Maserati MC20 Essen Motor Gösterisi için bazı özellikleri değişmiş bir şekilde geliyor. Bunlardan biri egzoz yükseltmesi.

Karşınızda 695 Beygirlik Maserati MC20

Almanya da her yıl düzenlenen Essen Motor Gösterisi Maserati MC20 boy gösterecek. Edo Competition Motorsport tarafından gösteri için yeniden elden geçen MC20 bazı yükseltmeler de aldı.

Bu değişikliğin mimarı Edo Competition bu konuyla ilgili olarak şu sözleri söyledi:

“MC20 son derece uyumlu bir tasarıma sahip. Bunun yanı sıra ayrıca herhangi bir aerodinamik bağlantı gerektirmiyor.”

Tuning işlemine tabii tutulan MC20 için firma her şeyi basit tuttuğunu ifade ediyor. Standart MC20 de 3 litrelik çift turbolu Nettuno V-6 motor yer alıyor. Bu da araca 621 beygir gücü ve 729 nm tork sağlıyor.

Yeniden elden geçen MC20 yeni bir egzoz sistemine sahip. Bu egzoz sistemi, yeniden kalibre edilmiş ECU ve bazı ayarlamalar ile bu süper araba 695 beygir gücü ve 799 nm tork üretiyor.

Edo Competition, yükseltmelerde ki ayarların teknik detaylarını kapsamlı olarak açıklamadı. Ancak yeni bir egzoz sistemi yükseltmesine sahip. Bunun yanı sıra Edo Competition, Capristo Automotive firması ile işbirliği yapmış. Bu işbirliği sonucunda egzozda gelişmiş paslanmaz çelik arka susturucu yer alıyor.

Araçta 125 mm ya da 4.9 inç ölçülerine sahip altın eloksallı uçlara sahip alüminyum egzoz boruları yer alıyor.

Altın Egzoz

Araçta yapılan yeniden yükseltmeler ile MC20’nin maksimum hızı 323 km’den 329 km’ye çıkmış durumda.

Diğer Tasarım Detayları

Tuning ve egzoz yükseltmelerinin yanı sıra tasarım anlamında estetik değişiklikler göze çarpıyor. Edo Competition firması için altın ortak bir tema. Bu yüzden aracın gövdesinde Aureate yani altın kaplamalı renk tonu gövdenin belirli bir kısmını vurguluyor.

En önemli tasarım değişikliği ise jantlarda kendini gösteriyor. Ön tarafta jantların boyutu 9.5×21 inç. Arka tarafta ise 12×22 inçlik 11 kollu ultra hafif dövme parça jantlar yer alıyor.

Bunun yanı sıra Edo Competition bu jantları perakende satışları için üretiyor. Firma ayrıca yapılan bu yükseltme paketinin fiyatıyla ilgili resmi bir açıklama yapmadı.

Sıfır KM Araç Modellerine Bir Göz Atın

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here