Başarılı Kadın Ralli Pilotu Ewy Rosqvist Kimdir? Ewy Rosqvist Nerelidir? Ewy Rosqvist yıllarda yarıştı? gibi soruların bütün cevapları içeriğimizin detaylarında… Öncelikle Ewy Rosqvist, motor sporlarında kadınlar için bir öncüdür. “Kadere meydan okumazsan kazanamazsın” sloganı ile yarış hayatına giren Ewy Rosqvist, 1950’li ve 1960’lı yıllarda ralli pistinde kadere meydan okuyan ve sadece kazanmakla kalmayıp aynı zamanda büyüklüğe ulaşan esrarengiz bir başarıya sahiptir. İkonik İsveçli ralli pilotu Ewy Rosqvist, Bir hız belirleyici, bir öncü ve bir cesaret örneği olarak karşımıza çıkmaktadır.

Genellikle erkek yarışçıların egemen ve popüler olduğu motor sporları dünyasında bazı kadın yarış pilotları da başarısını kanıtlamıştır. Ewy Rosqvist’de başarılı kadın sporculardan biridir. Başarılı Kadın Ralli Pilotu Ewy Rosqvist Kimdir? sorusunun cevabı için birçok farklı yanıt verebiliriz. Ancak Ewy Rosqvist, motor sporlarındaki başarılarıyla ön plana çıkan ve kadınların da bu sporu yapmasının korkulacak bir şey olmadığını gösteren rol modeldir.

Mercedes-Benz Elçisi Ewv Rosqvist

Yarış kariyeri 1965’te sona erdikten sonra Rosqvist, Mercedes-Benz marka elçisi olarak çalışmaya devam etti. Spesifik olarak, yarış alanında ve genel olarak otomotiv çevrelerinde sahip olduğu etki ve şöhret nedeniyle, Rosqvist, Mercedes-Benz Classic’in motor sporları için büyüleyici marka elçisi oldu. Bu nedenle Mercedes-Benz & Friend ve Schloss Dyck Classic Days gibi özel etkinliklerde markayı tanıtmak için boy göstermektedir. 1962 Arjantin Grand Prix’inin şampiyonu Ewy Rosqvist, bir kadının sınırları yıkabileceğine inandı ve milyonlarca kadına ilham oldu.

Ewy Rosqvist, 1965 Yılında Emekli OlduKadın Ralli Pilotu Ewy Rosqvist Kimdir?

Kısa olmasına rağmen Rosqvist’in yarış kariyeri oldukça şaşırtıcıydı. 1956’da büyümeye başlayan Rosqvist, hoş bir şekilde başarıyı yakaladı. Finlandiya’daki The Thousand Lakes Rally yarışında dört kez Kadınlar Kupası’nı kazandı. Ardından 1957 yılında Saab’a yeni piyasaya sürülen model 93 ile yarıştı. Rosqvist 1959’da Volvo’ya geçiş yaptı. Avrupa Ralli Şampiyonası Kadınlar Kupası’nı kazandı. 1962’de Mercedes-Benz’e katıldı ve 1965’te yarışlardan emekli oldu.

Birden Fazla Avrupa Şampiyonası KazandıKadın Ralli Pilotu Ewy Rosqvist Kimdir?

Rosqvist, aktif ralli yıllarında, adını rekorlara kazıyan birkaç büyük galibiyet elde etti. Avrupa’nın en iyi kadın sürücülerinden biri ve İsveç’ten çıkmış en başarılı ralli sürücülerinden biri oldu. Özellikle Rosqvist 1959, 1960 ve 1961’de Pat Moss ile zaferi paylaştığı Avrupa Şampiyonasını kazandı. Ayrıca Rosqvist’in en önemli zaferi rekor kıran 1962 Arjantin Turismo Grand Prix’siydi. Garip bir şekilde en rekabetçi yıllarında Rosqvist’in ralli arabaları hiç bozulmadı. Çoğu sürücü, yarış arabalarında genellikle hafif veya ciddi mekanik arızalar yaşadığından dolayı Rosqvist olağandışı bir fenomendi. Antrenman turlarında teknik sorunlarla karşılaşsa da Rosqvist, ana yarış dönemi boyunca hiçbir zaman kaputu açmasına veya mekanik ekibinden herhangi birinin onu beladan veya arızadan kurtarmasına ihtiyacı olmadı.

Ayrıca Rosqvist, yarış dönemi boyunca inanılmaz ve verimli bir sürücüydü. Nispeten yüksek ortalama hızlarda birkaç harika üst finiş yapmayı başardı. İsveçli efsanevi ralli yarışçısı için oldukça etkileyici bir başarıydı çünkü çoğu erkek yarışçı böyle bir başarıya sahip değildi. Dikkat çekici bir şekilde kazalar ve hatta ölümlerle ün salmış çok tehlikeli Arjantin Grand Prix’sinde yarışırken bile Ewy Rosqvist hiçbir aksilik yaşamadı.

Ewy Rosqvist’in Rekorları Kadın Ralli Pilotu Ewy Rosqvist Kimdir?

1962 Arjantin Grand Prix’si 4 Kasım’da başlamıştı. Dünyanın en tehlikeli yarışlarından biri olarak kabul edilen Arjantin Grand Prix’si, sürekli ölüm ve kazalar ile ünlüdür. Bu nedenle yalnızca en yetenekli ve en cesur erkekleri kendine çeker. Bir kadın olarak Rosqvist, yardımcı pilotu Ursula Wirth ile birlikte yarışı birinci sırada bitirmek için 130 kilometre üzeri hıza ulaştı ve hız rekorunu kırdı. Böylece Grand Prix’yi kazanan ilk kadın sürücü oldu.

Arjantin Grand Prix’sindeki 1962 zaferinden önce hiçbir kadın vahşi ve tehlikeli pistte yarışmamıştı. Hatta bazı Grand Prix hayranları, Rosqvist’i ve onun harita okuyucusu ve yardımcı sürücüsü Ursula Wirth’i çekimler için gelen otomotiv mankenleri/ modelleri olarak zannettiler. Ancak ikili sadece yarışmakla kalmadı ve yarışmayı da kazandı. İkili, altı etabı da kazandı ve büyük bir rekora imza attı. 1962 Arjantin Grand Prix’sinde yeni bir hız rekoru kırdı ve bitiş çizgisini diğer yarışmacılardan üç saat önce geçti.

İlk Rallisini 1956 Yılında Yaptı

Rosqvist’in veteriner asistanı diplomasına sahiptir. Yarış kariyerine başlamadan önce veteriner asistanı olarak yaşamını geçiriyordu. Ancak Ewy Rosqvist, işe her gün arabayla gitmek zorunda kaldığında büyük bir deneyim kazandı. Yolculukları çakıllı patikalarda, asfaltsız yollarda ve çiftlik yollarında geçtiği için ralli deneyimine alışkandı. Ewy Rosqvist, 1954 yılında tanıştıktan iki yıl sonra Yngve Rosqvist adında biriyle evlendi. Rosqvist’in kocası ve kayınpederi aktif olarak yarışıyordu. 1956’da Majbritt Clausson’ın yardımcı pilotu olduğu Rosqvist, ralliye ilk çıkışını “Rally of the Midnight sun” ile yaptı.

İkinci El SUV, Pickup ve Arazi Aracı İlanları 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here