İtalyan Otomobil Markaları

İtalyan otomobil markaları, sektörün önde gelen isimlerinden bazılarını oluştururlar. Sıkça tercih edilen ve adından söz ettiren modellerin İtalyan markalarından geldiğini görmek mümkündür. Spor yarışlarında ve günlük kullanımda birçok alanda karşımıza çıkan bu markalara göz atalım istedik.

Fiat

İtalyan otomobil markaları Fiat

En büyük İtalyan otomobil markası Fiat’tır. Fiat, yıllar içinde çok sayıda model tasarlamıştır. Sayısız soruna rağmen güçlü bir marka kişiliğini sürdürmesiyle tanınır. Sadece en eski İtalyan otomobil markası demek doğru olmaz. 2017’de dünya çapında 1.52 milyon adet satılan en yüksek satış oranına sahip.  Marka, Ferrari, Maserati ve Alfa Romeo’nun yanı sıra, American Chrysler’ı da elinde bulunduran Fiat Group’un bir parçasıdır.

En ünlü modeller arasında Punto, Grande Punto, Panda, Uno veya Bravo bulunur. Çoğu uygun fiyatlı, küçük ve orta büyüklükte araçlardır.

Alfa Romeo

alfa romeo araçlar

Alfa Romeo’nun geçmişi esas olarak araba yarışlarıyla bağlantılıdır. Modeller, lüks spor versiyonları ve Formula 1 arabaları arasında bölünmüştür. Otomobil üreticisi, 1910 yılında Fransız Alexandre Darracq tarafından kuruldu. Orijinal şirket ALFA, Milano’da kuruldu ve 1915 yılında Nicola Romeo’nun şirketin çoğunluk sahibi olmasının ardından Alfa Romeo olarak yeniden adlandırıldı.

İtalyan otomobil markasının amblemi, bulunduğu şehrin 2 hanedan sembolünü birleştiriyor.

Maseratimaserati İtalyan otomobil markaları

Bu otomobil efsanesi, 1914 yılında Maserati kardeşler tarafından kuruldu.

Maserati, başlangıcından bu yana motor sporları ile ilişkilendirilmiştir. Dünyaca ünlü güçlü İtalyan spor otomobil üçlüsünün bir parçası olan Maserati, aynı zamanda bir ailenin otomobil tutkusundan doğdu. Otomobil markası, 2014 yılında yüz yıllık faaliyetini kutladı ve kesinlikle birkaç on yıl daha güçlü olacak.

Ferrariİtalyan otomobil markaları Ferrari

Ferrari’nin dünyanın en iyi spor arabalarından biri olduğuna inanılıyor. Bu etkileyici araç sadece lüks otomobiller için bir ticari marka olmakla kalmayıp, aynı zamanda 20. yüzyılın ikinci yarısında başlangıcından bu yana araba yarışlarına katılımıyla da tarihe geçti. Marka sahibinin şirketin temelini kendi araba yarışı deneyimine dayanarak oluşturduğunu da söylemek gerekir.

Lamborghinilamborghini logo

Bu kısmen daha yeni İtalyan otomobil şirketi, diğer lüks spor otomobiller Maserati ve Ferrari ile rekabet edebilmek için altmışlarda kuruldu. Doksanlı yılların başında Chrysler’in mülkiyetini aştıktan sonra, marka 1998’de dev Volkswagen’e girdi ve o andan itibaren büyük bir üne sahip olmayı başardı.

 

İkinci El Otomobil İlanları

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here