Maserati , Levante’nin 2016’da piyasaya sürülmesinden bu yana ilk yeni modeli olan MC20’yi tanıtmaya hazırlanıyor. Orta motorlu MC20 Coupe 9 Eylül’de küresel lansmanını yapmadan önce dikkatleri son bir kez daha üzerine çekmek için kısa bir video yayınladı.

Resmi Twitter hesabında yayınlanan beş saniyelik video, MC20’nin tasarımını gizli tutmak için mükemmel detayları saklıyor, ancak kamuflajın altında gizlenen şeyi çözmemize yardımcı oluyor. Bu, Maserati stilistlerinin araç tasarımında düz bir kenara sahip olmadıklarını, çünkü neredeyse her yüzeyin kavisli görünüyor. Kaputun içine oyulmuş havalandırma deliklerine ve arka tekerlek yuvalarının üzerine yerleştirilmiş hava girişlerine de hızlıca göz atıyoruz.

Şirketin Facebook sayfasında yayınlanan farklı bir videoya göre, coupe arka camın üzerinde panjurlara sahip olacak. Kabinin, Fiat-Chrysler Otomobilleri ( FCA ) portföyüne yavaşça giren dijital dikiz aynasını alacağına bahse girmenin güvenli olduğunu söyleyebiliriz . Panjurlar, otomobil üreticilerinin ön yolcuların üzerine geleneksel bir dikiz aynasını asmasını asla engellemedi. MC20’ler, Maserati’nin teknoloji kaslarını esnetmesi için altın bir fırsatı temsil ediyor. Standart mı yoksa isteğe bağlı mı olacakları ise havada.

Maserati bize ipuçları veriyor olsa da , Modena’daki karargahının yakınında çekilen daha önceki casus fotoğrafları, MC20’ye çok daha iyi bakmamızı sağlıyor. Oranları, ortadan motorlu düzenini ortaya koyuyor ve kamuflaj bile, firmanın trident amblemiyle alçak monte edilmiş oval ızgarayı gizleyemiyor. Bu, MC20’yi 1959’dan 1961’e kadar inşa edilen yarış kazanan Tipo 61 (Kuş Kafesi olarak da bilinir) gibi firmanın geçmiş modellerine ince bir şekilde bağlayan bir stil ipucu.

MC20 için güç, şirket içinde geliştirilen ve 630 beygir gücü ve 729.43 nm torka kadar çift turboşarjlı 3.0 litrelik bir V6 motordan gelecek . Dahili olarak Nettuno olarak adlandırılan 90 derecelik altı silindirli, 8.000 dev / dak redline sahip olacak ve Maserati’nin gelecekteki yarış arabalarına güç sağlayacak, yalnızca pistte kullanılabilen bir motor üretecek.

Doğrulanmamış söylentiler

MC20 serisinin daha sonra en az 700 beygir gücüne sahip bir hibrit varyantı ve bir dönüştürülebilir modeli içerecek şekilde büyüyeceğini iddia ediliyor. Maserati, elektrikli güç aktarma organlarının geliştirilmesine önemli kaynaklar yatırıyor, yeni nesil GranTurismo yalnızca pillerle çalışacak, bu nedenle Maserati er ya da geç egzoz borusu olmayan bir MC20 teslim ederse hiç şaşırmayacağız. Bir hafta içinde daha fazlasını öğreneceğiz.

MC20 satışları, modelin piyasaya sürülmesinden kısa bir süre sonra başlayacak ve teslimatların geçici olarak 2021 başlarında başlaması planlanıyor. MC20, V8 ile çalışan Ghibli Trofeo’ya galerilerde katılacak ancak Maserati hibrit modeli Amerika Birleşik Devletleri’nde satmayacağını doğruladı. Türkiye’ye ne zaman geleceği ise hala bilinmiyor.

Fotoğraf Galeri,

İkinci El Maserati İlanları >>

3 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here