Neden üst düzey egzotik arabalar Dubai’nin kurtarma alanında sona eriyor? Daha öncesi bu lüks arabalardan neden Dubai’de çok fazla var? Dubai’nin ekonomisi ve lüks araç pazarının otomotivdeki payı yadsınamaz. Merak edilen bu soruları ve Dubai’nin kurtarma alanlarını bu yazımızda daha detaylı inceleyelim.

Her yıl milyonlarca araba üretilirken milyonlarca arabada son yolculuğunu yapıyor. Ve üst düzey egzotik arabaların çoğu Dubai’de kurtarma alanına gidiyor. Bu nedenle, kurtarma alanları, kırılan sinir bozucu küçük araba arızaları için yedek parça bulmak için harikadır. Lüks arabanızın kırık bir gösterge düğmesi, yırtık koltuk, bükülmüş tekerlek, kırık güneşlik için bir yedeğe mi ihtiyacınız var? Bir kurtarma alanı, ortalama bir arabayı tamir etmek veya hatta yükseltmek için ihtiyaç duyabileceğiniz hemen hemen her şeye sahip olacaktır. Ancak ortalama bir araba, Dubai’deki bu kurtarma alanının uğraştığı şey değil. Çoğu lüks araba sahibi egzotik arabaları için kolayca istediği tüm parçaları bulabilir.

Neden Egzotik Arabalar Dubai’nin Kurtarma Alanında? Dubai Ekonomisi Bunu Etkiliyor Mu?

Dubai, Birleşik Arap Emirlikleri’nde büyük bir şehir ve en hızlı büyüyen ekonomilerden biri haline geldi. Şehir kendisini bir turizm merkezi olarak konumlandırmaya devam ettikçe vatandaşlarının çok zenginleştiğini gördü. Bir alanda bu kadar çok zenginlik, o bölgenin egzotik araba satışı için olgunlaştığı anlamına gelir. Bununla birlikte, Dubai için küresel ekonomi son yıllarda çalkantılı olmuştur. Bu nedenle, bir kerede egzotik araba satın alan birçok insan, ekonomi inip çıkarken onlar için ödeme yapmakta sorun yaşadı. Bu da hali ile çoğunun arabayı elden çıkarmak istemesiyle son buldu. Bunun farklı yöntemler kullandılar ve sonuç olarak Dubai’de lüks araba modelleri sayıca fazla olmaya başladı.

Neden Egzotik Arabalar Dubai'nin Kurtarma Alanında?
Rolls-Royce Wraith

Neden Bu Kadar Çok Egzotik Araba Dubai’de Bulunuyor?

İşin garibi, şimdi, Dubai’deki bir kurtarma alanı, ülkedeki egzotik araba pazarı nedeniyle kendi başına bir turizm merkezi haline geldi. Egzotik arabalar bir kaza sonrası, terk edilmesi veya el koyma gibi birçok farklı nedenden dolayı kendini kurtarma alanında bulabilir. Bu tarz durumlar sebebiyle kurtarma alanı onlar için bir toplama noktası haline geldi. Ayrıca, birkaç kişi çalkantılı ekonomiden dolayı egzotikleri için ödeme yapamadı. Böylece arabalara el konulur ve bu arabalar kurtarma alanına getirilir.

Youtuber’ların Uğrak Yeri; Çoğu Kurtarma Alanını Ziyaret Etti

Aşağıdaki video, ünlü Youtube kanalı Supercar Blondie’nin söz konusu kurtarma alanını ziyaret ettiği zamanı anlatıyor. Blondie kurtarma alanı ziyaretinde oldukça şaşırtıcı arabalar buldu. Bu alanda Ferrari, Rolls-Royce, Lamborghini ve benzerlerinden modeller var. Ama işin ilginç yanı, bu kurtarma alanında arabayı tutan yetkililerin araçlara müzayede yapması.

Videoda sunucu, biraz hasar almış bir Rolls-Royce Wraith ile karşılaşıyor. Ancak yine de araçta deri koltuklar, direksiyon simidi ve Rolls-Royce özel aksesuarlarda dahil olmak üzere birçok kullanışlı parça bulunuyor. Bu modeller çoğu kişinin alamayacağı fiyatlarda ve fazla lüks olan özellikler ile donatılmış. Hatta bu araçlar başlangıçta yüz binlerce dolara satılıyor. Ama şaşırtıcı bir şekilde bu lüks araçlar müzayedede başlangıç ​​fiyatı olarak iki dolardan başlıyor.

Bunların bir kısmı hasarlı araçlar ancak yine de bu kadar ucuza satılmasına çok alışık değiliz. Böyle bir aracı satın aldıktan sonra biraz harcama yapmanız gerekecek ancak kurtarma alanında diğer lüks araçlardan bazı parçaları alabilirsiniz. Bu araçlar ve parçaları tamamen orijinal belki de yerde bir parçasına vereceğiniz parayı aracı almak için kullanabilirsiniz. Çoğu kişinin şaşırtıcı bulduğu şey, evet tüm araba için iki dolar. Ayrıca videoda özellikle bir Ferrari California T vurgulanmış. California T ilk günkü gibi mükemmel durumda. Bu egzotik otomobil için açılış teklifinin 30.000$ civarında olduğu söylentiler arasında.

Copart Küresel Kurtarma Ağı

Dubai’deki müzayede sahası Copart ağının bir parçasıdır. Burada Amerika Birleşik Devletleri’nin birçok Copart lokasyonu var. Aslında, bazı Youtube içerik oluşturucuları kanallarını Copart müzayede arabalarını satın almak ve onları onarmak üzerine kurar. Ancak Dubai lokasyonundaki egzotiklerin çokluğu şaşırtıcı.

Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki Copart, insanların ziyaret edilecek yerler listesindeki bir yer haline gelebilir. Ödeme yapılmadığı için terk edilmiş egzotik arabaları veya bulunması zor parçalar sağlayabilen harap olmuş diğer arabaları bulmak için kesinlikle iyi bir yer gibi görünüyor. En azından, kurtarma alanı, otomobil meraklılarının nadir arabaları görmelerini sağlıyor. Ve bazı arabaların mahvolmuş durumlarına üzülmek için iyi bir yerdir.

İkinci El Otomobil İlanları

Dubai’de Lüks Araçlar Neden Terkediliyor?

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here