaların olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. Çünkü Fiesta rakipleri arasında ön planda bulunan ve hem Türkiye’de hem Dünya’da oldukça başarılı satışlar yakalamış bir modeldir.

Arabam Kaç Para?

Trink Sat!

İkinci El Ford Fiesta İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here