Maserati, Gran Cabrio modelinin 2023’te piyasaya sürülmesi bekleniyor. İtalyan üretici, geçtiğimiz hafta Gran Turismo ailesini tanıtmıştı. Bu seri, bir çok farklı modeli içinde barındırarak oldukça ilgi çekmeyi başardı. Ayrıca serinin içerisinde Maserati’nin ilk seri üretim elektrikli otomobili olan Gran Turismo Folgore de yer almakta. Fakat görünüşe göre şirket,  Gran Turismo Folgore’nin sadece GT versiyonunda kalmasını istemiyor. Yapılan açıklamalardan anlaşıldığı kadarıyla şirketin planı bu elektrikli modelin bir de Cabrio versiyonunu çıkartmak. Konu hakkında tüm detayları siz değerli okuyucularımız için derledik.

Maserati Gran Cabrio, Bentley Continental GT Convertible İle Rekabet Edecek

Bahsettiğimiz üzere şirket geçen hafta Gran Turismo ailesini tanıtıma çıkarmıştı. Bu aile arasında bulunan şirketin ilk seri üretim elektrikli modeli olan Gran Turismo Folgore ise bir GT olarak karşımıza çıkmıştı. Fakat açıklamalara göre şirketin niyeti bu elektrikli aracın bir de Cabrio versiyonunu çıkartmak. Konu hakkında ise Maserati’nin küresel ürünler başkanı Massimo Capaldi bazı açıklamalar yaptı. Capaldi açıklamalarında,  Gran Turismo Folgore’nin bir de Cabrio versiyonunun çıkartılacağını belirtti. Ayrıca Capaldi, bu versiyonun ise oldukça muhteşem ve iddialı olacağını iddia etti. Ek olarak ise çıkacak olan Cabrio versiyonun, Bentley Continental GT Convertible ile rekabet edeceğini de söyledi.

GranCabrio’da Donanımsal Değişiklik Olmayacak

Modelin, çıkacağı açıklanan Convertible versiyonu hakkında henüz net bir bilgi paylaşılmadı. Fakat tahminlere göre yeni modelde herhangi bir donanımsal değişiklik olmayacak. Bu da Modena donanımında 490 beygir güç ve 600 Nm tork üretebilen iki turboşarjlı 3.0 litrelik bir motor anlamına geliyor. Ayrıca en üst versiyon olan Trofeo donanımında ise motor 550 beygir güç 650 Nm tork güce ulaşabilecek.

Gran Turismo Folgore’ye gelecek olursak, aracın Cabrio versiyonunun da GT versiyonu gibi 750 bg ve 1.350 Nm tork güce sahip olması bekleniyor. Tüm bunların ardından merakla beklenmeye başlayan Maserati Gran Cabrio modelinin ise 2023 yılının ikinci yarısında piyasaya çıkacağı tahmin ediliyor.

Satılık Tüm Maserati Modellerini İnceleyin⇒

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here