Yan Cam Nedir? Hangi Maddeden Yapılır?

1
3969

Aracınızın camları nereye gittiğinizi görmenizi sağlar, sizi hava şartlarından korur – özellikle kışın soğukta yağmurda ve rüzgârda – ve ayrıca güneşten gelen UV ışınlarına karşı da koruma sağlar.  Bu camlara herhangi bir hasar gelirse, aracın bütünlüğünü yeniden sağlamak ve ayrıca istenmeyen eşya hırsızlığını veya gurur ve neşenizin iç kısmına zarar vermemek için değiştirilmeleri gerekir.

Yan Cam Neden Yapılmıştır?

Aracınızın camları tipik olarak iki farklı cam türünden oluşur – lamine ve temperli cam. Lamine cam genellikle ön camlarda bulunur ancak yan camlar için de kullanılabilir. Bununla birlikte, yan camlarda en yaygın kullanılan cam temperlidir. Temperli cam, güçlü, tek katlı bir cam oluşturmak için cam panelin hızla ısıtılması ve soğutulmasıyla oluşturulur. Bu cam kırılırsa, yolcuları herhangi bir yaralanmadan daha iyi korumak için küçük, keskin olmayan parçalara ayrılır. Bunun dezavantajı, bir kırılmadan sonra temizlemenin zor olmasıdır.

Yan Camınızın Değiştirilmesi Gerektiğini Gösteren Belirtiler

-Delaminasyon camı. Aracınız lamine cam ile donatılmışsa, zamanla ayrılmaya başlayabilir. Değiştirilmez ve kırılırsa, etrafa keskin cam parçaları yayabilir.

yan cam

-Cam çatlamış ise. Ön camınızın değiştirilmesine benzer şekilde, bir çatlak varsa, herhangi bir hasar meydana gelirse yan camlarınızın değiştirilmesi gerekecektir.

Yan Cam Nasıl Değiştirilir?

İşe başlamadan önce, herhangi bir kırık camı çıkarmak için araç vakumlanır. Hangi camın değiştirilmesi gerektiğine bağlı olarak, kapı kaplaması ve diğer bileşenler kaldırılacaktır. Eski camın kalıntıları cam regülatöründen kaldırılacak ve kapının içindeki kalıntılar temizlenecektir.

Yeni cam dikkatlice yerleştirilecek ve cam sistemine eklenecektir. Kapı kaplaması ve diğer bileşenler yeniden takılacak ve cam ile regülatörün çalışması test edilecektir.

Hatırlanması Gereken İpuçları

Bir yan cam kırıldığında küçük cam parçalarının araca yayılması mümkündür, bu nedenle, kalıntı camlardan kişisel yaralanmayı önlemek için etkilenen tüm alanların iyice temizlenmesi ve vakumlanması çok önemlidir.

Kırık Bir Yan Camın Değiştirilmesi Ne Kadar Önemlidir?

Kırık yan camın değiştirilmemesi, aracınızın yolda yasadışı şekilde seyrettiğini, hırsızların ve diğer dikkatlerin çekilmesine ve aracın içindeki hassas bileşenlerin temel hasar görmesine neden olacaktır. Bu sorunları önlemek ve aracı rahat ve güvenli bir yere seyahat edebileceğiniz bir yere geri götürmek için en kısa zamanda camı değiştirmek en iyisidir.

2. El Otomobil İlanları

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here