Kurt Busch ve Martin Truex Jr., Pazartesi günü 2022 Cup Series sezonu için planlanan NASCAR Next Gen arabasını ilk kez denediler.

İkili, Charlotte Motor Speedway Roval’daki iki günlük test oturumunun ilkine katıldı. Busch ve Truex, 2.32 millik oval / yol düzeninde ayrı araçları test eden haftayı açtı.

Busch ve Truex’ten NASCAR Next Gen Hakkında Dikkat Çekici Yorumlar

Busch, Richard Childress Racing tarafından NASCAR ile birlikte hazırlanan “Prototype 3” otomobilin her iki seansta pilotluğunu yapıyor. nascar next gen Üçüncü prototip veya dahili olarak bahsedildiği şekliyle “P3”, bir ECR motoruna sahiptir ve daha önce Auto Club Speedway ve Dover International Speedway’de NASCAR tarafından test edilmiştir.

Busch Pazartesi günkü seansta bir mola sırasında “Eğlenceli, heyecan verici ve ilginç bir gün oldu” dedi. “Arabanın bu kadar farklı olmasından dolayı okulun ilk günü gibi geliyor. Sıralı şanzıman ile en eğlenceli olanı bu. Vites değiştirmeyi seviyorum. ”

Pazartesi günkü oturum, ilk kez birden fazla Yeni Nesil otomobilin aynı anda piste çıkması olarak hizmet ederken, NASCAR’ın üçüncü prototipi ilk kez bir yol parkurunda yer aldı. Pazartesi günkü testin amacı, 2022 için doğru kodu bulmak amacıyla Goodyear için farklı lastik kombinasyonlarını denemekti.

Busch, “Çabuk hızlanıyor, daha çabuk duruyor, daha çabuk dönüyor, çevik,” dedi. “Kazanılan tüm tur süresi, bu bağımsız arka süspansiyon ve daha hızlı vites değiştirme yeteneği ile iç bölümden geçiyor. Gerçekten, araba daha etkili; değişikliklere ve hissetmeye daha duyarlı… Her şeyi daha canlı hissediyorsunuz. ”

Birden Fazla Test Yürütüldü

kurt busch next genTruex, bir IMSA WeatherTech Spor Otomobil Şampiyonası ekibi olan Action Express tarafından üretilen prototipi bir Ford Performance motoruyla test ediyor. Araba en son Ağustos ayında Daytona International Speedway yol parkurunda piste çıktı.

Truex, arabanın Charlotte’s Roval üzerindeki tepkisine “hoş bir şekilde şaşırdığını” söyledi ve Next Gen otomobil için oval pistte daha büyük bir zorluk olacağını belirtti.

Truex’in fark ettiği en önemli değişiklikler arasında daha büyük lastikler, şanzımanda daha fazla vites ile sıralı vites değiştirme ve daha büyük frenler yer alıyor.

Truex, “Her şeyi biraz daha iyi yapıyor,” dedi. “Yol rotasında genel olarak sürmek biraz daha kolay. Gerçekten iyi dönüyor. Büyük pistte direksiyonla ilgili birkaç sorun yaşıyoruz. Araba alçalırsa, gerçekten karışır, ancak aksi halde, her şey yolunda ve şimdiye kadar sürmek sağlam ve eğlenceliydi. ”

Asıl Test Önümüzdeki Günlerde Olacak

Pazartesi günkü testteki bir diğer konu da, mevcut arabadan daha derin bir ton sağlayan motorun hızdaki sesiydi. Truex, bunun egzoz sistemiyle daha eski usul bir yaklaşımdan kaynaklandığını ve arabanın her iki yanından egzoz borularının çıktığını açıkladı.

Truex, “Kulağa hoş geliyor,” dedi. “Tribünlerde yukarıdan nasıl göründüğünü bilmiyorum. Pitlerde kulağa oldukça iyi geliyormuş gibi hissediyorum. Bence sen sürdüğün zaman kulağa oldukça havalı ve kötü geliyor. Boğaz gibi, derin bir ses. ”

Busch, güç ünitesinin yeni kükremesi konusunda aynı fikre sahipti. Busch, “Ses gerçekten harikaydı,” dedi.

nascar testleri

Çarşamba günü, arabaların gerçek yarış koşullarında nasıl tepki vereceğini incelemek için arabalar birbirine daha yakın olacak. Truex için bu gerçek bir test olacak.

Truex, “Bence Çarşamba, ne düşündüğümü ve hızlı bir ovalde nasıl hissettiğini görmek için gerçek bir test olacak” dedi. Bence bu gerçekten göz açıcı olacak.

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here