Dubai’de neden bu kadar çok lüks araba var? Çoğu kişinin aklını kurcalayan bu soruyu nedenleri ile inceleyelim.

Arabalar, sizi A noktasından B noktasına götüren araçlardan daha fazlasıdır. Onlar bir yaşam tarzını yansıtır. Porsche, Maserati veya Jaguar kullanmak bazı insanlara uzak bir rüya gibi görünebilir, ancak Dubai’de lüks bir araba veya spor araba kullanmak düşündüğünüzden daha kolaydır.

Dubai, kırmızı kırmızı Ferrari’lerin trafik ışıklarında homurdandığı ve üstü açılır Rolls Royce’ların dünyanın en yüksek binasını çevreleyen bulvarda kol gezdiği, güçlü bir vites kutusu ruhuna sahip bir çöl metropolüdür.

Dubai’nin alışveriş merkezlerinden birinde herhangi bir lüks restorana veya vale alanına gidin. Ve kaldırımların rengarenk lüks arabalar, spor arabalar ve süper arabalarla dolu olduğunu fark edersiniz. Bu Dubai’de nadir görülen bir manzara değildir. Ama neden bu? Neden bu kadar çok insanın bu kadar pahalı arabalara erişimi var?

Dubai’de Neden Bu Kadar Çok Lüks Araba Var?

Dubai’deki lüks otomobil şirketleriyle çalışan iletişim müdürü Osama Sherif, Gulf News’e verdiği demeçte, “Dubai, çok geniş bir lüks noktalar ve üst düzey deneyimler sunuyor. Bu hayatın doğal olarak aynı lüks kalibreli yüksek kaliteli otomobillerle tamamlandığını hissediyorum.” dedi. Ayrıca, “Şeyh Zayed Yolu’nda bir Ferrari ya da Bentley ile giderken kendinizi dışlanmış hissetmeyeceksiniz. Aynı zamanda şık bir şekilde seyahat eden pek çok başka şeye de sahip olacaksınız. Markalar arasındaki rekabet, artık münhasırlık faktörü üzerinde yatıyor. Lüks izleyici alanına Dubai gibi bir şehrin sunabileceği lüks yaşam tarzı hakkında daha derin bir fikir veren etkileyici modeller sayesinde azalmıyor gibi görünüyor.” dedi.

Dubai de Neden Bu Kadar Çok Lüks Araba Var?

BAE’de yaşam lüks arabalara çok uygundur. İster iyi, vergisiz bir maaş, ister bakımlı yol koşulları olsun. Dubai’deki bir otomotiv şirketinde iletişim müdürü olan Hicham Younis’e göre, BAE’de araba kullanmak keyifli. Hicham Gulf News’e verdiği demeçte, “Buradaki insanların çoğunluğu, sadece yüzde bir değil, çoğu insan dünyanın geri kalanından daha iyi bir yaşam standardına sahip” dedi. “Buradaki bu yüksek yaşam standardı, güzel şeylere sahip olmanızı sağlıyor. Katkıda bulunan diğer bir faktör, BAE’nin de iyi düzenlenmiş ve güvenli yol koşullarına sahip olmasıdır. Sokaklar iyi aydınlatılmış ve bakımlıdır. Otoyollarda veya engebeli ve bakımsız yollarda çukurlar yok. Dubai araba sürmek için harika bir yer. O yüzden neden kendine tadını çıkarabileceğin güzel bir şey almıyorsun?” dedi.

Dubai’de Polis Arabaları

BAE hükümeti bile lüks arabalar kullanıyor. Örneğin, Dubai Polisi, yeşil-beyaz devriye kruvazör filosunu tamamlamak için yıllar içinde lüks spor arabalardan ve SUV’lardan oluşan yüksek beygir gücüne sahip bir cephanelik oluşturdu. Üst düzey ekip arabaları buradaki hayata uyuyor. Dubai Polisi, polis arabaları filosuna Bugatti Veyron, Ferrari FF veya Lamborghini Aventador’u tanıttı. Bu, Dubai polis gücü imajını başka bir düzeye taşımaya yardımcı oldu.

Otomotiv endüstrisinde çalışan bir reklam yöneticisi olan Alexandru Khisaf, Gulf News’e verdiği demeçte, “Lüks arabalar bir statü sembolüdür. Ve pek çok insan yüksek bir statüyü korumayı sever” dedi. İnsanlar Dubai’ye taşınmadan önce hayatın lüks olacağına dair bir beklentiye sahipler. Sektörde çalıştığım zamandan beri, BAE’nin lüks otomobiller söz konusu olduğunda diğer tüm ülkelerden daha fazla satış yaptığını söyleyebilirim.” dedi.

Dubai de Neden Bu Kadar Çok Lüks Araba Var?

Lüks araç sahiplerini iki kategoriye ayırabilirsiniz. Ya kendileri için araba alırlar, ya da başkaları için araba alırlar. Alexandru, “Araba meraklısı ve arabalara çok tutkulu insanlar olabilir. Bu yüzden bazıları onları kendi zevkleri için satın alırlar. Bazıları ise arabayı başkalarına belirli bir yaşam tarzı yaşadıklarını göstermek için satın alır” dedi. Dubai, herkesin Uber ve Careem sürücüleri tarafından lüks deri koltuklu Lexus arabalarıyla dolaştırıldığı bir üstünlükler şehridir. Sonuç olarak lüks araçlar bu şehirde yaşamak için bir gereklilik ve normal bir beklentidir.”

Bir Lamborghini’nin iki yorumu olduğunu her zaman söylemeyi severim. Birincisi, onu inanılmaz bir mirasa, harika bir beygir gücüne ve güçlü bir markaya sahip İtalya’da inşa edilmiş güzel bir performans arabası olan Lamborghini olarak görmek. İkincisi ise onu bir ‘Lambo’ olarak görenler var.

Osama, lüks bir arabaya, spor arabaya veya süper bir arabaya sahip olmak söz konusu olduğunda ayrıcalığın büyük bir rol oynadığına da dikkat çekiyor. “Birçok insanın, kimsenin erişemeyeceği şeyleri istemesi insan doğasıdır. Ama tabii ki mükemmel yapı kalitesine sahip bir araca ihtiyaç duyan insanlar var. Bir sonraki arabanızın arka koltuklarının uçaklardaki birinci sınıf kabinlerden ilham aldığını bilmek önemli olabilir.” dedi.

Alexandru’ya göre, BAE’de satın alınan popüler lüks otomobil markaları arasında Lexus, Mercedes ve BMW bulunuyor. Avrupa ve Alman otomobilleri lüks araç sıralamasında başı çekiyor.

Sıfır Km Otomobil Fiyatları

Dubai’de Lüks Araçlar Neden Terkediliyor?

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here