2021 Yılının En İyi Yarış Anları! Bu yıl iyi ya da kötü nasıl bir şekilde biterse bitsin kesinlikle akıllarda kalacak anlara tanık oldu. 2021 yılı son zamanların en iyi yarış sezonlarından biriydi.

Abu Dabi’de özellikle işler iyi bitmemiş olabilir, ancak 2021, hayranların son birkaç on yılda gördüğü kadar unutulmaz bir otomobil yarışları sezonu oldu. Unutulmaz bir Indianapolis 500’den, aynı hafta sonu iki F1 yarışında mükemmel bir sürüşe kadar, bu yıl öyleydi.

Şimdi Tüm Detayları İle 2021’in En İyi Yarış Anları!

1- Helio Castroneves Indianapolis’i Yarı Zamanlı Olarak Kazandı

Helio Castroneves, 2017 sezonundan sonra spor otomobillerde Penske ile bir gelecek sürdürmek için tam zamanlı IndyCar rekabetinden vazgeçti. Ancak 2020 yılı sezonunun ardından bu program sona erdiğinde çok daha fazlasını yapmak istedi. Bu isteği Helio Castroneves’i, 2021 Indianapolis 500’e griddeki en hızlı arabalardan birine yerleştirdi. Bunu ise Meyer Shank Racing ile birlikte bu yıl yarı zamanlı bir rolde devam ettirdi. Ancak asıl bunu önemli an yapan sebep ise buradaki başarısı oldu. Castroneves, Yarışı kazanmak için Alex Palou ile savaşacak pozisyonda olduğunu bulduğunda, gerisini mükemmel şekilde tamamladı. Castroneves, tüm otomobil yarışlarında belki de en önemli kulüp olan dört kez Indianapolis 500 şampiyonu olan dördüncü kişi oldu. Bu kazanma tablosu bizim gözümüzde 2021 yılının en iyi yarış anlarının üstlerinde yer aldı.

2021 Yılının En İyi Yarış Anları! Helio Castroneves Indianapolis'i Yarı Zamanlı Olarak Kazandı
Helio Castroneves Indianapolis’i Yarı Zamanlı Olarak Kazandı

2- Lewis Hamilton’ın Sao Paulo’da Geriden Geldiği Hafta Sonu

Lewis Hamilton, elinden kayıp giden bir şampiyonluk yarışında önemli bir karar aldı. Motivasyonunu çıkabilecek en üst seviyeye çıkarmış olmalı ki Sao Paulo Grand Prix’sine Abu Dhabi’de bir şans elde etmek için gitti. Bu şans oldukça zorlu olan sonraki üç yarışın her birinde Max Verstappen’i yenmesi gerektiğini bilmesiydi. Ve tabi bunun için savaşması. Sıralamalarda bir DRS ihlali nedeniyle diskalifiye edildikten sonra sprint yarışına 20. sıradan başladı. Ancak bu cezanın ardından o yarışı beşinci sırada tamamladı. Başka bir ceza ise, motor değişikliği sebebiyle beş sıra daha geriye attı. Lewis Hamilton bunlardan sonra GP’de onuncu sıraya yerleşti. Ardından Max Verstappen’i pistte yakaladı ve sezonun en önemli yarışlarından biri ortaya çıktı. Bu yarış için Verstappen’i kafa kafaya yenmek istedi. Ve bunun için her ikisini de pist dışına gönderen tehlikeli bir bloktan kurtardı.

Lewis Hamilton'ın Sao Paulo'da Geriden Geldiği Hafta Sonu
Lewis Hamilton’ın Sao Paulo’da Geriden Geldiği Hafta Sonu

3- Max Verstappen’in Hollanda’daki Çarpıcı Galibiyeti

Max Verstappen 2021 dünya şampiyonasını Abu Dabi’deki tartışmalı son turu yeniden başlatmasıyla kazandı. Ancak burada sezonun en unutulmaz anı Zandvoort’ta geldi. Yakın tarihteki ilk Hollanda Grand Prix’si aynı zamanda Verstappen’in evindeki ilk yarışı oldu. Dahası bir taraftar deniz diğer tarafı turuncu dumanın önünde komuta zaferi kazanması için mükemmel bir ortamdı.

2021 Yılının En İyi Yarış Anları!
Max Verstappen’in Hollanda’daki Çarpıcı Galibiyeti

4- Pato O’Ward’ın Detroit Mucizesi

İki Detroit Belle Isle IndyCar yarışının ikincisi sekiz tur kala yeşile döndüğünde Pato O’Ward beşinci oldu. Sonraki beş tur boyunca zorlu bir yarışın içinde kendisini buldu. Burada geçişin zor olması gereken bir pistte liderliği almak için düzenli olarak dört arabayı geçti. Hatta bir turun geri kalanında kafa kafaya yarıştığı bir arabayı tehlikeye attı. Geçtiği sürücülerden üçü Colton Herta, Josef Newgarden ve seri şampiyonu Alex Palou’dur. Long Beach’te sezon sonunda saydığımız sürücüler O’Ward ile ilk beşte yer aldı. Ve sezon finaline doğru şampiyonluk umutlarını canlı tutmak için bu çok önemli bir yarış haline getirdi.

2021 Yılının En İyi Yarış Anları! Pato O'Ward'ın Detroit Mucizesi
Pato O’Ward’ın Detroit Mucizesi

5- NASCAR Yarışı Uzun Yıllar Sonra Toprak Pistte

NASCAR’ın en üst düzey Kupa Serisi yaklaşık yarım yüzyıldır toprak pistte yarışmamıştı. Ancak Bristol Motor Speedway bu sezon, uzun süredir toprak pistte yarış yapılmadığını fark etti. Ardından bunu değiştirmek için Bahar sezonunda tarihi gönüllü olarak aldı. Ortaya çıkan yarış ise kelimenin tam anlamıyla bir karmaşaydı. Ancak dünyanın en iyi stok araba sürücülerinin en üst düzey arabalarını kirle kaplı yüksek kıyılara götürdüğü görsel unutulmaz. Yarış gelecek yıl tekrarlanacak, umarız pistteki çoğu bükülme ve yol sorunları ortadan kaldırılmış olarak geri dönecek.

2021 Yılının En İyi Yarış Anları!
NASCAR Yarışı Uzun Yıllar Sonra Toprak Pistte

İkinci El Otomobil İlanları

Toyota Yeni Yarış Camry’sini Tanıttı; Next-Gen NASCAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here