Volkswagen ID.4 modeli için yeni ve ücretsiz yazılım güncellemesini duyurdu. Firma bu yeni yazılım sayesinde aracı çekici hale getirmeyi düşünüyor.

Volkswagen ID.4 Modelinde Yer Alan Bilgi-Eğlence Sistemi

ID.4 modelinde yer alan bilgi-eğlence yazılımı ilk geldiğinde pek çok kişi tarafından eleştirilmişti. Bunun sebebi ise kritik konularda bildirim sisteminin yetersiz kalmasıydı.

Bu sebeplerden dolayı Volkswagen bu gibi sorunları düzeltmeyi ve çok daha fazlasını yeni yazılım sayesinde hedefliyor. Firma yeni güncelleme sayesinde şarj deneyiminin çok daha iyi hale geleceğini söylüyor.

Bunun yanı sıra ayrıca firma pek çok kullanıcı tarafından eleştirilen bilgi-eğlence biriminin performansının da elden geçirileceğinin ve iyileştirileceğini de bildiriyor.

Volkswagen yeni güncellemeyi zorunlu tutuyor. Ancak sadece Auto Hold gibi yeni özelliklere erişmek için bu güncelleme zorunlu. İlk güncelleme gelecek güncellemelerin temelini oluşturacak. Bunun yanı sıra tekrar bir güncelleme geldiğinde kullanıcılar bildirim alacak.

Yeni Güncelleme Sonrası Bilgi-Eğlence Sistemi

Volkswagen ID.4’e yeni gelen güncelleme sonrası kullanıcılar şarj istasyonu bulmak konusunda rahat olacak. Bu güncelleme ile araç şarj istasyonu bulmayı daha hızlı hale getirecek.

Bunun için firma Electrify America ile işbirliğine bile gitti. Bunun yanı sıra güncelleme sayesinde navigasyon sistemine şarj yönlendirme özelliği de ekliyor. Yani kullanıcılar navigasyon üzerinden filtreleme yaparak hızlı şarj istasyonu bulabilecekler. Ayrıca şarj hızına göre bir filtreleme seçeneği de mevcut.

Yeni güncelleme ile gelen en dikkat çekici özellik ise Auto Hold. Bu özellik sayesinde ID.4 sahipleri araç hareket halinde değilken fren pedalına basmak zorunda kalmayacak. Kısa yol menüsü üzerinden bu özellik devre dışı bırakılabiliyor.

Diğer güncelleme alan şey ise dijital ekran. Yeni güncelleme ile aracın şarj durumu, batarya bilgileri ve ne kadar menzilin kaldığı gibi bilgiler ekranda yer alacak. Bunun yanı sıra dijital ekran da mevcut sürüş modu da gözükecek.

Volkswagen bazı hataları da bu güncelleme ile düzeltti. İlerleyen süreçte firma uzaktan erişim özelliğiyle Tak ve Şarj işlevi de ekleyecek.

Güncelleme Alacak Modeller

Firma ID.4 modelleri için yeni bilgi-eğlence yazılım güncellemelerinin 2021 ID.4 modelleriyle başlayacağını söyledi. Daha sonra belirli 2022 model yıllarında ki araçlar yeni yazılım güncellemesini alacak.

Volkswagen 2021 model yılı sahipleri için güncellemenin ne zaman geleceği ile ilgili resmi bir bilgi vermedi. Ancak 2021 modeller için güncellemenin olması için araç sahiplerinin bayiye gitmesi gerekecek.

2022 model yılı sahipleri güncelleme geldiğinde ise ayrıca bir bildirim alacaklar.

Sıfır KM Volkswagen Modellerine Göz Atın

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here