Maserati GranCabrio MC | Türünün Son Örneği

0
1400
Maserati GranCabrio MC | Türünün Son Örneği

Zaman değişiyor ve bildiğimiz şekliyle araba da değişiyor. Geleneksel olarak, otomobil üreticileri daha fazla performans için daha büyük motorlar kullanırken, şimdi bu üretim devleri daha verimli turboşarjlı, hibrit ve elektrik motorlarına güveniyor. Bu durum Maserati GranCabrio MC ‘nin türünün son örneği olduğu anlamına gelir.

Maserati, 2020’nin başlarında ileriye dönük olarak hibrit ve elektrikli otomobiller geliştireceğini duyurdu. İtalyan markası, yeni araçların şimdiye kadar markayla ilişkilendirilen aynı performans ve stile sahip olacağına söz verdi. Otomobil üreticisi, uzun süredir devam eden karakteristik özelliklerini sürdürmek için yaklaşan  elektrikli araçlar için benzersiz bir sitem geliştirmeye devam ediyor.

Maserati GranCabrio MC | Türünün Son Örneği

Bu durum , Maserati meraklıları için harika bir haber olsa da, markanın elektrikli çağda daha da güçlenmesini bekleyebilecekleri için. Bu aynı zamanda, Maserati’nin başladığı ve GranCabrio MC gibi en ikonik yarış ve üretim araçlarından bazılarını ürettiği bir dönem olan içten yanmalı motor çağının sonunu da işaret etmektedir.

Maserati GranCabrio MC

Söz konusu araç sadece bir GranCabrio değil, aynı zamanda bir MC (Maserati Corse) versiyonu. GranCabrio’nun ilk versiyonu 2011 yılına kadar piyasaya sürülürken, bu tür ilk olarak 2018’de dünyaya tanıtılan . Yeni ön ve arka tamponlar ve ayırt edici karakterini vurgulamak için benzersiz seçeneklerle kendini ayırıyor. Farlar da bu model için yeniden tasarlandı ve arkaya yeni bir park kamerası bulunuyor. Maserati GranCabrio MC | Türünün Son Örneği

Bununla Birlikte, Aracı daha yakından incelemek; GranCabrio MC’nin yol tutuş kuvveti için optimize edilen; hava menfezlerine sahip bir karbon fiber kaporta ile donatılmıştır. Ancak ,gözlerinizi derin çizgilere yönlendiren dikey menfezli ön çamurluklarda da farklılıklar bulunmaktadır. Maserati’nin yan taraflarında çok dikkat çekici olan; yeni 20 inç Trofeo tarzı jantlar ve bunların arkasındaki titanyum fren kaliperleridir.

Bagaj  spoylerinde olduğu gibi; müşteriler performans temasını desteklemek için karbon fiberden yapılan dış kaplama parçalarının çoğunu fark edecekler. Performanstan bahsetmişken; kaputun altında 6 ileri otomatik şanzımana bağlanmaktadır ;modifiyeye uğrayan  4.7 litrelik, doğal emişli V8 benzinli motor bulunmaktadır.

Türünün sonuncusu

Kişisel olarak, otomotiv sektöründeki inovasyonu ve dolayısıyla elektrikli araçların yakında devralınması söz konusudur. Dolayısıyla Sahipleri ve izleyiciler için ;çok fazla tebessüme yol açan  bu arabaların tarih kitaplarında kaybolacağını  kimseye  mutluluk vermez ; ancak durum böyle. En azından bu boyda bir araç satın alma şansı olmayan birçoğumuz için.

2.El Otomobil

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here