Carlos Sainz Ferrari Dünyasına Giriş Yaptı.

0
1247

Formula 1’de senenin büyük transfer haberlerinden birisi şüphesiz Sebastian Vettel’in Ferrari’den ayrılması, yerine Carlos Sainz’ın getirilmesi oldu. Başarılı Alman’ın Abu Dabi’deki Ferrari’ye duygusal vedasının ardından McLaren takımı da Carlos Sainz için duygusal bir veda videosu hazırladı. Tüm bu duygusal anların ardından hiç zaman kaybetmeyen Sainz Ferrari fabrikasına giderek hazırlıklara başladı.

Carlos Sainz

İspanyol pilot Cuma günü takımın fabrikasına giderek hem ekiple tanışıp vakit geçirdi, etrafı tanıdı. Hem de ilk kez Ferrari kokpitine oturup koltuk ayarı yaptırdı. Bu koltuk ayarının pilotun Ocak ayında Fioriono da 2018 Ferrari aracıyla yapacağı test için yapıldığı biliniyor. Koltuk ayarlarının ardından takım patronu Mattia Binotto ve takım arkadaşı Charles Leclerc ile bir araya gelip öğle yemeği yiyen Sainz yemeğin ardından açıklamalarda bulundu.

Carlos Sainz: “Önümde tamamen yeni bir zorluk var.”

Sainz: “Doğrusu bugünkü karşılamadan ötürü Charles’a, Mattia’ya ve Ferrari’deki tüm ekibe teşekkür etmem gerekiyor. Benim için çok özel bir gün oldu. Açıkçası bu şartlar altında yapılması yerine, daha normal şartlarda olmasını tercih ederdim. Ama yapabileceğimiz bir şey yok, bu şartlarda olması gereken şey bu. Şimdi önümde tamamen yeni bir zorluk var. Kısa bir tatile çıkacağım ve her şeyle bağımı keseceğim. Fakat  takımın mümkün olduğunca çok gelişmesine yardımcı olabilmek adına Ocak ayında elimden geleni yapacağımdan emin olabilirsiniz. Açıkçası bunu sabırsızlıkla bekliyorum. Zaten takımla ilk görüşmelerimi yaptım ve bana yapılan bu karşılamadan ötürü herkese teşekkür ederim.” dedi.

Gelecek sezon Carlos Sainz ile Ferrari adına yarışacak olan Monakolu genç pilot Charles Leclerc ise Sainz’ı karşılamaktan dolayı çok mutlu olduğunun altını çizerek; ” Açıkçası bizim için kolay bir yıl olmadı, ama doğru yönde ilerlemek için çok çalıştık. Carlos kırmızıyla ilk gününü geçiriyor ve onu karşılamak adına burada olduğum için mutluyum. Ondan çok şey öğrenebileceğime eminim. Çok rekabetçi ve motive.” dedi.

2.El Otomobil İlanları

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here