Biliyoruz ki sıfır otomobiller fabrikadan dizel ya da benzinli motor seçenekleri ile çıkıyor. Ancak burada bir istisna var ki; bazı otomobiller benzin ve lpg’li olarak çıkabiliyor. Gelin lpg’li sıfır otomobillere bakalım…

LPG’li Araçlar

Eskiden sıfır km araçlarda LPG özelliği mevcut değildi. Hal böyle olunca da yakıttan tasarruf yapmak isteyen araç sahipleri, araçlarına sonradan gidip LPF taktırıyorlardı. Ancak artık fabrika çıkışlı otomobillerde de LPG seçeneği mevcut. Evet doğru okudunuz. Fabrikadan yakıt türü LPG olarak üretiliyor.

Biliyoruz ki LPG’li araçların en büyük avantajı yakıt konusu. Yani benzin ve dizel ile kıyaslandığında ekonomik olması. LPG’li araçlar ile daha hesaplı ve daha uzun bir yolculuğa sahip olabiliyorsunuz.

Fabrika Çıkışlı LPG’li Araçlar

Günümüz artan otomobil ve yakıt fiyatları ile araç sahibi olmak isteyen kişilerin ilk tercihi LPG’li araçlar oldu. Ancak LPG’li araç ararken de fabrika çıkışlı olması da isteniyor. Gelin birlikte fabrika çıkışlı LPG’li araçlara göz atalım…

1Honda Civic Eco

Honda’nın en sevilen modellerinden biri olan Civic, fabrika çıkışı benzinli, dizel ve LPG’li olarak üç farklı seçeneğe sahip. Fabrika çıkışı LPG’li olan modelinin adı Honda Civic Eco olarak satışa sunuluyor. Modelin Elegance ve Executive olmak üzere iki ayrı donanım seçeneği bulunuyor. Aynı zamanda 1.6 motora ve 125 beygir gücüne de sahip.

2Dacia Sandero Stepway Eco-G

Sandero Stepway yalnızca benzinli ve LPG’li olmak üzere iki farklı seçenek ile piyasaya sürülüyor. Fabrika çıkışı LPG’li olan bu aracın ili farklı donanım seçeneği var: Prestige ve Comfort.

1.0 Tce Eco-G, Benzin, 100 HP Yakıt Tüketimi Vites Tipi Fiyat
Stepway Comfort 5.2 Lt/100 Km Düz 372.900 TL

3Fiat Fiorino Combi Eco

Fiat birçok modeli ile beğeni toplayan bir otomobil markası. Ancak bir modeli var ki LPG’li oluşu ile daha da çok beğeni topluyor. Fiat Fioriona Combi Eco; yokuş kalkış sistemi ve hız sabitleme sistemi gibi birçok özelliğe sahip. Aynı zamanda model; 1.4 motora ve 77 beygir gücüne sahip.

4Dacia Duster Eco-G/LPG’li Sıfır Otomobiller

Dacia’nın en sevilen modellerinden biri olan Duster, üç farklı yakıt seçeneği ile sunuluyor. Bunlar; benzin, dizel ve LPG’li. 2020 yılının en şık ve yakıt cimrisi modelleri arasında olan Duster, Prestige ve Comfort olmak üzere iki farklı donanım seçeneği ile satışa sunuluyor.

1.0 Tce ECO-G, Benzin, 100 HP Yakıt Tüketimi Vites Tipi Fiyat
Comfort 6.5 Lt/100 Km Düz 433.000 TL
Prestige 6.5 Lt/100 Km Düz 454.900 TL

5Renault Taliant Turbo Eco

Piyasada birçok sevilen modeli olan Renault’un Taliant modeli; benzinli ve LPG’li olarak iki ayrı seçeneğe sahip. Fabrika çıkışlı LPG’li olan bu modelin beklentileri karşıladığı da doğru. Model, 1.0 motora ve 100 beygir gücüne sahip.

Sıfır km otomobil modelleri

2 YORUMLAR

  1. Subaplarda aşınma konusu dışında bir mahsur görmedim. Bunu da aracı zaman zaman benzinle kullanarak süreyi bir hayli uzatabilirsiniz. Parçaları ucuz ve bulunan araçlar için bir mahsur olduğunu düşünmüyorum. Subap örneği üzerinden yerli yaptırmak da mümkün. Kapak kurtarır mi ayrı konu. Kapak taşlaniyor. Eğer kurtarmiyorsa kapak değişmesi gerekiyor.

  2. Bu işi bilenlerin görüntülü ve yazılı beyanlarına göre araçlarda lpg nin kuru olması benzin yağlayıcı özellikleri olmasından dolayı motor segmanı ve contalarında ; yanma sonrası atılan gazın yüksek ısısı nedeniyle hafif alaşımlı çelik olmayan egzos süpaplarında uzun kilometreler sonra yanmaya sebep olduğu belirtilmektedir
    Araca başta lpg montajı yapılırken ekonomik olması düşük lpg tüketimi için fakir karışım ayarı seçildiğinde araçta yukarı belirttiğim arızalardan ikinci olan süpap erimesi yol açmaktadır
    Esasında 15/1 hava karışım oranın ideal iken bu oranı yükseltip alçaltmak aracın ayarlarına zarar vermektedir
    Orjinal benzinli araçlarda 14/1 hava karşım oranını dahi etkilemektedir
    Birde garantiden çıksa dahi orjinal araçta dönüşüm yapılan araçları yetkili servisler kabul etmemekte özel servislerle temas edilmektedir tek avantajı benzin nerede ise yarı fiyatının altına satılması kullanıcıyı cezbetmekterdir

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here