Hızlı ve Öfkeli Filmindeki Hataları Teknik Yönetmeni Açıkladı

0
1926

Hollywood’un en büyük franchise’larından biri olan Fast & Furious her zaman harika aksiyon sahneleri sunuyor, ancak bu filmlerin bir şekilde hedefi kaçırdığını söyleyenler de çok. Her şeye rağmen, Vin Diesel, Hızlı ve Öfkeli aksiyon serisini yalnızca bir tür süper kahraman franchise’ı yapmayı başardı. Hızlı ve Öfkeli filmindeki hatalar teknik yönetmen tarafından bir videoda açıklandı.

Hızlı ve Öfkeli Filmindeki Hatalar

hızlı ve öfkeli filmindeki hatalar

İlk Hızlı ve Öfkeli filminin yönetmeni Rob Cohen, filmin teknik detaylarıyla olabildiğince özgün olmayı hedefledi. Bununla birlikte, filmin teknik yönetmeni Craig Lieberman’a göre Cohen’in filminin araba meraklılarına hitap etmesi amaçlanmadı. Filmler, Aksiyon filmlerinden hoşlanan izleyicileri çekmek için yapıldı. Lieberman’ın en yeni videosu, filmin en büyük teknik hatalarından bazılarını ortaya çıkarıyor.

Lieberman çeşitli sahneler için arabaları, parçaları ve ekstraları bulmada yardımcı oldu. O zamanlar, iyi bağlantıları vardı, bu da Universal Studios’a fayda sağladı. Bugünlerde, sadece Hızlı ve Öfkeli serisine değil, aynı zamanda teknik mükemmelliğe tutkusu olan bir YouTuber.

Hataların Birçoğu Dikkat Bile Çekmedi

hızlı ve öfkeli hatalar

Örneğin, Lieberman’ın ele aldığı hatalardan biri, bir kamyonun beyaz tamponlu bir Supra’yı takip etmesi. “Bu yıla kadar kimse farketmedi, ama aslında çatıdaki bir Miata tamponuydu, Supra tamponu değil.”

Azot oksidin ne yaptığı ve ne yapmadığı hakkında da açıklamalar var. Devasa nitrolu Mitsubishi Eclipse patlamasının olasılığına da değiniliyor. Lieberman videoda “Hırıltılı, 428 Eclipse’de iki nitro sisteminiz yok” diyor.

Teknik danışman olarak Lieberman, senaryoyu inceleme ve değişiklikler için önerilerde bulunma şansı bulmuştu; ancak videosunda belirttiği gibi, “Ben tavsiye verdim; bu tavsiyeleri her zaman almadılar. ”

Net sonuç, gerçek hayatta mümkün olamayacak bazı sahneler ve bazıları da sadece eğlencesine yönelik saf dramadır. Ama sadece en ateşli  süper hayranlar bu hataları seçerdi.

hızlı ve öfkeli

İnandırıcılık İçin Özel Üretim Araçlar

Örneğin, bir kamyonun kaçırılması sırasında açılış sekansında, Honda Civic’in çift katlı bir arka kanadı var. Sonra sahnede tek bir kanadı olduğunu göreceksiniz; dublörün içine karışmasını önlemek için ikinci kanat çıkarıldı. Dahası, aynı Civic, gerçek hayatta mümkün olmayan planın bir parçası olarak bir yarı römorkun altında kayıyor. İzleyicilerin güvensizliği askıya almalarına yardımcı olmak için, kamyon yerden 18 inç daha yüksekte olacak şekilde özel olarak üretildi.

 

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here