2024 Maserati GranTurismo yeniden elden geçmiş iç mekanı, modern teknolojileri ve dış tasarımı ile dikkatleri üzerinde toplamayı başarıyor.

Maserati GranTurismo Serisi

Maserati’nin GranTurismo serisi 2023 yılında seriye katılacak. Farklı versiyonları ile seriye katılacak serinin piyasaya çıkacak ilk aracı GranTurismo Coupe olacak. Bu model benzinle çalışacak.

Serinin diğer aracı hem benzinli hem de tamamen elektrik motorlu farklı versiyonları olacak Folgore olacak. Folgore İtalyanca da yıldırım anlamına geliyor.

Bunun yanı sıra 2025 yılında piyasaya sürülecek GranCabrio modeli de bu seri altında çıkacak.

Tüm versiyonlar dört tekerden çekişe ve sekiz ileri otomatik şanzımana sahip olacak. GranTurismo Coupe ayrıca Nettuno çift turbolu V-6 motoru ile gelecek.

GranTurismo 2023 yılında çıkacak bu serisi 2019 yılından sonra Maserati araçlarında görmediğimiz isim plakası ile birlikte gelecek.

Araç standart Modena ve performans odaklı Trofeo olmak üzere iki farklı versiyon ile piyasa da olacak. Trofeo versiyonu daha fazla beygir gücü vaat ediyor. Bunun yanı sıra elektronik kilitli diferansiyel, dövme jantlar ve yarışçılar için özel dış ve iç tasarım ögeleri ile birlikte geliyor.

Motor Performansı

Araç Maserati’nin diğer bir modeli olan MC20’nin V-6 motorunun farklı bir versiyonuna sahip olacak. Standart Modena versiyonu 483 beygir gücünde. Ancak Trofeo versiyonunda bu 542 beygir gücüne kadar çıkıyor.

Motor kısmında çift turbo şarjlı 3 litrelik Nettuno V-6 motor yer alıyor. Bu motorun maksimum ise Modena versiyonunda 302 km. Trofeo versiyonunda ise 320 km’ye kadar çıkyor.

Bu motor sayesinde Modena versiyonu araç 3.9 saniye de 0’dan 100 km’ye çıkıyor.  Bu Trofeo versiyonunda ise 3.5 saniyeye kadar düşüyor.

En güçlü GranTurismo modeli üç elektrik motorundan toplamda 750 beygir güç üreten tamamen elektrikli Folgore.

Benzinli tüm GranTurismo araçlar standart olarak sekiz ileri otomatik ve elektronik kilitli arka diferansiyele sahip dört tekerden çekiş ile geliyor. Manuel şanzıman tercihi ise yapılamıyor.

Tüm GranTurismo aracı çok bağlantılı arka kuruluma sahip çift salıncaklı ön süspansiyon ile geliyor. Ayrıca hava yayları ve adaptif amortisörler de standart olarak araçlarda yer alacak.

Ön tekerler 20 inç boyutunda jant kullanırken arka tekerlerde 21 inç boyutunda jant bulunmakta. Ayrıca bu tekerlerde altı pistonlu ön kaliperler ve dört potlu sabit kıskaçlara sahip Brembo frenler yer alacak.

Dış Tasarımı

Maserati yeni GranTurismo da dış tasarımında parlak kırmızı boya kullanmış. Ayrıca dış tasarımda belki de en dikkat çekici detay farlar. Çünkü farlar yatay olarak değil dikey bir konuma sahip.

Yeni 3D baskılı Maserati logosu ızgara da kendine yer buluyor. Bu logonun görüntüsü Maserati’nin diğer aracı MC20 ile neredeyse aynı.

Arka tarafta ise lambalar yeniden elden geçmiş. Girintili kıvrımlara sahip kaput aracın önünden kaportasına doğru uzanıyor. Bunun yanı sıra kaput ön çamurluklarla birleşerek  kapaklı bir tasarım meydana getiriyor.

İç Tasarımı

Maserati yeni aracın iç tasarımı hakkında kesin bilgiler paylaşmadı. Ancak iç tasarımının MC20’den ve yeni Maserati Grecale modelinden ilham alındığını belirtti. Böylece bu araçlarla aynı estetiğe sahip bir iç tasarım bekleyebiliriz.

Maserati’nin iç tasarımla ilgili belirttiğine göre arka koltuklar çok daha fazla diz mesafesine sahip olacak. Firma arka koltukta 4.5 metre diz mesafesi bıraktığını söylüyor.

Firma bunun yanı sıra iç kısımda Android tabanlı 12.3 inç dokunmatik ekran üzerinde çalışıyor. Dijital gösterge panellerine sahip olacak panellerin boyutu ise 12.2 inç olacak. Ayrıca ana ekranın yanında 8.8 inç boyutunda klima gibi kontrolleri sağlamaya yarayan ikinci bir ekran da yer alacak.

Bunun yanı sıra iç kısımda Amazon Alexa ses kontrolü, Apple CarPlay ve Android Auto standart olacak.

Ses kısmına baktığımızda ise standart 14 hoparlörlü 860 watt Audiophiles yapımı ses sistemi bizleri karşılıyor. Bunun yanı sıra ayrıca 19 hoparlörlü 1195 watt gücünde Sonus Faber Stereo sistemi de tercih edilebilecek.

GranTurismo 360 derece kamera sistemi, otomatik acil fren, şeritte kalma yardımı ve hız sabitleyici gibi güvenlik özelliklerine sahip olacak.

Fiyatı

2024 Maserati GranTurismo İki farklı gövde tipi ile piyasaya çıkacak. Bunlar Coupe ve Cabrio. Cabrio yani diğer bir adıyla GranCabrio.

Firma resmi olarak fiyat açıklamasını yapmadı. Ancak sektör kaynakları Modena versiyonunun 200.000 doların altında bir fiyat ile geleceğini belirtiyor.

2. El Maserati Modellerine Göz Atın

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here