İtalyan otomobil üreticisi Maserati F Tributo isimli yeni modelini tanıttı. Markanın klasik olan spor tasarımı, Ghibli ve Levante modellerinin yeni ve özel bir versiyonu ile hayat buluyor. Üstelik Maserati F Tributo’nun ilham alındığı hikaye ise model gibi özel. Gelin detaylara birlikte bakalım…

Maria Teresa De Filippis

Genlerinde taşıdığı sportif DNA’yı Ghibli ve Levante’nin F Tributo isimli özel serisine aktaran Maserati, modeli üretirken Maria Teresa De Filippis’in hikayesinden ilham almış. Maria Teresa De Filippis motor sporları dünyasının efsane kadın pilot olarak biliniyor. Bu efsanevi isim Formula 1 Grand Prix’sine Maserati 250F ile katılan ilk kadın olarak tarihe adını yazdırdı. Aynı zamanda De Filippis, 1955 yılında 39. Targa Florio yarışına Maserati A6GCS kullanarak katılarak toplamda dokuzuncu ve iki litre sınıfında dördüncü olmuştur. Böylece gelenekleri yıkan ilk kadın yarışçı olarak motor sporları dünyasına adını altın harflerle yazdırmıştır.

Maria Teresa De Filippis

Zaten hayal ettiğimizde de Maserati’nin yarış dünyasındaki kişiliği ve Maria Teresa De Filippis’in azimli kişiliğinin birleşimi, modeli çok güzel tasvir ediyor. Üstelik tanıtılan bu özel ve yeni seri F Tributo, İtalyan markanın 67 yıl sonraki pistlerde devrim yaratan zaferlerini de ifade ediyor.

Maserati F Tributo

Maserati F Tributo

Maserati spor modellerini özelleştirerek F Tributo serisi ile karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Aynı zamanda markanın sportif SUV modeli Levante ve spor şık sedanı Ghibli’nin özel serisi F Tributo ile yarış dünyasına da gönderme yapıyor.

Otomobilin dış tasarımı yarış pistinin adrenalin dolu hissiyatını vurguluyor. Arancio Devil ve Grigio Lamiera olmak üzere iki farklı renk seçeneği ile sunulan F Tributo’nun detayları oldukça dikkat çekiyor. Otomobilin Arancio Devil rengi tok bir turuncu renk. Hatta bu renk ile Maria Teresa’nın dişi şeytan lakabına da atıfta yapılmış. Gri rengi ile ise İtalyan üreticinin elde ettiği zaferler ve yarıştığı pistleri temsil ediyor.Maserati F Tributo

Bir diğer yandan Arancio Devil seçeneğinin dış tasarımında 21 inçlik jantlar mevcut. Üstelik bu jant detayları ile birlikte çamurluktaki özel logo ve C sütununda yer alan Maserati logosu kobalt mavisi rengi ile dikkat çekiyor.

2. El Maserati İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here