Araba sigortası yaptırırken birkaç yüz lira tasarruf etmek için beyaz bir yalan söylemeyi mi düşünüyorsunuz? Size nasıl pahalıya mal olacağını gösterelim. Araba sigortanızla nerede durduğunuzu bilmeniz için kafa karışıklığını yazımızda gideriyoruz.

Araba Sigortası Poliçem Üzerine Yalan Söylersem Ne Olur?

araba
araba

Küçük bir beyaz yalanın kimseye zarar vermediğini düşünebilirsiniz. Ancak araba sigortanıza yanlış bilgi vermek sizi poliçenizi geçersiz kılma riskiyle karşı karşıya bırakabilir. Bu, bir iddia durumunda kabus gibi pahalı olabilir. Yakalanırsanız, sigortacı poliçeyi iptal etme veya doğru primi toplu ödeme olarak alma hakkına sahiptir. Poliçelerini iptal ettiren sürücüler daha sonra bunu gelecekteki uygulamalarda beyan etmek zorunda kalacak ve kapsanması daha zor ve daha pahalı bulabilir.

Sigortacılar ayrıca, yaptığınız herhangi bir hak talebini ödemeyi reddedebilir, bu da size sigortasız muamelesi yapılabileceği anlamına gelir. Yalanın ciddiyetine bağlı olarak, sürücü tüm büyük otomobil sigortacıları tarafından kara listeye alınma riskini taşır. Bu, sürücünün ana akım sağlayıcılardan araba sigortası almasını ve potansiyel olarak ucuz bir prim almasını neredeyse imkansız hale getirebilir.

Araba Sigortası Poliçemi Ne Geçersiz Kılabilir?

Bu örnekte bir yalanın, apaçık bir yalan olması gerekmez. Bu, sigortacının sigorta primini hesaplarken kullanacağı bir bilgi parçasını saklamak veya daha iyi bir fiyat elde etmek için belirli ayrıntıları yanlış beyan etmek anlamına gelebilir.

Değişiklikler

araba-sigortası-yalan
araba-sigortası-yalan

Yeni koltuk kılıflarınız varsa sigortacınızı aramaya değmez, ancak arabanıza değer katacak şekilde modifiye ediyorsanız (örneğin büyük bir egzoz ekleyerek) sigortacınıza haber vermelisiniz.

Sigortacınızın Bilmesine Değer Diğer Bilgiler:

trafik-sigortası
trafik-sigortası
  • Yaptığınız kilometre türündeki herhangi bir artış veya değişiklik.
  • Küçük darbelerin yanı sıra daha ciddi kazalar veya kazayı talep etmiyorsanız, yine de sigortacınızı bilgilendirmeniz gerekir.
  • Yangın, hırsızlık veya su hasarı gibi diğer olaylar – ne kadar önemsiz olduğunu düşünürseniz düşünün, sigortacınıza bildirmeniz en iyisidir.
  • Ehliyetiniz veya motorla ilgili herhangi bir mahkumiyetle kazanılan ceza puanı. Yenilemeye kadar beklemeyin, hız yaparken veya başka bir suç işlerken yakalanırsanız hemen araba sigortanıza bildirin.

Araba sigortası Türkiye için Avrupa ve Amerika gibi çok ayrıntı gerektirmese de saklanan gerçekler sizlere daha pahalıya mal olabilir.

2.El Araba İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here