Alman otomotiv ve motosiklet üreticisi BMW, M Serisinin 50.Yılını Kutluyor… Yaklaşık 50 yıldır BMW M adı, BMW operasyonunun yüksek performans tarafını simgelemektedir. M bölümü, başlangıçta BMW Motorsport GmbH olarak başlamıştır. İlerleyen zamanda BMW M GmbH oldu ve M, motor sporlarını temsil etmek için kullanıldı. Dünyanın bu ikonik isim ve logoyu ilk kez görmesinden bu yana 50 yıl geçtiğini düşünmek olağanüstü bir başarıdır. Resmi olarak 50. yıl dönümü 24 Mayıs 2022’de olacaktır. Alman üretici BMW, bu olayı kutlamak için oldukça özel bir şey yaptığını duyurdu.

Mart 2022’den itibaren bir BMW M modelini veya bir M Sport paketi ile donatılmış bir BMW modelini tercih eden müşteriler, otomobillerinin ön, arka ve tekerlek poyralarını, otomobillerinin ön, arka ve tekerlek poyralarını, bu modelden esinlenerek tasarlanan bazı amblemlerle dekore etme seçeneğine sahip olacaklar. Geleneksel BMW amblemine bir alternatif sunan klasik BMW Motorsport logosu, 50.Yıl kutlamalarının sembollerinden biri olacak. Ancak bu tercih hakkı, Ocak 2022’den itibaren sipariş edilen araçlarda mevcut olacak.

BMW Motor Sporlarının Kısa TarihiBMW, M Serisinin 50.Yılını Kutluyor

BMW M hikayesi, Mayıs 1972’de bölümü yöneten sadece 35 çalışanla başlamıştır. Bölümün ortaya çıkardığı ilk yarış projesi BMW 3.0 CSL modelidir. Ancak 1978 yılına kadar insanlar M adını CSL’de fark edememiştir. İnsanlar, M rozetini yarış serilerini alt üst eden BMW M1’den sonra merak etmeye ve tanımaya başlamıştır. M bölümünün yönü, 1979’da 5 Serisinin yüksek performanslı bir versiyonu olan ancak aynı zamanda günlük bir otomobil olarak da kullanılabilen M535i’yi piyasaya sürmesiyle değişmiştir. Ayrıca bu modelin klasik örnekleri genellikle BMW’nin en iyi işlerinden bazıları olarak görülmektedir. Sonundaysa BMW M bölümü, modern BMW döneminin belki de en ikonik otomobillerinden ikisi olan BMW M3 ve BMW M5 gibi bazı modern klasikleri ortaya çıkarmıştır. M departmanı, markanın 50. yılına girerken, BMW geçmişini onurlandırmanın yanı sıra markanın geleceğine de bakmaktadır.

M’nin 50.Yılı

BMW, M Serisinin 50.Yılını Kutluyor

Öncelikle 50. yıl dönümünden ne bekleyebiliriz? Rozet, mavinin iki tonu, bir kısmı beyaz ve bir soluk kırmızı ve mor ile çevrili BMW logosunu içeren klasik BMW logosundan ilham almıştır. Mavi, BMW’yi, kırmızı motor sporlarını temsil etmektedir. Bu yeni 50. yıl dönümü logosu, 1970’lerin sonlarından beri BMW logosu sağa eğimli ve M harfine dayanan üç renkli şeritten oluştuğu için modern bir yenilemedir.

Dikkat çekici bir şekilde BMW M1, orijinal motor sporları amblemini taşıyan tek BMW M otomobiliydi. Daha sonraki tüm arabaların eğimli bir renk tasarımı vardı. Modern bir arabada orijinal M logosunun temsil edilmesi kulağa pek hoş gelmeyebilir. Ancak gerçek şu ki bu logo otomobil tarihinin en önemlilerinden biri ve kesinlikle Alman otomobil tarihinin en önemlilerinden biridir. Ayrıca BMW, 50. yıl dönümünü kutlayanlar için yeni ve şık bir logo sunmakla kalmıyor. 

İkonik M Boya KaplamalarıBMW, M Adının 50.Yılını Kutluyor

50. yıl dönümünün ardındaki potansiyeli bilen BMW, çok daha fazlasını sunmaktadır. 2022 yılının, yıl dönümünde belirli BMW M modellerinde yaklaşık 50 ikonik ve tarihsel olarak önemli BMW M boyası sunulacak. Bu renklerden bazıları Dakar Sarısı, Ateş Turuncusu, Daytona Menekşesi, Makao Mavisi, Imola Kırmızısı ve Dondurulmuş. Marina Körfezi Mavisidir. BMW, tüm bu renklerin BMW M markasının 50 yıllık tarihi boyunca çeşitli dönemlere atıfta bulunduğunu söylemektedir. Böylece yenilenmiş orijinal logo ile birleştiğinde, bazı insanlar 2022 yılında oldukça özel arabalara sahip olabilir.

BMW İçin Geleceğe Bakmak

BMW M markasının geleceğine tanık olmak çok ilginç olacaktır. Bildiğiniz üzere otomobil endüstrisi oldukça yoğun bir şekilde elektrifikasyona geçmektedir. Bu yüzden elektrifikasyon konusu, markaların görmezden gelemeyeceğimiz bir şeydir. Birçok kişi BMW M arabalarını muhteşem bir film müziği yaratan gürültülü, hızlı ve çılgın makineler olarak görür. Bu düşünce, günümüzdeki BMW’lerin oldukça korkunç ızgaralara sahip oldukları halde bile geçerlidir. Yine de bir gün, muhtemelen artık BMW’den içten yanmalı motora sahip bir M otomobili göremeyeceğiz. Ancak o gün gelene kadar, otomobillerin en ikonik markalarından ve isimlerinden birinin 50 inanılmaz yılını kutlayabiliriz. Sonuç olarak BMW, M Serisinin 50.Yılını Kutluyor ve bu kutlama sayesinde BMW tutkunları birçok farklı M modelleriyle buluşma fırsatı yakalayacak. Gelecek nesillerinde asla deneyimleyemeyeceği içten yanmalı motora sahip M modelleri, günümüzün araba tutkunlarının karşısına çıkmaya devam ediyor.

İkinci El BMW M Serisi İlanları 

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here