Maserati Ghibli Trofeo ve Quattroporte Trofeo Ortaya Çıktı

3
1593
Ghibli ve Quattroporte Trofeo

Maserati Ghibli Trofeo ve Quattroporte Trofeo yüksek performanslı lüks sedan sınıfı  araçlar ortaya çıktı. Yeni serinin en iyisi varyantlar, 326 km / s hıza ulaşabilen, şimdiye kadarki en hızlı Maserati üretim otomobiller oldu.

  • Ferrari’den türetilmiş 3.8 litrelik çift turbo V8 motorla güçlendirilmiştir.
  • Ghibli Trofeo 4,3 saniyede 0-100 km / s hıza ulaşırken;  Quattroporte Trofeo ise bunu 4,5 saniyede gerçekleştiriyor.
  • Her ikisi de yeni bir Corsa sürüş moduna ve 21 inç alaşım jantlara sahip

Ghibli ve Quattroporte Trofeo Modellerinin Altındaki Güç Ne?

Trofeo rozetli çift, Ferrari’den türetilmiş bir V8 motorla güçlendirilmiştir. 3,8 litrelik ünite 6,750 rpm’de 580hp ve 2,250-5,250rpm’de 730Nm üretiyor. Güç, ZF tarafından sağlanan 8 vitesli otomatik şanzıman aracılığıyla arka tekerleklere gönderilir. Bir V8 özelliğine sahip ilk Ghibli olan Ghibli Trofeo, 4,3 saniyede 0-100 km / s hıza ulaşırken, güçleri aynı olsa da Quattroporte Trofeo biraz daha fazla olan ağırlığından dolayı bu hıza ulaşması 0,2 saniye daha fazla sürüyor. Daha önce de belirtildiği gibi, her iki sedan da 326 km / s hıza ulaşabilir.

https://www.arabam.com/blog/haberler/maserati-ghibli-hibrit-ekimde-turkiyede/
2021 Maserati Quattroporte Trofeo

Quattroporte ve Ghibli Trofeo’daki diğer değişiklikler nelerdir?

Maserati , süper sedanlara gaz kelebeği ve motor tepkilerini iyileştiren, vites geçişlerini hızlandıran, egzoz valflerini tamamen açan, süspansiyonu sertleştiren ve düşüren ve elektronik şasi kontrol sistemlerinin müdahalesini sınırlayan yeni, sert bir ‘Corsa’ sürüş modu ekledi. Ayrıca modeller bir Kalkış Kontrol işlevi de içermekte

Her iki sedan da onları küçük kardeşlerinden ayırmak ve aerodinamik verimliliği ve soğutmayı iyileştirmek için kaslı stil yükseltmelerine sahip. Daha büyük, 21 inç alaşımlar da bu modellerde mevcut bulunmakta. Dahası, genişletilmiş (10.1 inç’e karşı 8.4 inç) dokunmatik ekranla kontrol edilen Maserati’nin en yeni MIA bilgi-eğlence sistemi ile birlikte iç mekanda sportif yeni kaplamalar ve deri spor koltuklar var.

2021 Maserati Ghibli Trofeo

Maserati Yeni Nesillerinde Kendi Motorunu Kullanacak

Maserati, modellerinin yeni nesillerinde(Quattroporte-2022, Ghibli-2024), kendi geliştirdiği 3.0 litrelik çift turbolu V6 motor kullanacak. Bu ünite tam 630 bg güç üretecek. Bu motoru ilk olarak 9 Eylül’de MC20 süper otomobilde göreceğiz.

Maserati Ghibli Hibrit Ekim’de Türkiye’de!

3 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here