Dünyanın En Büyük Motosiklet Markaları

Dünyanın en büyük otomobil markaları hakkında hepimizin genel bir fikri oluştu. En büyük motosiklet markalarının da mutlaka birkaçını duymuşsunuzdur. Aralarında bilmediğiniz markalar da olabilir mi? Modellerine mutlaka göz atmanız gereken dünyanın en büyük motosiklet markaları.

Yamaha

Yamaha Motor Company, Japon kökenli çok uluslu bir şirkettir. Motosiklet, tekneler ve dıştan takma motorlar gibi deniz ürünleri ve diğer motorlu ürünler üreticisidir. Şirket, 1955 yılında Yamaha Corporation’dan ayrıldıktan sonra kurulmuştur ve genel merkezi Iwata, Shizuoka, Japonya’da bulunmaktadır. Şirket, 2012 yılı itibarıyla 109 konsolide bağlı ortaklık aracılığıyla geliştirme, üretim ve pazarlama faaliyetlerini yürütmektedir.

dünyanın en büyük motosiklet markaları- yamaha

Honda

Honda şu anda dünyanın en büyük motosiklet üreticisidir. Japonya’nın Tokyo şehrinde bulunan Big Red Wing, 1958’de Super Cub’ın piyasaya sürülmesiyle büyük bir popülerlik kazandı. CBR, Gold Wing ve CRF modelleriyle bugün geleneğini sürdürüyor. Honda, Yamaha ile birlikte her zaman iki tekerlekli dünyanın teknolojik liderlerinden biri olarak biliniyordu, bu büyük ölçüde kapsamlı yarış tarihlerinin bir sonucudur.

yamaha motosiklet

Ducati

Ducati, merkezi İtalya’nın Bologna kentinde bulunan İtalyan şirketi Ducati’nin motosiklet üretim bölümüdür. Şirket, Volkswagen Grubu’na ait olan İtalyan yan kuruluşu Lamborghini aracılığıyla Alman otomotiv üreticisi Audi’ye aittir.

dünyanın en büyük motosiklet markaları- ducati

Kawasaki

Kawasaki, diğer şeylerin yanı sıra motosiklet üretimi ile ünlü bir Japon şirketidir. Sloganı “Güzel zamanları başlatın!”

kawasaki- dünyanın en büyük motosiklet markaları

Triumph

Triumph, 1983 yılında orijinal Triumph Engineering firmasının alıcılığa geçmesinden sonra John Bloor tarafından kurulan en büyük İngiliz motosiklet üreticisidir. Motosikletlerin yüzde 85’inden fazlası şu anda denizaşırı pazarlarda satılıyor. Ancak 2017’de İngiltere’de satılan 9.400 motosiklet, şirket için bir rekoru temsil ediyor.

dünyanın en büyük motosiklet markaları- triumph

BMW

BMW Motorrad, Kurumsal ve Marka Geliştirme bölümünün bir parçası olan Alman BMW şirketinin motosiklet markasıdır. BMW Motorrad, 1923’ten beri motosiklet üretiyor ve 2015’te art arda beşinci yılda rekor satışlar elde etti.

bmw motosiklet- dünyanın en büyük motosiklet markaları

Harley-Davidson

Harley-Davidson veya Harley, 1903 yılında Wisconsin, Milwaukee’de kurulmuş bir Amerikan motosiklet üreticisidir. Şirket, dünyanın en büyük motosiklet üreticilerinden biri ve sadık takipçileriyle tanınan ikonik bir marka olmak için çok sayıda sahiplik düzenlemeleri, yan kuruluş düzenlemeleri, kötü ekonomik sağlık ve ürün kalitesi dönemleri ve yoğun küresel rekabet atlattı. Dünya çapında sahip kulüpleri ve etkinliklerinin yanı sıra şirket sponsorluğundaki, marka odaklı bir müze de vardır.

harley davidson motosiklet

Suzuki

Suzuki, motosiklet üreten bir Japon şirketidir. Sokakta kullanılan motosikletlerden arazi motosikletlerine kadar her türlü motosikleti üretmektedir. Suzuki’nin kurumsal renkleri, Avrupa GSXR spor motosikletlerinde görüldüğü gibi mavi ve beyazdır.

suzuki

Aprilia

Aprilia, Piaggio’nun sahip olduğu markalardan biri olan İtalyan bir motosiklet şirketidir. Bisiklet üreticisi olarak yola çıktıktan sonra scooter ve küçük kapasiteli motosikletler üretmeye başladı. Daha yakın zamanlarda Aprilia, 1.000 cc V-ikiz RSV Mille ve V4 RSV4 gibi büyük spor motosikletler üretti. Aprilia, yol yarışlarında önemli bir başarı elde etti.

aprilia

KTM

KTM, KTM Industries AG ve Hintli üretici Bajaj Auto’nun sahibi olduğu Avusturyalı bir motosiklet ve spor otomobil üreticisidir. 1992’de kuruldu, ancak temeli 1934’lere dayanır. Bugün KTM AG, KTM Group’un ana şirketidir.

ktm motosiklet

İkinci El Motosiklet İlanları

1 YORUM

  1. Japon Japondur sözü motosikletler içinde geçerli… bir işi yapacaksan profesyonel yapacaksın sözünün karşılığı japon disiplini anlamına gelir.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here