Migros Elektrikli Araç Şarj İstasyonu İçin Hazırlıklara Başladı

0
1697
Migros Elektrikli Araç Şarj İstasyonu İçin Hazırlıklara Başladı

Migros elektrikli araç şarj istasyonu için hazırlıklara başladı. Süpermarket zinciri olan şirket artık elektrikli araçları şarj edecek. Şirketin açıklaması Migros mağazalarına şarj istasyonları ekleneceği yönünde. Ayrıca bu hizmeti sağlaması için Migros bünyesinde yeni bir şirket daha piyasadaki yerini alacak.

Yeni bir faaliyet alanına giriş yapmaya hazırlanan şirket dijital dönüşümlerine devam ediyor. Şimdiye kadar bir süpermarket olmanın ötesinde online market hizmeti veriyordu. Ayrıca online yemek siparişi ve dijital cüzdan da diğer hizmetleri arasındaydı. Bundan sonra hizmetleri içerisinde elektrikli araçlar için şarj hizmeti de yer alacak.

Migros Elektrikli Araç Şarj İstasyonu İçin Lisans Alacak

Migros Elektrikli Araç Şarj İstasyonu İçin Hazırlıklara Başladı

Migros, Kamuyu Aydınlatma Platformu‘na (KAP) bir açıklama yaptı. Bu açıklamada elektrikli araçlar için şarj istasyonları ve şarj ağı kurma kararı verildiği açıklandı. Buna göre yeni bir şirket kurulacak. Bu şirket yeni hizmetten sorumlu olacak. Bu yenilik için şirketin belirlediği sermaye ise 4 milyon 500 bin TL. Migros, yeni kurulacak şirket için EPDK’ya başvuru yapacak. Böylece elektrikli araç şarj hizmeti için lisans alacak. Açıklamada bu yeni hizmetin Migros’un faaliyet gösterdiği lokasyonlarda olacağı yer alıyor.

Migros Elektrikli Araç Şarj İstasyonu İçin Hazırlıklara Başladı

İşte Migros’un KAP’a Yaptığı Açıklama

“Şirketimizin faaliyet gösterdiği lokasyonlarda elektrikli araçlara elektrik enerjisi temininin sağlandığı şarj ünitesi ve istasyonlarının kurulması, şarj ağı ve şarj istasyonlarının işletilmesi ve şarj hizmetinin sunulması amacıyla, yeni bir anonim şirket kurulmasına karar verilmiştir. Söz konusu hizmetlerin verilebilmesi için alınması gereken yasal izinler için Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu dahil gerekli başvurular yapılacaktır. Yeni şirket Migros Ticaret A.Ş.’nin %100 bağlı ortaklığı olacak olup, nakden ödenecek olan kuruluş sermayesi ise 4.500.000 TL olacaktır.”

Türkiye’de Kaç Tane Elektrikli Şarj İstasyonu Var?

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here