Türkiye’de En Çok Satan Lüks Arabalar 2022

0
10180
lüks araba
Lüks tanımı bugün kıyafetten eve, evden arabaya hayatımızın her noktasına girmiş durumda. “Lüks ev” ya da “lüks kıyafet” tanımı yapmak çok kolay. Fakat bunlardan en zoru “lüks araba” tanımı yapmaktır. Çünkü bir çok marka lüks iddiasında bulunurken bunlardan çok azı gerçekten bu tanıma uyuyor. Lüks arabanın en kolay tanımı ise daha yüksek donanımlı, daha konforlu, daha teknolojik ve daha yüksek performansa sahip araçlardır ve alışılmışın dışında tasarımları vardır. Lüks arabalar ülkemizde çok fazla satış ivmesi yakalayamasa da zaman zaman yollarda karşılaşıyoruz. Peki 2022 yılının ilk çeyreğinde Türkiye’de en çok satan lüks arabalar hangileri? 2022 yılında Türkiye’de en çok satan lüks arabaları sizler için inceledik.

8 Lamborghini Huracan

lüks araba

Listenin 8. sırasında kimi filmlerde helikopterlerin kovaladığı, kimi filmlerde ise polis arabalarının peşine düştüğü Lamborghini Huracan var. Araç 2022 yılının ilk çeyreğinde ODD verilerine göre 1 adet satıldı.

7 Jaguar e-Pace

Listenin 7. sırasında J segmentinde Jaguar’ı temsil eden kompakt SUV bizleri karşılıyor. Makyajlanan yeni tasarımıyla birlikte 160 beygirlik markanın kendi geliştirdiği 1.5 L motor ile geliyor. Jaguar’ın bu sene Türkiye pazarına sattığı 4 adet otomobilden 3 adedini Jaguar e-Pace oluşturuyor.

6 Bentley Flaying Spur

bentley-flying-spur

Spor donanıma ve yüksek yol tutuşuna sahipken hem de inanılmaz bir lükse sahip olan Bentley Flaying Spur, detaylara çok fazla dikkat etmiş. Bunun dışında yarı otonom sürüşe de izin vermesiyle dikkatleri üzerine çekiyor. Araç, Ferrari ile 5. sırayı birlikte paylaşarak 2 adet sattı.

5 Ferrari Roma

ferrari roma

Lüks araba deyince herkesin aklına gelen ilk marka şüphesiz Ferrari. En çok satan modeli ise 2 adet ile Ferrari Roma oldu. İtalyanlar bu otomobile “yeni tatlı hayat” anlamına gelen “La Nuova Dolce Vita” diyor.

4 Aston Martin V8 Vantage

aston martin vantage

James Bond’un spor aracı olarak da ün salmış Aston Martin V8 Vantage, 3 adet ile listemizin 4. sırasında yer alıyor. Komple İngiliz el yapımı olan aracın boyası dahi el işçiliği. Aracın güncel fiyatı ise 11 milyon 750 bin TL.

3 Maserati Levante

lüks araba maserati-levante

Maserati aslında bir spor araba üreticisi olsa da, Levanta hem bir SUV hem de hibrit. Markanın 2022 yılında satılan 31 adet aracından 28 adedini Maserati Levante oluşturuyor. Fiyatı ise yaklaşık olarak 3 milyon 500 TL.

2 Porsche Taycan

Porsche Taycan

Ülkemizde en çok satılan lüks markaların ikincisi Porsche oldu. Markanın 2022 yılında 166 adet sattığı araçtan neredeyse 90 tanesini Porsche Taycan oluşturuyor. Bunun sebebi ise markanın ülkemizde sattığı en ucuz otomobili olması.

1 Range Rover Sport

range rover sport 2022

Lüks SUV’lerin en çok tercih edileni olan Land Rover, 91 adet Range Rover Sport ile listenin birinci sırasında yer alıyor. Şuan Range Rover Sport Modeli ise 4 milyon TL’den başlayan fiyatlarla satılıyor.

Sıfır 2022 Land Rover Fiyatları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here