Akdeniz’in Şiddetli Kuzeydoğu Rüzgarı: Grecale

Maserati arka arkaya gelen önemli gelişmelerine bir yenisini daha ekleyerek durmak bilmediğini gösteriyor. İtalyan markası ses getirecek yeni bir modelle ilgili bir teaser yayımladı. Markanın daha büyük Levante’yi izleyen önemli ikinci SUV’si, adını “Akdeniz’in şiddetli kuzeydoğu rüzgarı” ndan alacak. Yeni Maserati Grecale olarak adlandırılacak.

Grecale’in “Markanın gelişiminde kilit bir rol” oynaması hedefleniyor. Porsche Macan rakibi, İtalya Cassino’daki Fiat Chrysler Automobiles (FCA) fabrikasındaki Alfa Romeo Stelvio ile aynı üretim hattında inşa edilecek. Grecale SUV 2021 ilkbaharında piyasaya sürülecek. Teaser çekimi bize neyin geleceği ile ilgili bazı fikirler veriyor.

Aynı zamanda temellerinin çoğunu Stelvio ile paylaşacak. Aracın tam elektrikli bir versiyonun da 2022’ye kadar gelmesi bekleniyor.

grecale

“Sınıfının en pratik ve lüks aracı olacak”

Maserati küresel planlama patronu Francesco Tonon, yaptığı açıklamalarda, Grecale’in “sınıfının en pratik, ancak aynı zamanda lüks aracı olacağını” söyledi. Bunun yanında ekledi: “Sınıfının en iyisi tasarım ve özelliklere sahip olacak. Elbette hala bir Maserati, ancak aynı zamanda sınıfının en iyisi performans ve kullanım sunacak “.

SUV’lerin 2025 yılına kadar Maserati’nin satışlarının % 70’ini oluşturması, sedanların % 15’e düşmesi ve yeni piyasaya sürülen MC20 gibi spor arabaların % 5’ini oluşturması bekleniyor.

Yeni SUV, 2018 yılında eski FCA patronu Sergio Marchionne tarafından ürün yelpazesinin tamamen yenilenmesinin bir parçası olarak onaylanmıştı.

2023-2024 itibariyle, marka aynı zamanda yeni nesil Levante ve Quattroporte’ye sahip olacak ve her ikisi de elektrikli motorla sunulacak. En gelişmiş özelliklerde bu 800V elektrik sistemi ve üç motor kullanılacak.

grecale

Rakipleri güçlü!

Grecale, Porsche Macan ve BMW X3, Jaguar F-Pace ve Mercedes-Benz GLC’nin bazı üst düzey versiyonlarıyla rekabet edecek. Alfa Romeo’nun kendi Stelvio’su da bazı alıcılar için bir alternatif olabilir.

Grecale’de hangi güç aktarma organlarının sunulacağı net değil. Ancak SUV’nin, tüm yeni Maseratiler gibi, pil-elektrik gücü seçeneği sunacağını biliyoruz. Maserati’nin İtalyanca “yıldırım” anlamına gelen Folgore markalı elektrikli güç aktarım mekanizması, önde bir motor ve arkada iki motor bulunan üç motorlu bir sistemden oluşacak.

Yine de elektrikli seçenek Grecale’nin lansmanında mevcut olmayacak. Maserati’nin ilk elektrikli arabası, yeniden tasarlanan GranTurismo’nun bir versiyonu olacak. Yeniden tasarlanan GranTurismo 2021’de geliyor ve elektrikli versiyonu 2022’de gelecek. Ayrıca 2021’de piyasaya sürülen MC20 süper otomobilinin dönüştürülebilir bir versiyonu da gelecek.

Daha ileriye bakıldığında Maserati, yeniden tasarlanmış bir GranTurismo Convertible ile Quattroporte ve Levante’nin yeniden tasarlanmış versiyonlarını piyasaya sürecek. Maserati serisinin tüm yenilenmesinin 2023 yılının sonunda tamamlanması bekleniyor.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here