Maserati Project24; Yeni Canavar Tanıtıldı

0
1291

Maserati Project24 tanıtıldı. Maserati’nin yeni canavarı görenleri heyecanlandırdı. Şirket, iki yıl önce pist odaklı ve MC20 modelini temel alacak hiper otomobil çıkaracağını duyurmuştu. Bugün ise iki yıl önce duyurulan o hiper otomobilin dış tasarımını gösteren resimler paylaşıldı. Detayları siz değerli okuyucularımız için derledik.

Piyasanın Yeni Canavarı, Maserati Project24

Maserati yeni hiper otomobili Project24’ün dış tasarımını paylaştı.  Paylaşılan yeni canavarın gövde panellerinde yoğun olarak karbon fiber kullanılırken bazı bileşenleri ise doğal fiberden yapılmış. Project24 üretiminde, MC20 modeli temel alınsa da tasarım konusunda iki modelin pek ortak noktası bulunmuyor. Diğer yandan aracın tam bir hiper olabilmesi için ağırlık konusuna oldukça dikkat edilmiş. Bu sebeple camlarında bile özel malzemeler kullanılarak ağırlık minimum seviyede tutulmuş.

Model, ön bölümde ince LED aydınlatmaları, büyük ön kanadı ve hava kanallarına sahip ön kaputuyla dikkat çekiyor. Ayrıca modelde büyük arka kanada doğru uzanan bir yüzgeç, çift egzoz çıkışı, ince LED stoplar ve büyük bir difüzör göze çarpıyor. Diğer yandan ise şirket, araçta yüksek seviyede yere basma kuvveti uygulayabilmek için aracın ön ve arka kısmında bulunan aktif aerodinamik parçalar kullanmış. Project 24’ün müthiş tasarımını tamamlayan bir diğer detay ise aerodinamik kapaklara sahip 18 inç dövme alaşım jantları.

Maserati Project24’ün MC20 ile ortak noktalarından birisi ise kullanılan karbon fiber monokok şasi. Fakat araç bir çok pist odaklı güncellemeye sahip durumda. Modelde 3.0 litre çift turbo V6 kuru karterli Maserati Nettuno motor bulunuyor. Bulunan motor toplamda 740 hp güç üretiyor. Bu konuda da Project24, temel aldığı MC20 modelinin 621 hp’lik gücüne göre ciddi ilerleme kaydediyor. Bu yüksek güç 1250 kilogramın altındaki hafif gövdeyle birleşiyor. Bunun sonucunda ise ortaya 1.69 kg/hp gibi bir ağırlık-güç oranı çıkıyor. Ayrıca bu muhteşem güç 6 vitesli sıralı şanzıman vasıtasıyla arka tekerleklere iletiliyor.

Diğer yandan otomobilde yarış odaklı debriyaj ve mekanik sınırlı kaydırmalı diferansiyel ile pist kurulumu tamamlanıyor. Maserati Project24’te çift salıncaklı süspansiyon, ayarlanabilir amortisörler ve viraj denge çubuklarıyla birlikte piste özel ayarlanıyor. Ayrıca araçta yarış kaliperlerine sahip Brembo CCMR soğutmalı fren diskleri ve özel bir fren soğutma sistemi bulunuyor.

Project24’ün Fiyatı Ne Olacak?

Bu muhteşem özelliklere sahip Maserati Project 24’ten sadece 62 adet üretileceği açıklandı. Fiyatı henüz açıklanmayan modelin sınırlı üretim olması sonucunda oldukça yüksek bir fiyata sahip olması bekleniyor.

Tüm Satılık Maserati Modellerini İnceleyin⇒

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here