Yeni nesil Maserati Levante’nin tamamen elektrikli 745 HP Süper SUV olarak karşımıza çıkacak! Yeni Elektrikli Levante 2025 yılında geliyor.

Stellantis’in Dare Forward 2030 planının bir parçası olarak önümüzdeki on yılın sonunda Maserati tamamen elektrikli olacak. İlk Maserati EV filosu, Grecale, GranTurismo, GranCabrio ve MC20’ye katılacak. Levante Folgore tarafından 2025 yılında tamamlanacak.

Levante ile Folgore Yakında Geliyor

Maserati Levante

Maserati Levante, İtalyan lüks otomobil üreticisinin 2016’da piyasaya sürülen ilk SUV’si. İkinci nesil model, mevcut seriden farklı olarak elektrikli bir araç olarak gelecek. Bununla birlikte Maserati, ‘Folgore’ sonekine sahip tüm elektrikli arabalarını piyasaya sürüyor.

Levante’nin yeni nesil modeli için yalnızca elektrikli olup olmayacağı şimdilik belli değil. Muhtemelen bir sonraki Levante’nin, Grecale ve GranTurismo’nun da dahil olduğu Alfa Romeo’nun Giorgio platformu kullanacak. Hem crossover hem de coupe’nin ICE ve EV versiyonları var. Ayrıca ikinci modellerin de bu yıl gelmesi yüksek ihtimaller dahilinde.

Maserati Levante

Maserati’nin ilk elektrikli aracı GranTurismo Folgore’yi hatırlayalım. 92,5 kWh pille çalışan GranTurismo Folgore, 0-100 km/s hıza sadece 2,6 saniyede ulaşabiliyor. Ayrıca 772 km’lik bir WLTP menziline sahip. GranTurismo Folgore, 1.200 bg (895 kW) gibi muazzam bir güce sahip bu üç motorlu düzeneğe sahip. Bununla birlikte Levante Folgore ise Granturismo’dan çok daha uygun fiyatlı bekleniyor. Ayrıca Granturismo’dan biraz daha fazla menzile sahip olmalıdır.

Yeni Nesil Bilgi-Eğlence Sistemi

Maserati Stellantis’ten ayrılacak olmasıyla gündeme gelmişti. Yazımızı buradan inceleyebilirsiniz. Telematik sistemleri için Snapdragon Kokpit Platformlarından ve 5G özelliklerinden yararlanmak üzere Qualcomm ile iş birliği yaptı. Böylece bu teknolojileri 2024’ten itibaren STLA Brain ve STLA SmartCockpit teknoloji platformları için kullanacak.

Yeni nesil Snapdragon Kokpit Platformları, Stellantis’in Foxconn ve Amazon ile işbirliği içinde tasarlayıp mühendisliğini yaptığı STLA SmartCockpit için araç içi iletişim ve bilgi-eğlence sistemlerine güç verecek. Böylece şirket, STLA Brain’i geliştirmek için de Snapdragon Kokpit Platformlarını kullanacak. Qualcomm teknolojisine sahip yeni nesil Stellantis bilgi-eğlence sistemi, Maserati Levante Folgore olabilecek bir Maserati modeli piyasaya sürecek.

Her Modelinin Elektrikli Versiyonu

Maserati’nin amiral gemisi MC20, aynı zamanda elektrikli bir model de üretebilir. Söylentilere göre MC20 Folgore, 2024’te piyasaya sürülecek. Hatta toplam 1200 hp üreten üç motora sahip olacak. Eğer bu doğruysa, Maserati sattığı her modelin tamamen elektrikli bir versiyonuna sahip olacak.

Trink Sat

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here