Mercedes-AMG GT C Roadster ‘in uzman mühendisleri, şirketin karakteristik twin turbo V8’den bekleyeceğiniz tüm arzu edilenleri, düşünmüş ve bir mükemmel bir şekilde bir araya getirmeyi başarmışlar.

Onlarca yıldır, eğer yüksek performanslı bir süper coupe peşindeyseniz, varsayılan cevap Porsche 911 idi. Ancak, 2014’te Mercedes , AMG GT ile mücadeleye girdi. Daha sonra  2017 başlarında, Porsche’nin şablonunu bir kez daha taklit eden Mercedes, AMG GT Roadster’ı yaratmak için iki kapılı aracın tavanı kaldırdı. Sonuç, tamamen çekiciliği için süper arabalara bile meydan okuyacak, aşırı derecede güzel ve uzun kaputlu bir açılır tavanlı süper otomobil ortaya çıktı.

Piyasaya sürüldüğünde iki model mevcuttu: giriş seviyesi 469bhp GT Roadster ve daha pahalı ve tamamen daha vahşi 549bhp GT C versiyonu bulunmakta. GT C, artık tanıdık olan 4.0 litrelik çift turbolu V8’in yükseltilmiş bir versiyonunun yanı sıra, dört tekerlekten çekişe, elektronik bir diferansiyel ve ayarlanabilir AMG spor süspansiyona da sahip.  Yolda GT C ustalıkla tasarlanmış hissiyatı veriyor. 3,7 saniyede 0-100 km / s hıza ulaşır ve 200 mil / saat hıza ulaşır.

AMG’nin ayarlanabilir amortisörleri, Konfor modunda işleri yumuşatır. Dinamik yetenek için kesinlikle bir Porsche 911 Cabriolet ile rekabet edebilir.

Sport modunda GT C, AMG Performance egzozu ile, araç redline’a kadar çığlık atacak ve siz gazdan ayağınızı kesmeyeceksiniz. Aslında, Jaguar F-Type SVR’yi karanlık bir Alp tünelinde parası için koşturmak için dokunmaya yetecek kadar karakter var. Ancak günümüz Mercedes’lerinde olduğu gibi AMG GT, üç köşeli yıldızı taşıyan bir arabadan bekleyeceğiniz tüm denge ve incelikle her şeyi geri çevirebilir. Otoyolda rahatlıkla seyir edebilir. Yukarı aşağı saatte 70 mil hızla giderken gayet sessiz ve konforlu. Camlar kaldırıldığında çok az gürültü var. Kanvas çatıyı yukarı kaldırın ve bu Roadster versiyonunu zaten mükemmel olan Coupe’den ayıracak pek bir şey yok. Comfort ayarında, egzoz da arka planda kaybolur.

İKİNCİ EL OTOMOBİL İLANLARI

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here