Bimota KB4 Ve KB4RC 2022

0
1193
bimota

Valerio Bianchi, Giuseppe Morri ve Massimo Tamburini’nin 1973’te Rimini’de yapmaya başladığı gibi, Bimota hala bizi eğlendirmek için egzotik motosikletler üretiyor.

O zamanlar, Bimota’nın bağışçılardan tedarik ettiği tek şey motordu, ancak dünyadaki tüm OEM’lerin bir zamanlar özel Bimoto çerçeve yapma simyasını yakalamasıyla işler değişmiş olabilir. KB4 ve KB4RC’nin  artık “gerçek bir Kawasaki platformuna dayandığını” söylüyorlar. Spesifikasyon tablosu, çerçevenin olduğunu söylüyor ve evet, direksiyon kafasına uzanan bazı özel çelik borular var. Bütün bu plastiğin altında ne kadar Rimini hilesi olduğunu kim bilebilir?

  • Ağırlık söz konusu olduğunda Bimota ve Kawasaki birbirinden çok farklı.

Durum ne olursa olsun, hiç kimse Noel ağacının altında bir KB4 veya RC bulunca üzülmeyecek.

Bimota Basın Bülteni Direkt Çeviri;

Duyurulduğu gibi, ilk kez Milano’daki son Eicma’da bir konsept bisiklet olarak gösterilen Bimota Kb4, şimdi üretim hattında. Bununla birlikte Bimota, Kb4 projesine dayanan yeni bir modelin eklendiğini duyurur, “Vintage-Inspired” Kb4-RC (RaceCafe’).

Bimota Genel Müdürü Pierluigi Marconi, “Başka hiçbir üreticinin Kb4 ve Kb4RC gibi bir motosikleti yok” dedi. “Hiç kimse tek bir pakette bu kadar eğlenceli ve işlevli değil. Kb4 & Kb4RC, etkileyici araç serimize daha fazla tüketicinin dikkatini çekerek Bimota için bir hale görevi görecek bir dikkat çekicidir.”

Marconi, Kb4’ün Bimota’nın son 20 aydaki ikinci büyük ürün duyurusu olduğunu kaydetti – her ikisi de Bimota’nın mirasını modern işlev ve yetenekle birleştiren çığır açan araçlar. Kb4RC şimdi 2022 için Bimota model yelpazesini tamamlıyor.

Kasım 2019’un başlarında Bimota, TesiH2’nin daha önce hiç görülmemiş bir tür araç yaratacağını duyurdu. TesiH2 kısmen spora özel ve kısmen hiper spor motosiklettir ve yenilikçi Motosiklet şasi tasarımının 1982’de başlayan en son evrimi olarak tanımlanabilir. TesiH2 aslında Eylül 2020’den bu yana Bimota’nın mağazasında sergilenmektedir.

Bimota Kb4 & Kb4RC “Vintage Inspired” üretimi, 70’lerin ikonik Bimota motosikletlerinin klasik tasarımını modern bir bisikletin işlevi ve kullanışlılığıyla birleştirerek benzersiz olacak. Bimota ruhuna uygun olarak, Kb4 & Kb4RC çağdaş safkanlar olacak – yenilikçi bir yüksek basınçlı soğutma sistemine sahip 142hp sıralı 4 motorlu, en iyi yol tutuşlu sokak makinesi. Tek parça radyatör, koltuk ile arka tekerlek arasında çapraz olarak düzgün bir şekilde yerleştirilmiştir.

Bimota’nın tasarımcısı Enrico Borghesan, “Kb4 ve Kb4RC, ikisi de şık ve hızlı görünüyor – tıpkı onu yaratan süreç gibi” dedi. “Bilgisayar destekli tasarım kullanılarak birkaç ay içinde ilk taslaktan tam boyutlu modele geçti – ve birçok Bimota ürününü sürmeyi ve göstermeyi eğlenceli kılan tutkunun hiçbirini kaçırmadan. Bazı bisikletlere mecbur olduğun için biniyorsun, ama bu Bimotaları istediğin için sürüyorsun.”

Güçlü kaplama formları Bimota’nın zengin mirasının bir parçasıdır, ancak çok çağdaş bir şekilde yürütülür. Diğer Kb4 dış tasarım özellikleri arasında tam genişlikte ön cam ve şu anda diğer Bimota’larda görünen belirgin Bimota logosu yer alıyor. Kb4RC, Bimota tutkunlarının, CafèRacers bisikletlerinin görkemli geçmişinde olduğu kadar yüzlerindeki rüzgar akışının keyfini çıkarmasını sağlar. Beş kollu dövme alaşım spor jantlar ve performans lastikleri (Pirelli SportEvo), Vintage Inspired Kb4 ve Kb4RC görünümünü destekler.

Borghesan, “Kb4 ve Kb4RC, tasarımı sizi içine çektiği ve performansı sizi orada tuttuğu için her yaştan meraklıya hitap edecek.” Dedi. “Bimota Vintage Inspired, canlı, işlevsel motosikletlerin ruhuna sahiptir. Kb4 & Kb4 RC, işlevsel bir motor ve elektronik paket ile iki canlı İtalyan Simgesi ile her iki dünyanın en iyisini en uç noktalara taşıyor.”

Bimota Kb4 & Kb4RC’nin daha pratik yanı, rahat bir gerçek deri koltuk içerir. Tüm elektronik kontroller, Kb4 & Kb4RC’nin çalışacağı her koşul için optimize edilmiştir.

Marconi, “Kb4 konseptine yönelik olumlu halk ve bayi tepkisi karşısında şaşkına döndük” dedi. “Dünyanın dört bir yanındaki motosiklet tutkunlarının toplu tepkisi, en çılgın beklentilerimizin ötesindeydi. Bimota bu heyecanın alevlerini körükleyecek çünkü Kb4 & Kb4RC üretimimiz sulanmayacak; eleştiriler almak için oynayan Kb4 konseptine çarpıcı bir şekilde benzeyecekler.”

Bimota Kb4 & Kb4RC’nin gerçek bir Kawasaki platformuna dayalı üretim versiyonu, bir Karbon fiber yapıya monte edilmiş bir Gösterge Panelinin arkasına, sürüş verileri için tüm kontrollerin yanı sıra Kawasaki’nin elektronik cihazlarının arkasına gizlenecek.

Marconi, “6’dan 80’e bisikletçiler, Kb4 ve Kb4RC caddelerinden aşağı indiğinde başlarını çevirecekler,” dedi Marconi, “tıpkı ’78 Kb1, ’81 Kb2 ve ’83 Kb3’te olduğu gibi. kb4 &Kb4RC, Bimota’nın gururlu tarihinin eğlenceli kısmını hatırlıyor. Bimota mirasını sızdıran Kb4 & Kb4RC, bir sonraki kalp atışı Bimota Vintage Inspired olmaya aday.

Ayrıca;
2. El Motosiklet İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here