Mercedes-AMG GT2 şimdiye kadar yarışmış tüm yarış araçları içerisinde onay olarak en güçlü yarış arabası oldu.

Mercedes-AMG GT2 Hakkında Bilgiler ve Motor Performansı

AMG GT Black serisinde yer alan 4 litrelik çift turbo şarjlı V-8 motora sahip GT2 697 beygir gücünde. Tork değeri ise 799 nm. Bu da GT2’yi maksimum hız ve beygir gücü olarak GT3 seviyesinde üzerinde yer almasına olanak sağlıyor.

Vites oranları değişikliği yapılan şanzıman sıralı altı vitesli bir yapıya sahip. Trans aks konfigürasyonu ise arka aksın üzerinde yer alıyor. Tork dayanıklılığına sahip karbon tork borusu motoru ve şanzımanı birbirine bağlıyor. Bunun yanı sıra ayrıca süspansiyon kapsamlı bir şekilde yeniden elden geçmiş durumda.

Süspansiyon da motor sporları amortisörleri ve viraj demirleri bulunmakta. Kaputun altında ki bu performansla sınırlı kalmayan firma aerodinamik yapıyı da gözetmiş durumda. Büyük ön hava girişi, büyük bir hava çıkışına sahip karbon kaputla uyum içinde.

Ön çamurluklar aerodinamik dengeyi tutturmak ve verimlilik için panjurlu bir yapıya sahip. Arka tarafta ise yeniden elden geçmiş ayarlanabilir kuğu boyunlu spoiler yer alıyor.

Merkezi kilide sahip jantlar AMG yapımı hafif alaşım ve 18 inç boyutunda.

İç Tasarım ve Güvenlik Önlemleri

İç kısımda bizleri çok işlevli direksiyon simidi karşılıyor. Cube Controls de yer alan yarış uzmanları tarafından geliştirilen direksiyon simidi ergonomik, işlevsellik ve kontrolü bir arada bulunduruyor. Bunun yanı sıra ayrıca iç kısımda yer alan yeni Dijital Görüntüleme Birimi tamamen kullanıcı tarafından programlanabiliyor.

Altı noktalı bir emniyet kemeri sayesinde güvenlik üst düzeye çıkıyor. Özel koltuk köpüğü ayrıca dikkat çekici bir detay. Bunun yanı sıra ayrıca Çoklu ayarlama özelliğine sahip çekiş kontrolü de araçta yer alıyor.

GT2 yarış tipi kilitlenme önleyici fren sistemine sahip. Bunun yanı sıra karbon sürücü güvenlik hücresi ve alüminyum çerçeveye cıvatalı şekilde gelen çelik bir takla kafesi de araçta yer alıyor. Bu sayede Mercedes sürücü için en üst düzey güvenlik önlemleri vaat ediyor.

Güvenlik önlemleri bunlarla sınırlı değil. Yangın söndürme sistemi, karbon güvenlikli yakıt deposu ve ayrıca çatıda yer alan kurtarma kapağı. Bunlar araçta yer alan diğer güvenlik önlemleri olarak dikkat çekiyor.

GT2 Fiyatı ve Çıkış Tarihi

Mercedes-AMG GT’nin üretimi sona erdi. Ancak firmanın tarihindeki en güçlü yarış arabası unvanına sahip yeni AMG GT2’nin yarış versiyonu pistlerde ki yerinin almaya hazırlanıyor.

AMG GT2 diğer AMG GT3 ve GT4 gibi seriye katılıyor. AMG GT2 2023 yarış sezonunda GT3 ve GT4 yarış arabalarına katılacak ve yarışacak.

Ancak Mercedes şu an için GT2’nin fiyatı ile resmi bir açıklama yapmadı.

Sıfır KM Mercedes Modellerine Göz Atın

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here