Maserati GranTurismo ‘nun 2007 Cenevre Otomobil Fuarı’nda kalabalığı büyülemesinden on yıl sonra, çarpıcı görünümlü dört koltuklu bir GT üretti. Pininfarina tarafından tasarlanan coupe, Quattroporte şasisinin kısa dingil mesafeli bir versiyonunu ve Ferrari kaynaklı 4.2 litrelik V8 motoru kullanarak eski Giugiaro kaleme alınmış Maserati Coupe’nin yerini aldı.

Bir yıl sonra, kaputun altında 4,7 litrelik yeni bir motorla GranTurismo S geldi. 0-100 km / s 4,9 saniyenin ve 183 mil / saat azami hızın izniyle onu şimdiye kadar yapılmış en hızlı Maserati yaptı.

İç mekan, tasarım ve teknoloji

GranTurismo, yoldaki en iyi görünen arabalardan biri olarak kabul edilir. Pininfarina tarafından tasarlanan GranTurismo, zarif hatları ve tehditkar süper otomobil dokunuşlarını mükemmel bir şekilde harmanlıyor . Boyutunu gizlemek için de harika bir iş çıkarıyor ve gerçekte olduğundan çok daha kompakt ve hafif görünmesini sağlıyor; sonuçta bu neredeyse iki ton ağırlığında bir otomobil.

MC versiyonu, yeni ön ve arka tamponları, gelişmiş bastırma kuvveti için ekstra aerodinamik özellikler, karbon fiber kaput ve 20 inç alaşımlarla daha tehditkar bir görünüme bürünüyor. GranTurismo’nun içi, neredeyse tüm yüzeyleri kaplayan ince deri ve ahşaplarla inanılmaz derecede lüks , MC Stradale ise karbon fiber element ve Alcantara içeriyor. Bununla birlikte, gösterge panelinde bir dizi düğme ile biraz eski görünmeye başlıyor, ancak yapı kalitesi yeni Quattroporte’deki kadar iyi değil.

Pratiklik, konfor ve bagaj alanı

GranTurismo, arka koltuklar uzun boylu yetişkinlere uyacak kadar geniş olduğundan, yasal olarak 2 + 2 yerine dört koltuklu olduğunu iddia edebilir. Bagaj biraz dar olsa da sadece 260 litre sunuyor. Bu, dört kişi taşıyorsanız, muhtemelen en iyisi her birinin bir çanta getirmemesi anlamına gelir.

Granturismo Motorlar, performans ve sürüş

4.2 litrelik V8 ile 4,7 litrelik V8, GranTurismo’da sunulan tek motordur. Ferrari yapımı bu motor, kökeni 90’lara kadar uzanıyor ve bir klasik gibi hissettiriyor. Film müziği sarhoş edici, emrinizde büyük bir deplasmanlı motora sahip olmak, bir turboşarj çağında nefis bir oldschool hissi veriyor.

İKİNCİ EL OTOMOBİL İLANLARI

1 YORUM

  1. Efsane araçlardan biri kendini özel hissetmek için böyle bir aracı kullanmak gerekiyor. pahalı olması önemli değil kendini özel hissettirmesi önemli bir araç için. bu araç hem pahalı hem özel hissettiriyor. 🙂

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here