Brianna O’Leary; Softbol’dan NASCAR Pit Ekibine…  Bir kolej softbol oyuncusu olan Brianna O’Leary NASCAR Pit ekibinde çalışmaya başladı. Brianna O’Leary hiçbir zaman stok araba yarışlarını takip etmedi. Ancak beklenmedik bir fırsat, NASCAR pit ekibinde çalışan sadece üç kadından biri olmasına yol açtı.

Breanna O’Leary buraya gelmeyi beklemiyordu. Bunu tarif etme şekli, motor sporları onun için pek bir çağrı değildi. Ancak 2019 kışında NASCAR spor tarihinin bir parçası oldu. O’Leary, Brehanna Daniels ile birlikte iki kadın çalışanın lastik değiştirici olarak çalıştığı ilk Daytona 500 pit ekibine katıldı. Oraya ulaşmak kolay değildi.

Brianna O’Leary Motor Sporları İle Nasıl Tanıştı?

O’Leary’nin aklında motor sporları yoktu ama spor ismiyle yakından ilgileniyordu. Şimdi 30 yaşında, spor dünyasında kariyer yapmak için bir softbol bursuyla Alcorn State Üniversitesi’ne gitti. 2016’da güç ve kondisyon yüksek lisans asistanıydı. Atletik Yönetim ve Koçluk yüksek lisansı üzerinde çalışırken, hayatının gidişatını belirleyecek bir girişimi öğrendi. NASCAR’ın Drive For Diversity programının bir parçası olarak, pit ekibi koçu Phil Horton, ülke çapındaki üniversite kampüslerini geziyordu. Ve potansiyel pit ekibi üyeleri olarak eğitmek için eski kolej sporcularını işe alıyordu.

Brianna O'Leary; Softbol'dan NASCAR Pit Ekibine

2004 yılına dayanan çeşitlilik ve katılım programı, NASCAR’ın ağırlıklı olarak işgücünü, sahipliğini ve izleyicisini genişletmeyi ve sporun çekiciliğini artırmayı hedefliyor. Pit ekibi araştırması, herhangi bir görevin standartlarını düşürmek anlamına gelmiyordu. Ayrıca güç, kesinlik ve özveri pit ekibi çalışması için hala hayati önem taşıyor. NASCAR hakkında hiçbir şey bilmeyen, rekabetçi, son derece güçlü ve azimli bir atlet olan O’Leary mükemmel bir adaydı.

Brianna, “İkimiz de NASCAR’ı bilmiyorduk ama bu fiziksel ve rekabetçi bir şeydi. Bunu denemeyi kabul ettim ve ardından ben ve benim gibi diğer futbolcular ile fiziksel bir testten geçtik.” dedi.

Brianna O'Leary; Softbol'dan NASCAR Pit Ekibine

Horton onlara, turu bittikten sonra, başka bir seçim sürecinden geçecekleri bir birleştirmeye katılmak için 20 kişiyi seçeceğini söyledi. O’Leary Kuzey Carolina’daki birleşmeye vardığında, NASCAR büyük bir gösteri başlatıyordu.

O’Leary, “Bunun için büyük bir çaba sarf ettiler. Orada tüm haberciler vardı. Büyük yarış takımlarından bazı pit koçları geldi” dedi. “Sadece gerçekten harika bir atmosferdi. Bir nevi sporu sattılar.” Organizatörler, O’Leary ve diğer rakiplerini bir yarışa götürdü. Neredeyse tüm sporcular, bir NASCAR etkinliğine ilk kez katılmışlardı.

O’Leary Programdan Seçilen 10 Sporcudan Biri Oldu

Kendisine Kuzey Carolina’ya taşınma, pit ekibi eğitiminden geçme ve muhtemelen tam ekip üyesi olma şansı verildi. “Evet, yapalım,” dedi O’Leary. Yüksek lisans programından ayrıldı ve hepsi içeri girdi.

“En zor kısım, kondisyonlu bir atlet olmaktan şimdi arabalar üzerinde çalışmaya geçmekti” dedi. “Açıkçası sporlarımızda alet kullanmıyorduk ve bu yüzden gerçekten sıfırdan başlıyorsunuz. Ve her şeyde iyi olmak istediğinizde ve yeniden başladığınızda, bu sizi zihinsel olarak zorlar.”

İki aylık yoğun bir eğitimden geçti ve bu noktada NASCAR onu başka bir yarışa getirdi. Bu sefer, O’Leary bunu gerçekten görebiliyordu: Sadece gösteri değil, yoğun sürüş, düşünceli strateji ve her stok araba yarışına giren takım çabası. Her şey ona mantıklı geliyordu.

Brianna O’Leary Motor Sporlarındaki Kariyerinde Çok Başarılı

Son beş yılını sporla ilgili bilgisini ve takdirini derinleştirmek için harcadı. O’Leary, pit okulu tarafından yönetilen ve işe alınan birçok ekip üyesinden biri olarak başladı. Ayrıca her yarışta farklı takımlar için yer doldurdu. Sonunda çalışmaları, onu kalıcı bir lastik değiştirici olarak getiren Trackhouse Racing’deki pit liderlerinin dikkatini çekti. Uzun vadede, spordaki deneyimini genişletmek için daha fazla fırsat aradı. İster geleceğin pit ekibi üyelerini işe alıyor, ister meslektaşlarına güç koçluğu yapıyor olsun. O’Leary, yeni keşfettiği NASCAR sevgisini ve yaşam boyu süren atletik becerilerini, diğer insanlara sahip olduğu türden bir fırsat vermek, öğrenmek ve sporu sevmek için kullanmak istiyor.

Brianna O'Leary; Softbol'dan NASCAR Pit Ekibine

Kesinlikle yapılacak daha çok iş var. O’Leary, NASCAR’a ilk katıldığında, pit ekiplerinde çalışan dört kadından biriydi. Şimdi, sadece üç tane var. Ancak O’Leary, özellikle 2020’nin tarihi protesto hareketinin ardından, çeşitlilik söz konusu olduğunda sporda çok ilerleme kaydettiğinden şüphe duymuyor.

O’Leary motor sporları dünyasını daha fazla insana açmaya, sporu ve hayran kitlesini büyütmeye devam ediyor. Ve O’Leary’nin görüşüne göre, ekipte ne kadar çok insan varsa o kadar iyi. NASCAR’daki kariyeri, bir şans kapsının açılması ile başladı. Ve kapı açılır açılmaz, kendisi için asla hayal etmediği bir kariyerde gelişmesine yardımcı olan rekabetçi, ödüllendirici ve destekleyici bir profesyoneller grubunun parçası oldu.

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here