Az Yakıtla Çok Yol Gitmenin Formülü Nedir?

2
19403

Az yakıtla çok yol gitmenin formülünü araştırdık. Birçok kişi aracıyla uzun yolcuk yapmayı seviyor ancak yakıttaki zamlardan dolayı çok tercih etmiyor. Özellikle son zamanlardaki yakıt zamlarından sonra araç sahipleri yakıt tasarrufu yapmanın yollarını araştırıyor. Az yakıtla çok yol gitmenin formülünü sizin için araştırdık. Detaylı bilgi için okumaya devam edin…

Yakıt tüketimi araç özelliğine ve motor hacmine göre değişse de araç kullanım şekli yakıt tüketimi etkileyen unsurlar arasında yerini alıyor. Aracınızı kullanırken dikkat etmeniz gerek noktaları sizin için sıraladık.

1-Aşırı Hızdan Uzak Durun!

Ani hız yapıldığında motora birden yüklendiği için yakıt tüketimini artırır. Yakıttan tasarruf etmek istiyorsanız ani hızlardan uzak durmanız gerekiyor. 90 km üzerine çıkmamaya özen gösterin. Özellikle hız sabitleyici kullanmak yakıt anlamında size tasarruf sağlayacaktır.

2-Araç Bakımını İhmal Etmeyin

Aracınızın daha uzun ömürlü olması ve yakıt konusunda tasarruflu olmasını istiyorsanız araç bakımını ihmal etmeyin. Özellikle motor yağı, hava filtresi, bujiler vs belirli aralıklarla değiştirilmesi gerekir.

3-Araç Lastiklerine Dikkat!

Lastik hava basıncı ve ebatı, üreticinin belirttiği tavsiye ettiği değerlerde olması gerekiyor. Orijinal lastik kullanılması gerekiyor.

4-Hızlı Giderken Camları Kapatmayı Unutmayın!

Hızlı giderken araç camı açık bırakılırsa yakıt tüketimi artar. Aracınızla 100km/saat hızla giderken camınız açık kaldığında %4 daha fazla yakıt tüketirsiniz.

5-Vitesi Boşa Almayın!

6-Güvenilir ve Bilinen Yerlerden Yakıt Tercih Edin

7-Sık Sık Şerit Değiştirmeyin!

8-Aracınızdaki Start- Stop Sistemini Aktif Hale Getirin

9-Otomatik Vites Arabalarda Tasarruf Etmenin Yolları

Manuel araçlara göre otomatik vitesli araçlar daha çok yakıt tüketir. Ancak bazı önemli noktalara özen gösterildiğinde, tasarruf etmek mümkün. Bunları sizin için sıraladık.

  • Yokuşlu yollarda çok fazla gaza basmayın.
  • 2 bin devri geçmeyin.
  • Ani fren yapmamaya özen gösterin!

arabam.com’dan araç kiralamak çok kolay! Sistem, aradığınız kiralık aracı hızlı ve kolay bir biçimde bulmanıza yardım ediyor. Uygun fiyata araba kiralamak için arabam.com’u kullanabilirsiniz.

Araç almayı düşünüyorsanız en yeni ikinci el sahibinden satılık araba ilanlarına bakmadan geçmeyin. Eğer aracınızı satmayı düşünüyorsanız aracınızı arabam.com üzerinden ücretsiz ilan vererek hızlıca satabilirsiniz.

2 YORUMLAR

  1. Yakıt tasarrufunun en iyi formülü araca binmemek. Millet araçlarda az yakıt tüketmek için kırk takla atar oldu. Az yaktıralım derken araçların fabrikasyon ayarları ile oynuyoruz. Buda uzun vadede motorda masraf olarak geri bize dönüyor

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here