Land Rover’dan James Bond’a En Özel 60. Doğum Günü Hediyesi

0
742

James Bond serisinin 60. yıldönümü için Land Rover, eşi benzeri olmayan bir Defender hazırladı. İngiliz marka ile James Bond, 40 yılı aşkın süredir dostane bir ilişki içerisinde. Hal böyle olunca Land Rover, James Bond filmlerini en özel gününde de yalnız bırakmadı. Bunun için de Kuzey Britanya Yarışları’na katılacak yeni modelini ona özel olarak hazırladı. 

Land Rover James Bond Dostluğu

2021’de James Bond serisinin son filmi vizyona çıkmıştı. ‘No Time No Die’ filmi için marka yeni bir seriyi duyurmuştu. Defender V8 Bond Edition serisinde tam 300 adet araç yer alıyordu. Bu anlamda oldukça nadir bir seri olduğu da anlaşılıyor.  Bundan sonra ise Land Rover Bond için özel hazırlanmış yeni halinin tanıtımını yaptı. Bu yeni model yıllardır görmeye alışık olduğumuz Defender’ın çok boyutlu hali diyebiliriz. Tüm bu özelliklerine ek olarak bir de off-road özelliği kazandı artık bu yeni bir model.

Kuzey Britanya Yarışlarında James Bond Rüzgarı

Land Rover

Land Rover bugüne kadar birçok farklı seriyi Bond’a özel üretmişti. Ancak bu yeni Defender görülmeye değer. Öyle ki yepyeni altın detaylarıyla göz kamaştırıcı. Kuzey Britanya Yarışlarında Mark Higgins sürücü koltuğunda 007’yi temsilen ot

uracak. Hemen yanında ona yardım etmek için Claire Williams oturacak. Higgins bugüne kadar tam 3 kez Britanya ralli şampiyonluğunu elde etmiş bir isim. Üstelik defalarca James Bond serisi için dublörlük de yaptı. Hal böyle olunca tam anlamıyla Bond serisi ve İngiliz marka dostluklarını iyice pekiştirmiş oldu.

Land Rover’dan Bond Serisine Özel Tasarım

Land Rover

Yeni Defender’a 60. yaşı temsil edecek şekilde 60 yazısı eklendi. Ek olarak James Bond için 007 kodu da modelin üzerindeki yerini aldı. Bilindiği üzere James Bond filmde MI6 için 007 kod adı altında çalışan bir İngiliz gizli ajanı. Böylece model James Bond’un en özel doğum günü hediyelerinden birine dönüştü. Bunlara ek olarak, Land Rover tasarımcıları kaputa ve bagaja da tüm Bond filmlerinin adını ekledi.

Land Rover Yüksek Motor Gücüyle Yarışın Favorisi

Defender yalnızca tasarımıyla dikkat çekmekle kalmıyor. Aynı zamanda yarışta en iddialı isim olmaya yaraşır bir donanıma sahip. Mesela motor ve şanzımanı için özel bir soğutucuya sahip. Ek olarak, zorlu arazi koşulları ile başa çıkabilecek güçlü lastiklere de sahip. Zaten 18 inçlik jantları ve spor egzozu da adeta ben buradayım diyor. Bu yeni model, dört silindirli motoru sayesinde 300 beygir gücüne sahip. Bu benzersiz İngiliz modeli 26 Mart’ta pistte sadece bir tasarım harikası olmadığını kanıtlamaya geliyor. Hem de Bond’un namına yakışır nitelikte olmak  istiyor.

Land Rover Modelleri Arabam.com’da

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here