Arka Camlar Elektrikliye Nasıl Dönüştürülür?

2
9696
Arka Camlar Elektrikliye Nasıl Dönüştürülür?

Otomobiller birçok kişinin günlük olarak kullandığı ulaşım araçlarıdır. Otomobiller ile yolculuk esnasında camlar açılarak iç hava dengesi sağlanır. 90’lı yıllara kadar otomobillerde camlar manuel bir şekilde açılıp kapanabilirken 90’lı yıllar sonrasında elektrikli cam kullanımı yaygınlaştı. Bazı otomobillerde ön camlar otomatikken arka camlar manuel olarak sunuluyordu. Bazılarında ise 4 cam otomatik olarak opsiyon satın alınabiliyordu. Günümüz araçlarının çok büyük bir çoğunluğunda 4 cam otomatik, standart olarak sunulmaktadır. Peki camları manuel olan bir araca sonradan elektrikli cam dönüşümü yapılabilir mi? Bu yazımızda sizlere; “Arka Camlar Elektrikliye Nasıl Dönüştürülür? ” Sorusunu cevaplayacağız.

Arka Camlar Elektrikliye Nasıl Dönüştürülür?

Eski veya alt sınıf bir otomobiliniz varsa muhtemelen arka camlarınız manuel olarak açılıp kapanmaktadır. Bu durum sizi rahatsız ediyorsa; arka camlarınızı elektrikliye çevirebilirsiniz. Aracınızın elektrikli cama sahip modelleri mevcutsa işiniz biraz daha kolay olacaktır. Aracınızın marka modeline göre arka cam  motorları ve cam açıp kapama tuşlarını satın alıp iyi bir elektrikçiye montajını yaptırmanız gerekir. Aracınızın arka camları elektrikli versiyonu yoksa; universal cam motoru kullanabilirsiniz.

Arka Camlar Elektrikliye Nasıl Dönüştürülür?

Arka Camları Elektrikliye Dönüştürmek İçin Almanız Gereken Parçalar;

  • 2 adet arka cam motoru
  • 2 adet arka cam açma kapama tuşu
  • Ön cam açma bölümünün 4’lü versiyonu

Bu parçaları satın aldıktan sonra iyi bir elektrikçiye gitmelisiniz. Elektrikçi manuel cam motorlarını elektrikli ile değiştirdikten sonra ön kapılardan arka kapılara kablolar çeker. Çekilen kablolar, arka kapıya montajlanan cam açma butonu ve cam motoru ile birleştirilir. Aracınızın arka camları elektrikli olmuştur. Aracınızın arka camları elektrikli versiyonu yoksa; manuel cam motoruna montajlanan universal cam motorları ile elektrikli cam dönüşümünü gerçekleştirebilirsiniz. Son olarak yapmanız gereken, arka kapı döşemelerinde bulunan cam açma kolunun deliğini bir kapak vasıtası ile kapatmak olacaktır.

Elektrikçi Çok Önemli

Bu işlemi yapacak olan elektrikçi çok önemlidir. Sonuç olarak araca ek bir cam tesisatı çekilecektir. Bu işlemi daha önce yapıp yapmadığını sormalısınız. Aksi halde yapılan iş düzen tutmaz ve harcanan paranın yanında aracınızdan soğuyabilirsiniz. Bu işlemin maliyeti de araçtan araca değişmekle birlikte ortalama 1500₺ gibi bir rakam tutmaktadır.

2.El Otomobil İlanları

2 YORUMLAR

  1. Bu iş basit olmadığı gibi maaliyetlidir de. Sadece cam motoru ve düğmeyle de bitmez kapı pandizotları da değişmeli ayrıca cam motoru beyin bağlantısı olan araçlardq bunun gerekirse kodlanması da gerekecek olmaz değil ama meşekkatli iştir. Yazarın dediği gibi kaliteli bir oto elektrikçi ve harcayacağı zaman için iyi bir işçilik ücreti gözden çıkarmak gerek.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here