Royal Enfield SG650

0
845
Royal Enfield SG650

Royal Enfield ‘ın Continental GT ve Interceptor 650 hayranları, SG650 Concept’e uzun süre bakmayı kendilerine borçlu. Platformun bu neoretro yorumu kesinlikle başımızı döndürdü.

Yeni başlayanlar için, çerçeve, üzerinde tek kişilik bir koltuk kaplaması olan masuralı bir arka çamurluk ile geliyor. Alt şasi rayları, Continental GT ve Interceptor’da kullanılandan oldukça farklı görünüyor. Hava kutusunu kaplayan yan paneller de çok daha şişkin. Alçak görünüm, çift oyuklara sahip disk tekerleklere monte edilmiş ön ve arka etli lastiklerle vurgulanmış. Sade stili daha da vurgulamak için, fren disklerinde renk uyumlu taşıyıcılar ve deliksiz süpürme alanı bulunuyor.

Depodan, üçlü kıskaçlara entegre edilmiş gibi görünen far göbeğine kadar her eğri, hız izlenimi verecek şekilde şekillendirilmiş. Motor bölmesinin üst kısmında solda bir LED takometre/hız göstergesi tertibatı ve sağda yeni Tripper navigasyon sistemi bulunuyor. Önde gümüşten siyaha dönüşen tek renkli bir boya şeması, yalnızca ara sıra deniz mavisi vurguları kullanılmış.

Herhangi bir performans modifikasyonu hakkında yorum yapamasak da, motorun kendisi, ön çamurluk ile aynı gümüş/siyah dijital solmaya sahip kasaların üzerinde karartılmış silindirler ile tasarımın bir parçası. Siyah çift peashooter egzozları, çıplak alüminyum susturucu yuvalarını kullanarak açık ve koyu temayı sürdürüyor. 

Çift şoklar Royal Enfield’ın tarihini yansıtırken, tersine çevrilmiş çatal tamamen modern görünüyor. Aydınlatmanın geri kalanı LED iken, halojen bir fara sahip görünen aydınlatmadan da benzer bir yaklaşım sağlıyor.

Bu fotoğraflardan öğrenilebilecek başka ne varsa okuyucuya kalmış, ancak MO çalışanlarının, bu stil alıştırmasının, karakteri bozulmadan üretime geçmesini ummak için yeterince meraklı olduğunu düşünün. Sizi kısa bir video ile baş başa bırakacağız.

 

Basın Bülteni Türkçe Çevirisi;

ROYAL ENFIELD, SG650 CONCEPT MOTOSİKLETİN EICMA 2021’DE TANITILMASIYLA 120 YILLIK TARİHİNE YENİ BİR BÖLÜM YAZIYOR

23 Kasım, EICMA – Milano, İtalya –   Orta sıklet motosiklet segmentinde (250cc – 750cc) dünya lideri Royal Enfield, bugün EICMA 2021’de vitrin teklifini #royalenfield  SG650 Concept motosikletinin tanıtımıyla açtıve bu, motosiklet sektöründe yeni bir bölüme işaret ediyor. markanın 120 yıllık yaratıcı ifade ve kavramsal gelişim yolculuğu.

SG650 Konsepti, Tasarım Şefi Mark Wells tarafından Royal Enfield’in Endüstriyel Tasarım Ekibine verilen bir mücadelenin sonucudur. Özünde, konsept oluşturmanın altında yatan mesaj, ‘geçişi’ kutlamakla ilgiliydi. Bu meydan okuma yoluyla amaç,  #royalenfield  ekibinin SG650 Konsepti ile yeni bir yaratıcı yolculuğa çıkmasıydı; Royal Enfield’ın klasik tasarım hassasiyetlerinden başlayarak ve ardından geleceğin Royal Enfield’lerinin nasıl görünebileceğine dair yepyeni bir çağa adım atıyor. 

Mark Wells, “Biz geçiş sürecinde olan bir şirketiz – çok uzun zamandır analog çağın bir temsiliyiz ve şimdi aynı saf ruhu koruyan ancak dijital şimdiki zamana tamamen entegre olan yeni ürünler geliştiriyoruz. Bunu kutlamak için tasarım ekibimize kendilerini yaratıcı bir şekilde geliştirme fırsatı veren bir proje geliştirmek istedik. Amaç : Royal Enfield’ın zengin özel motosiklet geçmişine saygı gösteren, ancak geçmiş tarafından engellenmeyen benzersiz bir konsept motosiklet oluşturmak. Bir #royalenfield  motosikletinin nasıl görünebileceğinin sınırlarını zorlayan , ancak özünde hala o ikonik #royalenfield  DNA’sını kutlayan  neo-retro bir yorum  .

