Elektrikli Cam Düğmesi Değişimi Nasıl Yapılır?

1
2410

Manuel bir cam koluyla sancıyla çalışmanın ne anlama geldiğini anlayacak kadar uzun süredir buralarda iseniz, elektrikli camların ne kadar muhteşem olduğunu takdir edeceksiniz. . . en azından bozulana kadar. Böyle bir durumda, kapıyı ayırmadan o camı yukarı veya aşağı indirmenin bir yolu veya cam aktüatörüne zarar verebilecek bir eylem yoktur. Bir yere güvenli bir şekilde park edebilme veya cam aşağı konumda sıkışmışsa ıslak bir iç mekandan kaçınmaya gidilebilir.

Elektrikli camların çalışmamasının birkaç nedeni vardır. Bunun nedeni sigorta, kırık kablo, hasarlı hat, arızalı aktüatör veya arızalı bir cam düğmesi olabilir. Hatayı teşhis edecek bir profesyonel bulmak en iyisidir. Tipik olarak, en sık kullanıldığı için arızalı olan sürücünün ana anahtarıdır. Ana şalter, genellikle aracın tüm camlarını etkinleştirmek için geçiş / düğmelere sahip daha büyük bir bileşendir.

Elektrikli Cam Düğmesi Nedir?

Elektrikli cam düğmesi, camları yukarı veya aşağı hareket ettirmek için fiziksel olarak çalıştırılan cihazdır. Genellikle kapı kol dayanağında veya orta konsolda bulunurlar ve genellikle kalıplanmış plastik bir düzenek şeklindedir. Elektrikli cam düğmeleri, elektrikli cam işlevini etkinleştirmek için kaydırılan veya itilen anahtarlara / düğmelere sahiptir. Doğrudan veya bir kontrol modülü aracılığıyla aracın kablolarına bağlanan elektrikli bir cihazdır.

Elektrikli cam düğmesi değişimi

Devrenin nasıl çalıştığına dair birkaç varyasyon vardır. Bir sistem etkinleştirildiğinde, gücü cam motoruna aktarır ve bu da camın açılıp kapanmasına bağlı olarak bir yöne veya diğerine döner. Kapı modülündeki düğme etkinleştirildiğinde diğer sistemler bir röleyi kapatır. Bu, pencere motorunu etkinleştirmek için kontrol modülüne bir mesaj gönderir. Bu tür bir sistem, bir modül / anahtarda birden fazla işlemi olan bir araçta daha olasıdır. Bir pencere ana anahtarı, ayna ve kapı kilidi kontrolleri gibi başka işlevlere de sahip olabilir.

Elektrikli Cam Düğmesi Değişimi Ne Zaman Yapılmalı?

  • Ana düğme çalışıyor ancak söz konusu kapının camı çalışmıyorsa.
  • Cam açılıp kapanmıyorsa.
  • Sistem sorunlu çalışıyorsa.

Elektrikli Cam Düğmesi Değişimi Nasıl Yapılır?

Kapı trim paneli çıkarılır (gerekirse). Cam düğmesi konektörlerden çıkarılır.  Eski düğme, aynı olduklarını doğrulamak için yenisiyle karşılaştırılır. Yeni cam düğmesi takılır. Kablolar yeniden bağlanır. Kapı kaplaması yeniden takıldı (gerekirse). Düğme işlevi test edilir.

Hatırlanması Gereken İpuçları

-Düğmeler genellikle plastikten yapıldıkları ve çok fazla kuvvetle kolayca çatlayabilecekleri veya ayrılabilecekleri için, düğmeleri çıkarırken ve takarken nazik olun.

-Aracınızı güvenli bir şekilde kilitleyemezseniz ve daha sonra çalınırsa, sigorta şirketleri tazminat ödememeyi tercih edebilir.

Elektrikli Cam Düğmesini Değiştirmek Ne Kadar Önemlidir?

Her şeyden çok bir rahatsızlıktır. Cam aşağı konumda sıkışırsa, güvenli bir şekilde park edemezsiniz ve kabine yağmur girebilir.

2. El Otomobil İlanları

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here