Formula 1 McLaren’ın Yeni Hedefi Ne Olacak? Formula 1’in turbo-hibrit dönemi McLaren için iyi başlamadı. 2015’te yeniden şampiyonluk kazanan bir güç olma umuduyla Honda motorlarına geçtiler. Ancak İngiliz ekibi daha sonraki yıllarda normal bir performans göstererek orta sıralarda üç yıl geçirdi. Daha sonra 2018 yılında Renault motorlarına geçmenin kendilerini sıralamada yukarıya taşıyacağını düşündüler. Takımın araba tasarımındaki temel kusurları ve takımın nasıl yönetildiğini ortaya çıkardığı için yeni motorlarda işe yaramadı. McLaren’ın CEO’su Zak Brown, bazı büyük değişikliklerin gelmesi gerektiğini biliyordu.

2019’da McLaren sıralamada dördüncü oldu. Carlos Sainz ile Brezilya Grand Prix’sinde beş yıl boyunca ilk podyumunu kazandı. 2020 yılında McLaren takımı üçüncü oldu. Böylece  İtalya Grand Prix’sini kazanmaya çok yaklaştılar.  O sezon hem Sainz hem de takım arkadaşı Lando Norris podyuma çıktı. 2021 yılında McLaren takımı, Mercedes motorlu MCL35M ile beş podyum elde etti ve takım için 1-2 finiş olan bir yarış olan Daniel Ricciardo ile İtalya Grand Prix’sini kazandı. O zamandan beri bir dizi kötü şans sayesinde işler daha da zorlaştı. Ancak McLaren çok açık bir şekilde yeniden yükselişe geçmeyi başardı. Bugünlerde bu yükselişle birlikte oldukça merak edilen bir soru karşımıza çıktı. Formula 1 McLaren’ın Yeni Hedefi Ne Olacak?

McLaren’ın 2021 Sezonunun HikayesiFormula 1 McLarenın Yeni Hedefi Ne Olacak?

Bu soruyu cevaplamadan önce takımın 2021 sezonuna bir göz atmamız gerekiyor. 2021 Formula 1 Sezonu, Norris Imola’daki bir sonraki yarışta podyuma çıkmadan önce Norris ve Ricciardo için dördüncü ve yedinci sırada güçlü bir şekilde başladı. Norris buna Monaco’da çarpıcı bir podyumla ekledi. Ancak McLaren, Avusturya’da bir ön sıradan başladıktan sonra bir diğeri ve pole pozisyonundan başladıktan sonra Rusya Grand Prix’sini kazanamadığı için umutsuzca şanssızdı. Norris’i yarışın sonlarında aralara geçmemek için yapılan bir hata takıma çok pahalıya mal olmuştu.

Bir diğer yandan Ricciardo bu yıl MCL35M‘e uyum sağlamakta zorlandı fakat son yarışları bir geri dönüşe işaret etti. Ön sıradan başlayıp ardından Norris’i BU Hamilton ve Verstappen çarpışması için bir güvenlik aracının ardından geride bıraktıktan sonra, İtalya Grand Prix’sini kesin olarak kazandı. Böylece McLaren, sıralamada yine üçüncülük için iyi bir bahis gibi görünüyordu. Ancak son zamanlardaki kötü şans, takımın dördüncü sıraya düşmesine sebep oldu. Buna rağmen iki inanılmaz sürücü, Andreas Seidl‘de harika bir takım patronu ve gelecek için büyük umutlar ile takımın Honda günlerinden çok çok daha iyi bir konumda olduğu ve olacağını gösterdi.

McLaren Takımının Sıradaki Hedefi Ne Olabilir?Formula 1 McLarenın Yeni Hedefi Ne Olacak?

McLaren’ın çok da uzak olmayan bir gelecekte F1’de nihayet şampiyon olabileceğini düşünmek kesinlikle abartı değildir. Brown’ın eski Porsche LMP1 patronu Seidl’i imzalaması kurnazca bir hareketti ve karşılığını fazlasıyla aldı. Ayrıca McLaren takımı, son iki yılın ardından cephenin yakınında savaşabileceklerine ve Monza galibiyetinin önemli olduğuna dair yenilenmiş bir inanç duygusuna sahip gibi gözüküyor. Bu inanç, takımın artık bir kez daha yarış kazanabileceğini bildiği anlamına geliyor.

Bir diğer yandan McLaren’ın strateji konusundaki hataları, takımın gerilemesine sebep oluyor. Örnek olarak Rusya’da, Norris’in yağmur yağarken değişim için pite girmesinin emredilmemesi büyük bir hataydı. Ancak McLaren gibi deneyimli ve başarılı bir takım, bu gibi hatalardan kesinlikle ders alacaktır. Bunun da ötesinde 2022 Formula 1’deki kural değişiklikleri, McLaren için oldukça etkili bir avantaj sunacaktır. Yeni Formula 1 araçlarının oyuna sokulmasıyla 2022 için otomobillere ve yarış stratejilerine gelen kapsamlı değişiklikler olacaktır. Ayrıca James Key, son iki yılda takım için bir yarış galibi ve pole pozisyonu sahibi de dahil olmak üzere iki harika araba tasarlamış ve bu işin en iyilerinden biri. Bu adam 2022 Formula 1 yılı için McLaren’ın en büyük şansı olabilir.

2022 Formula 1’de McLaren İçin İşler İyi Gidebilir

McLaren’ın 2022’de şampiyonluk adayı olup olmayacağı büyük bir merak konusudur. Mercedes ve Red Bull güçlerini arttırmaya devam etmektedir. Bir diğer yandan Ferrari ve Aston Martin gibi takımlarda başarılı olmak için büyük yatırımlar yapmaya devam ediyor. Ayrıca yeni kural değişiklikleri Williams ve Alfa Romeo gibi takımlar için bile yükselişe sebep olabilir. McLaren açısından baktığımız zaman birinci olarak operasyonel olarak takım çok daha iyi bir yerde konumlandı. İkinci olarak Ricciardo’nun mücadelelerine rağmen bu araçlarda çok yetenekli iki sürücüye sahip olduklarını biliyorlar. Ricciardo konusunda, zaman zaman zorlu bir 2021 geçirmiş olabilir fakat  Monza’daki kazandığı galibiyet kesinlikle güveninin artmasına yardımcı oldu.

Formula 1 Haber

2021 Formula 1 Güncel Durum 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here