Maserati’nin Yeni Projesi: Project Rekall

0
1107
maserati project rekall

Maserati’nin Yeni Projesi: Project Rekall

Maserati’nin çok da tercih edilmeyen eski bir modeli Shamal, Project Rekall adıyla yeniden mi canlanıyor. Şimdilik yalnızca bir dizi eskize dayana proje Maserati firması bu işi önemsiyor olsa gerek çünkü kendi Instagram hesaplarından bile bununla ilgili gönderi paylaştılar.

Project Rekall: Yenilenmiş Maserati Shamal

Maserati Shamal ilk olarak 1990 yılında piyasaya sürüldü. Bu aracı unutmuş olabilirsiniz çünkü çok satan araçlardan veya akla kazınan araçlardan birisi değildi. Ancak günümüzde tekrar moda olacak gibi görünen keskin hatlara sahip araçlara bakarak Maserati de atılımını yapıyor. Bu unutulmaya yüz tutmuş modelini yeni teknoloji ve birkaç değişiklikle beraber yeni bir konsept olarak tanıttı.

maserati-shamal-1991

Maserati’nin “Fuoriserie” adlı Instagram hesabında açıklanan ve ilk defa Pistonheads’in web sitesinde görüntülenen Project Rekall henüz daha gerçek bir araba değil. Daha çok eskizlerden oluşan bir seri gibi. Araç, Shamal modeli ile aynı gövde hatlarına ve çamurluk dizaynına sahip. Farlar üzerinde değişiklikler yapılmış gibi görünüyor. Ayrıca ön tamponda bir havalandırma deliği ve tavana monte edilmiş ince bir kanat da mevcut.

Dış tasarımında olduğu Project Rekall’ın içi de Shamal ile aynı tasarıma sahip. Ancak güzelleştirilmiş bir dijital gösterge kümesi ve rahat görünüşlü modern koltuklara sahip. Şimdilik kaputun altında ne olduğunu göremesek de gönlümüzden geçen Maserati’nin Shamal’da olduğu 3,2 litrelik V8 bir motorla bu arabayı güçlendirmesi. Zira aracın bu eskizlerine bakınca bile güçlü yapısı anlaşılıyor. Tasarımdaki bu gücü kaputun altında da sürdürmek firma için önemli olacaktır.

Henüz Resmi Bir Açıklama Yok

Konuya ilişkin açıklama yapan bir Maserati sözcüsü ise, Road & Track’e yaptığı açıklamada Fouriserie Instagram hesabının özelleştirmeyi teşvik etmeye çalıştığını söyledi. Yani bu geçmişte yapılmış olan ya da yapılması planlanan Maserati araçların kişiye özgü bir şekilde yeniden dizayn edilmesi manasına geliyor. Bu da sonsuz olasıklı bir Maserati serisi demek. Bu noktada önemli olanın müşterilerin özelleştirme yönündeki istekleri olduğunu söyleyen sözcü, bu araçların daha henüz yapılıp yapılmayacağına karar vermediklerini açıkladı. Ancak Project Rekall üzerinde firmanın resmi bir açıklaması olmasa bile çalıştığı söylenebilir. Çünkü yakın zamanda Shamal ya da Project Rekall için üç tane gönderi yaptılar. Yine de resmi açıklama gelmeden fazla heyecanlanmamakta da fayda var. Siz bu proje hakkında ne düşünüyorsunuz? Maserati’nin bu projesi sizce ses getirir mi?

İkinci El Otomobil Fiyatları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here