Maserati Quattroporte, Türkçesi ‘dört kapılı’ dir. Ama tıpkı adı gibi, otomobilin kendisi de dört kapılı sedan formülüne bir İtalyan heyecanı katıyor. Herkes dış tasarımın hayranı olmasa da göz alıcı, sportif bir görünüme sahiptir. İçerisinde, sizi şımartmak için zarif tasarım ve yeterli lüks ve zenginlik sunuyor.

Benzinli motorlar, sportif Alman sedanlarına rakip olmak için şaşırtıcı bir performans sağlıyor. Ancak ne yazık ki şasisi onlara rakip değil. Bazı yönlerden Maserati Quattroporte, alçak sedan tarzı bir gövdeye bürünmüş, hızlı bir grand touring spor otomobilidir. Cansız direksiyonla birleşen kavraması aniden gelir. Ve Maserati’nin rakipleri kadar sakin olmadığını hissettirir. Normal modda Skyhook amortisörleri ile bile sürüşü rahat değil. Spor modu, kontrolü iyileştirmeden süspansiyonu sertleştirir. Gaz kelebeği tepkisini keskinleştirir, vites değişimlerini hızlandırır ve egzoz valflerini açar, ancak Maserati’nin Aktif Ses sistemi çekici bir egzoz sesi yerine mekanik bir hırlama üretir.

Quattroporte Motor seçenekleri

V8 ile çalışan Quattroporte, normalde büyük limuzinler yerine süper otomobillerle ilişkilendireceğiniz hızlanma türünü sunar. 0-62mph’den hızlanma sadece 4.7 saniye sürer ve 2.000rpm’nin altından 7.500rpm’ye kadar büyük miktarda tork vardır, bu da vites içi vuruşun her zaman etkileyici olduğu anlamına gelir. İddia edilen en yüksek hız 190 mil / saattir ve egzozlardan gelen derin bir hırıltı, insanların sizi görmeden çok önce geldiğinizi kesinlikle duyacakları anlamına gelir.

Turboşarjlı V6 modeli, V8 kadar iyi ses vermiyor ancak yine de çok hızlı hissediyor; resmi 0-62mph süresi 5.1 saniye iken en yüksek hız 177mph ‘dir. Dizel motorlu Quattroporte, rölantide biraz fazla takırdıyor, ancak hızlanmaya başladığınızda daha da sessiz hale geliyor. En yüksek 155mph hıza sahip ve 6.4 saniyede 0-100mph yapıyor, bu yüzden bu kadar büyük bir araba için hala oldukça hızlı.

Bir  Maserati  şık olmalı, ancak Quattroporte’un görünümü fikir ayrımı yapıyor. Son nesil stil ustası Pininfarina tarafından kaleme alınmış olsa da, bu model şirket içinde tasarlandı. Ve bazı güzel detaylar olmasına rağmen, tartışmasız bir Maserati’nin olması gerektiği kadar özgün veya güzel değil.

Araca iyi bir görünüm kazandırmak için ince GranTurismo ilhamlı farlar ve LED farlarla eşleştirildi. Ön kanatlardaki üçlü sahte havalandırma delikleri, tipik bir Maserati dokunuşu. Yine de arkadaki çizgiler bir Hyundai sedanından olabilir, ayrıca Maserati daha kısa ve daha alçak rakiplerine kıyasla profil olarak şişkin görünüyor. LED arka ışık kümeleri arkadaki hissi biraz kaldırırken, çerçevesiz kapı camı lüks sedan segmentinde de alışılmadık bir dokunuş.

İKİNCİ EL OTOMOBİL İLANLARI

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here