Yakıt Hortumu Nedir? Değişimi Nasıl Yapılır?

2
8475
Benzine İndirim

Motorunuzun çalışması için, deponuzdaki yakıtın motora gitmesi gerekir. Yakıt hortumu, motorunuzun yakıtı için dağıtım yolu olarak kullanılır. Günlük kullanım sırasında, yakıt hortumuları yavaşça bozulur ve kırılgan hale gelir ve çatlaklar oluşursa sonunda değiştirilmesi gerekebilir.

Yakıt hortumları genellikle bir otomobilin tüm ömrü boyunca sızdırmadan dayanabilir ve en az 100.000 ila 200.000 km dayanması beklenebilir. Yeni modeller tipik olarak sert yakıt hatlarını daha sık kullandıklarından, eski arabalar yakıt hortumuları sızıntılarına daha duyarlıdır.

Yakıt Hortumu Nedir?

Arabanızın yakıt pompası, bir besleme yakıt hortumu aracılığıyla deponuzdan motora yakıt gönderir ve fazla yakıt, bir dönüş yakıt hortumunda depoya geri akar. Bu yakıt hortumları, arabanızın alt takımı boyunca depodan motor bölmesine kadar uzanır. Motor her çalıştığında, yakıt hortumlarında sabit bir yakıt beslemesi dolaşır.

Yakıt hortumları genellikle naylon veya kevlar ile güçlendirilmiş kauçuk hortumdan yapılır ve iç kısmı teflon gibi geçirgen dirençli bir malzeme ile kaplanır. Yakıt hortumları, hızlı bir konektör veya yakıt hortumu kelepçeleri ile metal yakıt hatlarına bağlanır. Hortumun kendisi yaşlanma veya ısıyla kırılgan hale gelebilir ve iç astar çökebilir veya bozulabilir ve yakıt hortumunun değiştirilmesi gerekecektir.

yakıt hortumu

Yakıt Hortumunun Değiştirilmesi Gerektiğini Gösteren Belirtiler

  • Aracınızın altında yere yakıt sızıyorsa.
  • Motor çalışmıyorsa.
  • Motorunuz orta ila sert hızlanma altında tökezliyorsa.

Yakıt Hortumu Değişimi Nasıl Yapılır?

Teknisyen aracı kaldırır ve yakıt sızıntısının veya kısıtlamasının kaynağını belirler. Motor yakıt dağıtım borusunda yakıt basıncı boşaltılır. Yakıt hortumu bir ucundan çıkarılır  ve hattaki yakıt toplanır. Yakıt hortumu tamamen çıkarılır ve yenisi takılır. Motor çalıştırılır ve yakıt sistemi sızıntılara karşı incelenir.

Hatırlanması Gereken İpuçları

-Bir yakıt hortumunun değiştirilmesi gerekiyorsa, hepsini aynı anda değiştirmek en iyisidir.

-Bazı yakıt hortumları, hem parça hem de işçilik maliyetini artırabilecek sert yakıt hatlarıyla değiştirilmelidir.

Yakıt Hortumlarınızın Değiştirilmesi Ne Kadar Önemlidir?

Arabanızdan yakıt sızıntısının son derece tehlikeli bir durum olduğunu söylemeye gerek yok; doğal bir yanma riski. İster bir yakıt sızıntısından kaynaklanan bir araba yangını olsun, ister yakıt hattı çöktüğü için arabanızın durması, kendinizi ve diğerlerini yolda tehlikeye atan bir durumdur. Bir sorun ilk keşfedildiğinde yakıt hortumlarınızı değiştirmek ihtiyatlı bir harekettir ve her sürüş sırasında size huzur verir.

2. El Otomobil İlanları

2 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here