Maserati Grecale: Yeni Elektrikli SUV Sahnede

0
1994
Maserati SUV

Yeni SUV Maserati Grecale tüm ihtişamıyla sahnede yerini aldı. İlk olarak 2021’in sonu için duyurulan Maserati’nin yeni SUV’sinin sunumu, son anda ortaya çıkan yarı iletkenlik sorunun ertelenmişti. Ancak şimdi Mart 2022’de Trident, Grecale’i tanıtıma çıkıyor ve göz kamaştırıyor. Aynı şekilde bu yeni SUV çeşitli versiyonları sahip. Aynı zamanda elektrikli versiyonu da bulunan Folgore modelinin 2023 lansmanına yaklaşırken tam anlamıyla açıklanacak.

Latin Tarzı Tasarım

Alfa Romeo Stelvio ve Giulia’nın Giorgio tabanından ilham alınarak tasarımı tamamlandı. Bununla birlikte, Latin kıvrımları ve sahip sportif jantlarıyla tasarımı dikkat çekiyor. Gelgelelim bu yeni elektrikli SUV, 2.90 m dingil mesafesi ile birlikte 4.85 m uzunluğa sahip. Ayrıca yüksekliği 1,67 m iken genişliğinde 1,98 m’dir. Bunun dışında, kapı kolları da sanki görünmezlik pelerini giymiş. Böylece  şık ve modern bir tasarım olduğunu bir kez daha kanıtlıyor. Üstüne üstlük dalgalı tavanı da çok eğimli bir arka camla sona eriyor. Bununla beraber, arka tarafında da büyük LED ışıklar ile tasarımı ön plana çıkıyor. Demek ki tüm yeni özellikleriyle bu yeni elektrikli SUV Maserati’nin de yeni gözbebeği.

Çok Ekranlı İç Mekan

Grecale dijital teknolojisi ile müşterilere en iyi deneyimi yaşatmak istiyor. Bunun için de Gösterge panelinde tam üç ekranı bulunuyor. Sayaçları, klima kontrolleri, multimedya sistemi, ısıtmalı koltuklar ve vitesler bu ekrandan kontrol edilebiliyor. Tüm bunlara ek olarak gösterge panelinin hemen üst kısmında dijital bir saat bulunuyor. Bu saat akıllı sesli komut, pusula veya G-kuvvet ölçümünü kolaylıkla yapmaya yarıyor. Hal böyle olunca araç deneyimi üst düzeye çıkmış oluyor. Son olarak, arkaya yerleştirilen son bir ekran daha var. Bu sayede yolcular üç bölgeli klimayı kendi beğenilerine göre bu ekrandan ayarlayabiliyor.

Yepyeni Özelliklere Sahip Bir Elektrikli SUV

İtalya’da üretimi tamamlanacak olan Maserati Grecale elektrikli arabaların en iddialılarından olmaya hazırlanıyor. Üstelik 400 Volt teknolojisi ile 105 kWh olacağı da duyuruldu. Ayrıca 800 Nm olacağı da marka tarafından eklendi. Ancak gücü hala  İtalyan üretici tarafından açıklanmadı. Aynı zamanda şarj teknolojisi ile ilgili bilgiler de şu anlık bir sır.

Maserati’nin Gelecek Vizyonu

Son olarak tüm markaların kendini yeniden yapılandırdığı bu dönemde otomotiv sektörünü köklü bir değişim bekliyor. Bu bağlamda değişimin bir parçası olmak isteyen marka, elektrikli model çalışmalarına başladı bile. Böylece bu değişimin öncülerinde olarak markasını daha yüksek bir itibara kavuşturmayı amaçlıyor. Bundan böyle bu yeni elektrikli modeli Maserati Grecole Folgore öncülerden olacağa benziyor. Başka bir deyişle İtalyan Otomobil markasının bu yeni modeli geleceğin otomobillerinden de birisi olacak.

İkinci El Maserati Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here