2022 BMW M5 CS İncelemesi; Motor, İç Mekan, Özellikler… BMW mühendisleri 2022 model M5 CS ‘i yeniden ele aldı. Ardından ağırlık ve motor üzerinde değişikliğe gitti. 2022 BMW M5 CS aracının ağırlığı daha az ve mekanik özellikleri daha iyi hale geldi. Motoru hacim kazandı ve BMW en üst düzey M5 süper sedanı için kapsamlı bir çalışma sürdürdü.

Çoğu araba şirketi, arabalarından ağırlık çekerken burada BMW’de bu çalışmaya özen gösterdi. Bu nedenle BMW, yeni M5 CS’nin 1925 kiloluk M5 Competition’dan 104 kg daha hafif olacağını duyurdu. Bunun nasıl olacağı konusu ise şüpheli. Otomobil expertlerinin ve teknik bölümlerin severek söylediği gibi, terazi yalan söylemez. Tartıda, CS 1858 kg veya Müsabakadan 67 kg daha azını kaydetti. Bu rakam tam olarak vaat edilen sonuç değil. Ancak yine de doğru yönde büyük bir harekettir.

2022 BMW M5 CS İncelemesi; Motor, İç Mekan, Özellikler

Bu ağırlığı azaltmak için, karbon fiber kaput standart BMW M5’in karbon fiber tavanına katılıyor. Ancak asıl ağırlık kaybı, ses geçirmez malzemeyi kaldırmaktan geliyor. Ayrıca M3’ün hafif yarış tarzı ön koltukları için lüks sınıf tahtları değiştirmekte ağırlığı azaltmada etkili oldu. Yine de, BMW M5 CS biraz daha sakin kaldığından, 113 km / saat’te 66 desibel ölçüldü. Bu rakam tatmin edici bir düşük ölçüme denk gelir. Hatta aynı yüzeyde test edilen 2018 M5 ile eşleşen BMW tüm doldurmayı çıkarmadı.

2022 BMW M5 CS İncelemesi; Motor, İç Mekan, Özellikler

2022 BMW M5 CS İncelemesi; Yeni BMW M5’lerden Daha Az Ağırlığa Sahip ve Daha Fazla Eğlenceli, Yine de Standart M5 Kadar Rafine

Daha hafif M5’ten en iyi şekilde yararlanmak için BMW, Competition’ın ikiz turbo 4.4 litrelik V-8’ini kullandı. Bu sayede 10 ekstra beygir gücü daha ekledi. BMW modeli, ZF sekiz vitesli otomatik şanzıman ve dört tekerlekten çekiş ile sunuyor. BMW, 627 beygir gücü ve 750 Nm tork ile M5 CS, 2,6 saniyede 96.5 km/saat hıza çıkar. Ayrıca çeyrek mil için 209 km / saat hızı 10.6 saniyede tamamlıyor. Trans, vites değiştirir ve en yarış arabası benzeri modunda kararlılığını gösterir. Aynı zamanda, viraj için ihtiyacınız olanı size vermek için frenleme sırasında kendisini doğru vitese takar.

2022 BMW M5 CS İncelemesi; Motor, İç Mekan, Özellikler

Pirelli P Zero Corsa PZC4’ler ücretsiz bir seçenektir. Muhtemelen Corsas sayesinde, direksiyon geri bildirimi daha net ve daha fazlası var. Ağırlık kaybı mükemmel olsa da, tamamen farklı bir sürüş deneyimiyle sonuçlanmaz. Bu agresif lastikleri bir M5 Competition’a takmanın ve yavaş hız modundan çıkarmanın muhtemelen benzer bir etkiye sahip olacağını tahmin ediyoruz. Ancak CS’nin revize edilmiş amortisörlerini kaçırırsınız. Hatırlayabildiğimiz her M otomobilinden farklı olarak, en agresif amortisör ayarı olan Sport Plus’ı seçebilirsiniz. Bu, süspansiyonu granite çevirmiyor ve sürüş kalitesi bir spor sedan için uygun kalıyor.

2022 BMW M5 CS İncelemesi; Motor, İç Mekan, Özellikler

2022 BMW M5 CS İncelemesi; Manuel Cadillac CT5-V Blackwing Mevcuttur

Skidpad üzerinde, BMW M5 CS, Competition’dan 0,05 daha fazla, kolay ve kontrol edilebilir 1,02 g verdi. Marka ekstra yol tutuşunu, güvenli gövde kontrolünü ve canlandırılmış direksiyonu bir araya getirir. Bu sayede, çoğu spor arabayı dikiz aynasında küçültecek olan ve kanyonu yırtan bir spor sedan elde edersiniz.

2022 BMW M5 CS İncelemesi; Motor, İç Mekan, Özellikler

Belki de BMW M5 CS’nin ne anlama geldiğini merak ediyorsunuz. Belki Özel Meydan Okuma veya Enerji Artırma / Kalori Bastırmadır. Bildiğimiz net şey şu ki, BMW bir arabadan ağırlığı çekip bu harfleri ekledi. Bu nedenle buna bir Müşteri Ek Ücreti eklenecek. En azından şuan ki kurla sadece araç fiyatı 1 milyon 922 bin tl (143.995 dolar+) civarı tutar. Buna ek ÖTV ve ek fiyatlar dahil olunca fiyatın daha da artacağını söyleyelim. Hatta BMW M5 Serisine ait otomobillerin en güncel fiyat listesini aşağıya bırakalım.

BMW M Serisi

2021 Model
Tavsiye Edilen
Anahtar Teslim Liste Fiyatı / Aralık Ayı
BMW M5 xDrive Sedan 6.224.200 ₺
BMW M5 CS 8.228.300 ₺
BMW M8 Coupé xDrive 7.526.300 ₺
BMW M8 Cabrio xDrive 7.798.100 ₺
BMW M8 Gran Coupé xDrive 7.796.500 ₺

 

Tüm Competition donanımını ve en yüksek hızı artıran ve bazı sürüş dersleriyle birlikte gelen M Driver’s paketini kapsar. Bu fiyat, karşılaştırılabilir donanıma sahip bir Competition için ödeyeceğiniz fiyatın üzerindedir. BMW M5 CS’nin lastikleri ve ayarı, daha hızlı, daha canlı ve daha fazla tuşa sahip M5’i ortaya çıkarır.

İkinci El BMW M5 İlanları

BMW, M Serisinin 50.Yılını Kutluyor

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here