Citroen C3- Ford Fiesta ve Hyundai i20

0
6995
Citroen C3 Ford Fiesta Hyundai i20

Alacak olsanız hangisini seçerdiniz?

Citroen C3- Ford Fiesta ve Hyundai i20’yi karşılatırdık. Aynı segmentteki bu üç araçtan n sizce, hangisi?

Bu üç araç da küçük sınıfın en popülerleri arasında yer almayı sürekli olarak başarıyor. Ancak üçünün de kendine göre öne çıkan özellikleri var. Burada sizin neye ihtiyacınızın olduğu yani bir otomobilden ne beklediğiniz önemli. Eğer sizin için bagaj genişliği önemliyse en büyük iç mekan hacmine sahip olanı seçersiniz. ‘Bunların çok da önemi yok, tek başıma işe gidip geleceğim tasarım önemli’ diyorsanız bu konuda fark yaratana yönelirsiniz. Performans ya da yakıt tüketimine bakıyorum diyenler de bu detaylara göre hareket etmeli. Ama hemen söyleyelim her konuda mükemmel olan bir seçenek de yok gibi. Birinde tasarım, diğerinde ekonomi öbüründe başka detaylar öne çıkıyor çünkü.

Öncelikle burada C3 modelinin biraz daha ayrışan özel bir tasarımı olduğunun altını çizmekte fayda var. Ancak ilk bakışta Fiesta’nın ikinci el piyasası çok canlı yani ikinci el Ford Fiesta ilanları ile onu satmak nispeten kolay görünüyor. Diğer yandan i20’nin sundğu 7 yıla varan garanti konusu da çok cazip. Gelelim detaylara…

Citroen C3 Kullanıcısına Neler Sunuyor?

Citroen C3 modeli, yerden yüksek haliyle epey heybetli duruyor. Hatta onu biraz SUV havasında da bulanlar var. Kategorisi SUV değil ama neredeyse ‘acaba SUV mu’ dedirtiyor. 2. El Citroen C3 ilanlarına bakarsanız eski C3 modelleri ile de epey ayrıştığını fark ederseniz.

İki renkli tasarım da oldukça trend bir görünüm yaratmış. Bunlar görünüşteki olumlu detaylardı. Ama aracın ölçülerine baktığınzıda aslında Ford Fiesta ve Hyundai i20’dan daha küçük olduğunu öğrenip şaşırıyorsunuz.

C3’ün iç mekanında çok dinamik ve keyifli bir tasarım var. Ama mesela dokunmatik ekran biraz aşağıda kalmış. Bu da fonksiyonellikten çalıyor. C3 modelinin koltukları yumuşacık. Ancak boyutları biraz küçük gibi.

Süspansiyon konusunda özellikle yükü artınca biraz başarısız oluyor. C3’ün motoru 110HP gücünde 1.2 litrelik 3 silindirli turbo motor. Citroen C3, 100km’de 6.3 litre yakıt tükettiği gibi oldukça yüksek bir hızlanma verisine de sahip.  Sıfır km C3 ilanları ile aracın genel olarak fiyatı hakkında fikir edinebilirsiniz.

2.El Citroen C3 İlanları

Sıra Ford Fiesta’da, Citroen C3 ile Farkları Neler?

Ford Fiesta, her dönem çok tutulan bir küçük sınıf otomobil olmayı başarmış. Yeni Fiesta da sürüş konforu ve dinamik olma konusunda çok başarılı. Pek çok test sürüşü sonucuna göre süspansüyon çok başarılı.

Yeni Fiesta’nın iç mekanında koltuklara baktığımızda çok havalı bir tasarım fark ediliyor ancak yine C3’te olduğu gibi biraz küçük olmaları dezavantaj.

Dokunmatik ekranın genişliği çok yeterli ve konumlandırması da kullanım açısından iyi.

Sıfır km Ford Fiesta alırken standart donanım paketinde bile bazı güvenlik özelliklerinin sunuluyor olması da çok cömertçe. Yeni Fiesta’nın bagaj hacmi 269 litre. İncelediğimiz üç araç içinde sürücüsüne yol zemini hakkında en fazla bilgi veren de Fiesta. Ford Fiesta’nın motoru 100km’de 6.4 litre yakıt tüketiyor.

2.El Ford Fiesta İlanları

Hyundai i20 Neler Sunuyor?

Hyundai markası, i20 modelinin küçük araba imajını yıkmak için ne gerekiyorsa yapıyor. Aslını isterseniz bu sınıftaki en geniş iç hacimlerden birine sahip.

Hyundai i20’nin iç mekanına baktığımızda geniş koltuk yapısının iri yapılı yetişkinleri bile rahat ettirebileceği anlaşılıyor.

Markanın ürettiği otomobillere olan güveni de takdiri hak ediyor. 3 yıl sınırsız km – 5 yıl 100km- 7 yıl 80 bin km için garanti sunuyor. Sıfır km Hyundai i20 ilanları hem fiyat konusunda fikir veriyor hem de kampanyalar konusunda bilgilendirici olabiliyor. Hyundai i20’nin motoru: 100HP gücünde 1.0 litrelik 3 silindirli ve 100km’de 6.9 litre yakıt tüketiyor.

2.El Hyundai i20 İlanları

Citroen C3 Ford Fiesta Hyundai i20
Yakıt Tüketimi 100km’de 6.3 litre 100km’de 6.4 litre 100km’de 6.9 litre
Bagaj Hacmi 300 litre 269 litre 301 litre
Yükseklik 1490mm 1495mm 1474mm
Uzunluk 3996mm 3969mm 4035mm
Genişlik 2007mm 1764mm 1734mm

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here