Ford Fiesta’nın yeni bir nesli üretilmeyecek.

Ford yaklaşık olarak 46 yıldır Fiesta üretimini gerçekleştiriyor. En son 7. nesliyle satışa sunulan Fiesta hathback ve van modelinde kullanıcılarla buluştu. Geçtiğimiz yıllarda oldukça başarılı modelleriyle kendinden söz ettiren araç son zamanlarda ise tercih edilmemeye başlamıştır. Sizler için hazırladığımız içeriğin detaylarını birlikte inceleyelim.

Ford Fiesta Üretimi 2023 Yılında Bitiyor

Auto Express dergisinin haberlerine göre Ford Fiesta tamamen üretimden kalkıyor. Ancak bu iddiaların ardından Ford bu konu hakkında konuşmayı reddetti. Yalnızca bir açıklamada bulundu. Elektrifikasyon konusunda her şeyi  bir araya getirmeye çalışarak araç portföylerini gözden geçirdiklerini söyledi. Spekülasyon hakkında yorum yapmayarak gelecek dönemde bu haberler doğrultusunda daha fazla bilgi paylaşacakları bilgisini verdi.

Ford Fiesta’nın üretimi bitecek olsa da  bu araçla benzer tabanlı olan Puma modeli için üretimden kaldırılma gibi bir durumdan söz edemeyiz. Ayrıca Puma modelinin 2024 yılında elektrikli bir versiyonunun da üretilmesi beklenmekte. Tüm bunlara ek olarak Ford B segmentli araçların önümüzdeki yıllar için karşımıza çıkacağını belirtti. 1970 yılından bugüne dek toplamda 16 milyondan fazla satan Ford Fiesta modelin üretiminin sonlanması, 2025 yılında Focus üretiminin de sonlanacağı anlamına geliyor. Bu durumda Ford’un çok sevilen iki aracıda tamamen üretimden kalkmış olacak.

Almanya’nın Köln şehrinde üretilmekte olan Ford Fiesta Haziran 2023’te tamamen üretimden kalkmış olacak. Fiesta birçok ödüle sahipti ancak şirket elektrikli otomobil üretimine yönelmek adına Fiesta’nın üretimini sonlandırma kararını netleştirdi. Öyle ki Ford 2030 yılında yalnızca elektrikli otomobil üretmeyi planlıyordu. Bu nedenle sadece Fiesta için üretim sonlandırma kararı alınmadı. Söylentilere göre üretimi sonlanacak iki model daha var. İspanya’nın Valencia şehrinde üretilen S-Max ve Galaxy modellerinin de üretimi sonlanmakta. Hatta 2023 nisan ayından sonra üretimleri durdurulacaktır.

Son olarak şirketin çok sevilen modellerini üretimde kaldıracak olması ve bu nedenle tamamen elektrikli modellere yönelik çalışmaların yapılacağı bilgisini sizlerle paylaştık. Şirketin yeni dönem içerisinde hedeflediği gibi üreteceği elektrikli otomobilleri merakla bekliyoruz.

Sizler Ford Fiesta üretiminin sonlanması hakkında neler düşünüyorsunuz? Öneri ve fikirlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz. Aynı zamanda yorum kısmında da düşüncelerinizi belirtebilirsiniz.

İkinci El Araç İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here