Günümüzün ilerlemeleri genellikle geçmişin hayal gücünden ilham alıyor – cep telefonu, akıllı saat ve hatta uzay yolculuğu. İyimserlikle ileriye bakma ve olasılıkları hayal etme arzusu, kültürümüzün ilerlemesi için esastır. Ve böylece bu konsepte bir sorudan ziyade bir bağlamla başladık – çok da uzak olmayan bir gelecekte bir dünya ve markamızın bu dünyadaki yerini hayal etmek. Siber, neon doygun, kentsel bir orman şekillendi – beton, metal, parlak ışıklar ve gölgeli sokaklardan oluşan bir arapsaçı içinde eskinin yeniyle buluştuğu, analog ve dijitalin iç içe geçtiği ve bize hem tanıdık hem de yabancı hissettiren ortam ve bunu yaparken, bir #royalenfield  motosikletinin estetiğine nasıl yaklaştığımız konusunda bizi farklı düşünmeye zorlayacak bir ortamı teşvik edin  .

İlk kez EICMA 2021’de tanıtılan sonuçta ortaya çıkan konsept motosikletin bu dünyaya fevkalade iyi oturduğuna ve markanın hayranları ve motosiklet tutkunları için çok yeni, çok orijinal ve tamamen benzersiz bir şey sunduğuna inanıyoruz. Tasarım ekibi, analog ruhu – bu klasik #royalenfield  çizgileri ve tasarım nüansları – geçmişe ince selamlar – korumak için harika bir iş  çıkarırken, Royal Enfield’ın yarının kavramsal olarak biçim ve işlev olarak temsil edebileceğinin sınırlarını yaratıcı bir şekilde zorladı .

SG650 Konsept projesinin lideri ve Endüstriyel Tasarım Grup Müdürü Adrian Sellers, “Bu konsepti ortaya çıkarmaktan ve #royalenfield  tasarımının hızla gelişen hikayesinde yeni bir bölüm yazmaktan gerçekten heyecan duyuyoruz  . Bir “Ya olursa…” senaryosu tasarlamak her zaman heyecan vericidir ve hem #royalenfield hem de #royalenfield’ın  ne  olabileceğini zorlayan  bir motosiklet yaratmanın özeti  gerçek bir meydan okumaydı . Tasarım ekibinin -Endüstriyel Tasarımdan Renkli Trim ve Grafiklere ve CGI’ya kadar- birçok farklı yönünün yaratıcı girdisini gerektirdiğinden, bu, geliştirmek için harika bir işbirliğine dayalı ve ödüllendirici projeydi. hayat.

Geçişin anahtar konsepti motosikletin tamamına aktarılıyor; estetik yüzeylerin seçiminden kullandığımız malzemelere kadar. Mirastan ilham alan cilalı alüminyum ön uçtan, tank üzerindeki fütüristik, dijital grafiğe akıyor – bu, eski ve yeniyi bir araya getirmek ve zamansız bir şey yaratmakla ilgiliydi.

Bu motosiklette bir #royalenfield için bir ilk olan gerçekten özel bazı unsurlar var.  konsept – bileşen parçalarının çoğu ayrı ayrı, bir defaya mahsus üretilmiş veya bu motosiklet için özel olarak tasarlanmıştır. Tank, entegre ABS’li tekerlek jantları, özel tasarım fren kaliperleri ve çift ön fren diskleri gibi sağlam bir alüminyum bloktan CNC kütük ile işlenmiştir. Ters çatallar, entegre alüminyum üst çatal / nasel ünitesi ve tamamı alüminyum anahtar küplü alçak ekstra geniş çubukların tümü, konsepte özgünlük ve tasarım ilerlemesi öğeleri eklerken, klasik şasi döngüsüne monte edilmiş ikiz arka amortisörler, elle dikişli siyah deri yüzer solo koltuk geçmişimize açık bir selam. Grafiksel olarak, black out 650 Twin motor ve egzoz sistemi, hayal ettiğimiz yakın geleceği tamamlıyor, Motosiklet boyunca bir “dijital dönüşüm” grafiğiyle geçiş yapan cilalı alüminyum formlar, markanın ilerleyişini anlatıyor. Sonuçtan çok memnunuz ve 120. yıl dönümümüzde bunun sürekli gelişen hikayemize tamamen yeni bir şey getirdiğine gerçekten inanıyoruz.

Ayrıca;
2. El Motosiklet İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here