Mercedes-Maybach S 680, Lüksün Sınırlarını Zorluyor

0
3614
Mercedes-Maybach S 680, altın renk, önden görünüm

Mercedes, moda tasarımcısı Virgil Abloh imzalı Mercedes-Maybach S680 ile tanıttı. İkonik moda tasarımcısı olan Virgil Abloh geçen Kasım ayında vefat etmişti. Mercedes-Benz, Maybach Projesini tanıtarak onu da anmış oldu. Bu zamana kadar beş proje yürütmüşlerdi. Şimdi ise Mercedes son bölüm ismini verdiği Mercedes-Maybach S 680’i görücüye çıkardı. Dünya çapında yalnızca 150 adet üretim olan bu özel tasarım, 2023’e doğru ABD’de satışa sunulacak.

Mercedes-Maybach S 680, altın renk, önden görünüm

İçinde hiçbir detayın eksik olmadığı gerçek bir lüks süper sedan olan Mercedes-Maybach S680 son derece özelleştirilmiş. Abloh ve Wagener’in dış tasarımı, iki tonlu bir dış görünüme sahip. Üst kısımda obsidiyen siyah renk hakim. Ancak monoblok tekerlekler de dahil olmak üzere otomobilin alt kısmına taba rengi hakim.

Mercedes-Maybach S 680 Performansı

Mercedes-Maybach S 680, arkadan görünüm, altın renk

Ayrıca özel tasarım Mercedes-Maybach S 680 rakipsiz bir performans sunuyor. Uzun motor kaputunun altında, maksimum güce sahip 6.0 litrelik bir motor yer alıyor. Aynı zamanda doğal emişli olan bu motor 612 Hp güce sahip. Üstelik, dört tekerlekten çekiş gücüne ek olarak ve dokuz vites otomatik şanzımana da sahip. Bu lüks otomobilin ağırlığı neredeyse iki buçuk ton. Ancak hızı bu ağırlığa rağmen 4,5 saniyede sıfırdan 100 km/s hıza ulaşabilen gerçek bir canavar.

Etkileyici İç Tasarım

Mercedes-Maybach S 680, iç tasarım

Mercedes-Maybach S 680 iç tasarımıyla da ne kadar asil olduğunu kanıtlıyor. Kapılar, orta konsol ve direksiyon simidi siyah süslemelerle kaplı. Ancak vurgu daha çok taba rengi olan Nappa deride. Orta konsolda, arka minderlerde, koltuk başlıklarında ve kapı eşiklerinde Mercedes-Abloh logoları yer alıyor. Ayrıca Mercedes, bilgi-eğlence ve multimedya sistemi “Maybach MBUX” ile çok daha özel bir versiyon olduğunu kanıtladığını söylüyor. Böylece kullanıcıları istedikleri gibi özelleştirebilecekler araçlarını. Ayrıca ana sayfa düğmesinin hemen yanında onunla uyumlu bir renkteki logosu da yer alıyor. Bununla birlikte çoklu içeriğe sahip olan ekran da kullanıcıları için üst düzey hizmet vaat ediyor. Üstelik kendisine özel bir başlatma düğmesine de sahip.

Maybach S 680, iç tasarım

Ayrıca sınırlı sayıda üretilen bu otomobilin iki araba anahtarı ve bir karabina kancası mevcut. Ek olarak müşterilerine Mercedes ve tasarımcının markasını taşıyan özel bir araba kılıfı da hediye olarak yer alacak. Son olarak, bu özel sürüm için henüz fiyat konusunda bir bilgi yok.

İkinci El Mercedes Maybach S Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here